Ηλεία

Ο Λευτέρης Βαρουξής για την Πατρών Πύργου – «Πλέον έχουμε λόγο να αισιοδοξούμε»

Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα παρακολουθώντας την ομιλία του Πρωθυπουργού για το δρόμο Πάτρα – Πύργος, σκεφτόμουν ότι όταν πριν δυο δεκαετίες περίπου ξεκίνησα να οδηγώ, οι δικοί μου άνθρωποι έτρεμαν κάθε φορά που πήγαινα μέχρι την Πάτρα. 

Χρόνια μετά, η Πατρών – Πύργου δυστυχώς παραμένει ίδια. Όλη η χώρα προχώρησε κι απέκτησε καινούργιους, ασφαλείς δρόμους και υποδομές. Η Ηλεία δυστυχώς είναι μια από τις περιοχές  που -για λόγους που δεν είναι της παρούσης- έμεινε πίσω. 

Παρακολουθώντας σήμερα τον Πρωθυπουργό ένιωσα για πρώτη φορά αισιοδοξία. 

Πίστεψα πως επιτέλους η Ηλεία θα αποκτήσει το δρόμο που της αξίζει. 

Πίστεψα πως σε τρία χρόνια από σήμερα, η «Εθνική» καρμανιόλα, ο δρόμος που μας «κόστισε» ακριβά σε ανθρώπινο κεφάλαιο, θα είναι παρελθόν. 

Για μένα, όπως και για κάθε Ηλείο είναι μια ξεχωριστή ημέρα. 

Ο δρόμος που επί δεκαετίες περιμέναμε,  θα κατασκευαστεί. 

Για τη σημασία του και την αναγκαιότητα κατασκευής του δεν χρειάζεται να αναφερθώ ιδιαίτερα.

Θα  διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων της Ηλείας, θα μειώσει το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια. Κι εμείς οι Ηλείοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Η «Πατρών – Πύργου» μόλις ξεκίνησε…

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε στο πλαίσιο του τριετούς χρονοδιαγράμματος που έθεσε ο Πρωθυπουργός να  ολοκληρωθεί το έργο, προκειμένου  να πάψει η Ηλεία να είναι «ακρωτηριασμένη» κι αποκομμένη. 

Γνωρίζουμε όλοι, ότι χωρίς αυτόν τον δρόμο, ο νομός μας,  δεν θα μπορέσει ποτέ να εκπληρώσει τη μεγάλη του αναπτυξιακή δυναμική.

Πρόκειται για να έργο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Ένα  έργο που έχει το απεριόριστο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα έκανε πράξη την προεκλογική του δέσμευση». 

Όλη η επικαιρότητα