Ηλεία Πολιτισμός

«Ο κύριος Αμιλκάρ» κάνει την διαφορά – Συνεχίζονται από την Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις από την Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας, που παρουσιάζει το έργο του Υβ Ζαμιάκ ‘Ο κύριος Αμιλκάρ’.

Η Ομάδα έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο και όσοι έχουν δει μέχρι τώρα την παράσταση έχουν ενθουσιαστεί από το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσιάζεται επί σκηνής.

Σε ένα λιτό σκηνικό, όπως ακριβώς απαιτεί το έργο, τον πρώτο λόγο έχουν οι ερμηνείες που είναι εξαιρετικές και πείθουν και τον πιο δύσπιστο θεατή.

Ένα διαφορετικό έργο

Η κωμωδία συναντά το συναίσθημα, σε ένα έργο διαφορετικό από όσα μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα η Ομάδα, και ο θεατής μένει καθηλωμένος μέχρι το τέλος, ένα τέλος που δεν μπορεί κανείς να προσβλέψει από την αρχή, αφού όπως και στη ζωή έτσι και στη σκηνή, τα πράγματα είναι απρόβλεπτα.

Και στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο και σίγουρα πολλοί θα προβληματιστούν και θα μπουν σε σκέψεις.

Ο κύριος Αμιλκάρ, απογοητευμένος και εξουθενωμένος από την οικογενειακή του ζωή, αποφασίζει να “αγοράσει” τον συναισθηματικό του κόσμο με “προϊόντα” της επιλογής του. “Προσλαμβάνει” λοιπόν σύζυγο, κόρη και φίλο. Η συμμετοχή είναι συνειδητή και εκούσια και ο καθένας για τους δικούς του λόγους παίζει το ρόλο του. Και εκεί, αρχίζει η σύγχυση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την παραίσθηση και την πραγματικότητα, την χαρά με την οδύνη. Όσο για το ποιος θα κερδίσει στο τέλος; Την απάντηση αυτή θα την λάβουν οι θεατές από την σκηνή.

Το έργο έχει σκηνοθετήσει ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος, ο οποίος πρωταγωνιστεί και ως κύριος Αμιλκάρ και έχει στο πλευρό του ως Λεονόρα την Αγγελική Ντίκου, ως Μασού τον Τάσο Φραγκιά, την Βιβή Χριστοπούλου στο ρόλο της Βιργινίας, τον Γεράσιμο Λάβδα ως Πάολο, την Πίτσα Δημοπούλου ως Μελί, τον Γιώργο Κότσιφα ως σοφέρ, ενώ εναλλάσσονται στον ρόλο της δημοσιογράφου οι Ελένη Βασιλικοπούλου, η Δήμητρα Δελλή και Αντωνία Φραγκογιαννοπούλου.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 7, την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και η αυλαία πέφτει την Κυριακή 11 Μαρτίου. Οι παραστάσεις ανεβαίνουν στις 9 το βράδυ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

 

Όλη η επικαιρότητα