Ηλεία Πολιτική

Ο Λιατσής στην ΠΕΔ: Να αποσυρθεί η απόφαση για τα αποθεματικά των δήμων

Ακούστε το άρθρο

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην γραφεία της στην Πάτρα, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτριος Μεσσαλάς.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ιδιαίτερης σημασίας ήταν το θέμα σχετικά με την εφαρμογή Υπουργικής Απόφασης που αφορά την υποχρεωτική διάθεση των Αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Παρά την παράταση που δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο έως τον Ιούνιο του 2019, η ΠΕΔ συντάσσεται με την ομόφωνη Απόφαση της ΚΕΔΕ που αποφάσισε ότι θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, άλλως να υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωσή της.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής υποστήριξε το αίτημα του Δήμου Πηνειού για τη χρηματοδότηση με το ποσό των 5.000 ευρώ των Καρναβαλικών εκδηλώσεων σε Βαρθολομιό και Τραγανό, θέμα που έθεσε και ανέπτυξε ο Αντιδήμαρχος Πηνειού και Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Διονύσιος Γεωργόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα