Ηλεία Πολιτική

Ο Κυριακός Μητσοτάκης με την σύζυγο του στην Αρετή: «Ο ΕΛΓΑ πρέπει να γκρεμιστεί»

Ακούστε το άρθρο

Θερμοκήπια καρπουζιού επισκέφθηκε στην Αρετή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα και ενημερώθηκαν για τον τρόπο καλλιέργειας αλλά και το κόστος κατασκευής των θερμοκηπίων.

Ο αγρότης παραγωγός Βασίλης Ντάλκουρας που στην Αρετή διαθέτει 15 στρέμματα θερμοκηπίων, ξενάγησε το ζεύγος Μητσοτάκη στο θερμοκήπιο: «Εγώ είμαι μικρός παραγωγός ελαιολάδου στην Κρήτη», είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μια αγάπη που έχει κληρονομήσει από τον μακαρίτη πατέρα του και τώρα μαθαίνει τα μυστικά της ελαιοκαλλιέργειας. Αυτό το λιοστάσι στην Κρήτη όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ είπε προς τον αγρότη παραγωγό  , το διαχειρίζεται η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε για το κόστος καλλιέργειας, για την τιμή πώλησης του προϊόντος, καθώς και για την τιμή κατασκευής ενός θερμοκηπίου. Ο κ. Ντάλκουρας του είπε ότι το κόστος της εγκατάστασης ανέρχεται στα 6.000 ευρώ το στρέμμα, η  τιμή του καρπουζιού που καλλιεργεί (στρόγγυλο) πωλείται περίπου 35-40 λεπτά και κάθε καρπούζι ζυγίζει περίπου 5-10 κιλά.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με νέους αγρότες στο Κουρτέσι, σε καφενείο του χωριού, ενώ ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδος του έδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Ο κ. Μητσοτάκης τους άκουσε με προσοχή και στην συνέχεια έκανε μια μικρή δήλωση.

Για την φορολογία

«Χαίρομαι που υπάρχουν  νέοι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την ενασχόλησή τους με τον πρωτογενή τομέα μέσα από μια διαφορετική οπτική ματιά. Είναι νέα παιδιά που ξέρουν ότι πρέπει να παράγουν ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα διεκδικήσουν την θέση τους στην αγορά με βάση τη σχέση κόστους ποιότητας, νέα παιδιά που αντιλαμβάνονται την σημασία της εκπαίδευσης, της κατάρτισης ,της τεχνολογίας στο να γίνουμε πιο παραγωγικοί και πιο αποτελεσματικοί. Δυστυχώς έχουμε τον χαμηλότερο αριθμό καταρτισμένων αγροτών στην  Ευρώπη». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Θα μειώσουμε τον φορολογικό συντελεστή στις οργανωμένες Ομάδες Παραγωγών στο 10% για να ενθαρρύνουμε την οργάνωση αυτή και να δώσουμε ένα παραπάνω κίνητρο».

Για την αγροτική φορολογία και τις εργοδοτικές εισφορές είπε ότι το άθροισμα φόρων και εργοδοτικών εισφορών να είναι δυσβάσταχτο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σοβαροί και υπεύθυνοι επαγγελματίες. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογικών συντελεστών και ανασχεδιασμό του ασφαλιστικού συστήματος. «Ο Νόμος Κατρούγκαλου ουσιαστικά τιμωρεί την επιχειρηματική επιτυχία », τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Να γκρεμιστεί ο ΕΛΓΑ »

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον ΕΛΓΑ είπε: «Πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή, να διαχωριστεί η φυτική από την ζωϊκή παραγωγή και να υπάρχει άλλη ερμηνεία της έννοιας της φυσικής καταστροφής, διότι με την κλιματική αλλαγή η οποία έρχεται ξέρουμε ότι θα έχουμε εντονότερα τοπικά καιρικά φαινόμενα. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την πραγματικότητα. Και από την στιγμή που συνεισφέρετε και πληρώνετε έχετε κάθε δικαίωμα να έχετε και απαιτήσεις »

Όλη η επικαιρότητα