Ηλεία Πολιτισμός

«Ο κύριος Αμιλκάρ» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στο στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας

Πρεμιέρα με το έργο του Υβ Ζαμιάκ “Ο κύριος Αμιλκάρ” κάνει αύριο Σάββατο 3 Μαρτίου η Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας (ΚΚΠΔΗ).

Δεκατέσσερα χρόνια ζωής και δημιουργίας για την Θεατρική Ομάδα και φέτος επέλεξε να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό στο κοινό, μία κωμωδία συναισθημάτων που θα αγγίξει τους θεατές και θα τους χαρίσει όχι μόνο γέλιο αλλά και προβληματισμό.

Εν όψει της παράστασης χθες παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ κ. Αλέξη Μανωλόπουλο, τον σκηνοθέτη και ηθοποιό της παράστασης καθώς και αντιπρόεδρο του ΚΚΠΔΗ Κ. Αλέξανδρο Μπουσδκούκο και το μέλος της Ομάδας και ταμία του ΚΚΠΔΗ κ. Τάσο Φραγκιά, οι οποίοι κάλεσαν το κοινό να στηρίξει και αυτή την προσπάθεια.

Εξήρε την προσπάθεια

Ο κ. Μανωλόπουλος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια η Ομάδα, προωθώντας την τέχνη του θεάτρου, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στον παιδαγωγικό ρόλο του θεάτρου και συμβάλλοντας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις. Επεσήμανε δε ότι η δραστηριότητα της Ομάδας αποτελεί έμπνευση για τον δήμο, προκειμένου να δίνει έμφαση σε τέτοιες δράσεις και τόνισε ότι ο δήμος θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα της.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουσδούκος αναφέρθηκε στο έργο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία παράσταση με κωμικοτραγικό χαρακτήρα, καθώς παρουσιάζεται με ιδιαίτερο τρόπο η υποκρισία των ανθρώπινων σχέσεων και είναι ένα έργο επίκαιρο που ισορροπεί ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια. «Ο θεατής θα φύγει με συναισθήματα και πράγματα που θα τον αγγίζουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φραγκιάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια των 14 ετών της Ομάδας, που παρουσιάζει κάθε χρόνο κάτι διαφορετικό και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμο Ήλιδας για την υποστήριξη, αλλά και όλους τους χορηγούς, επαγγελματίες και εθελοντές για την βοήθειά τους.

Η υπόθεση του έργου

Το έργο είναι αποκάλυψη της ανθρώπινης συναισθηματικής τραγωδίας, που έχει όμως το σθένος να την αντιμετωπίζει ταυτόχρονα ως κωμωδία. Ο κύριος Αμιλκάρ, απογοητευμένος και εξουθενωμένος από την οικογενειακή του ζωή, αποφασίζει να “αγοράσει” τον συναισθηματικό του κόσμο με “προϊόντα” της επιλογής του. “Προσλαμβάνει” λοιπόν σύζυγο, κόρη και φίλο. Η συμμετοχή είναι συνειδητή και εκούσια και ο καθένας για τους δικούς του λόγους παίζει το ρόλο του. Το πόσο καλός ηθοποιός είναι και μέχρι πού θα εξελιχθεί η υπόθεση εξαρτάται από τον ίδιο. Το χάσμα που υψώνεται ανάμεσα στην φαινομενική εξωτερική τελειότητα και στο πραγματικό εσωτερικό κενό, συγχέει την αλήθεια με το ψέμα, την παραίσθηση με την πραγματικότητα, τη χαρά με την οδύνη. Ποιος θα είναι τελικά ο κερδισμένος; Η απάντηση επί σκηνής…

Την σκηνοθεσία έχει ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος και παίζουν οι:

Αμιλκάρ:                                 Αλέξανδρος Μπουσδούκος

Λεονόρα:                                 Αγγελική Ντίκου

Μασού:                                    Τάσος Φραγκιάς

Βιργινία:                                  Βιβή Χρηστοπούλου

Πάολο:                                    Γεράσιμος Λάβδας

Μελί:                                       Πίτσα Δημοπούλου

Δημοσιογράφος:                      Ελένη Βασιλικοπούλου

(τριπλή διανομή)                      Δήμητρα Δελλή

Αντωνία Φραγκογιαννοπούλου

Σωφέρ:                                    Γιώργος Κότσιφας

Η παράσταση θα ανέβει από το Σάββατο 3 Μαρτίου έως και την Κυριακή 11 Μαρτίου, πλην της Τρίτης 6 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

 

Όλη η επικαιρότητα