Γυναίκα

Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα

mallia2.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Κάντε αφρό, ξεβγάλτε και επαναλάβετε» είναι η μέθοδος που ακολουθούμε οι περισσότεροι από εμάς όταν λούζουμε τα μαλλιά μας. Αν και αυτή η τεχνική έχει αποτέλεσμα, αυτό που κάνουμε αμέσως μετά είναι αυτό που τα καταστρέφει.

Το να χρησιμοποιεί κανείς πετσέτα για να στεγνώσει τα μαλλιά του είναι από τα χειρότερα πράγματα. Η υφή της πετσέτας και το γεγονός ότι είναι στεγνή μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά, σύμφωνα με την κομμώτρια των επώνυμων, Monae Everett.

Η τρίχα μπορεί να καταστραφεί από την τριβή κατά τη διάρκεια του στεγνώματος όταν κάποιος πατάει πολύ σφιχτά τα μαλλιά του με μία πετσέτα. Το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερες πιθανότητες ψαλίδας και πιο αδύναμα μαλλιά. Τα μαλλιά γίνονται περισσότερα ξηρά και «φριζάρουν» ευκολότερα.

Εάν κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Μπορείτε να επανορθώσετε εάν κάνετε μερικές αλλαγές στο πώς λούζετε τα μαλλιά σας.

Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε ένα σαμπουάν και μία κρέμα που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας. «Εάν είναι βαμμένα, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και μία κρέμα για βαμμένα μαλλιά. Εάν δεν έχετε όγκο, χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που δίνουν όγκο,» λέει η Everett.

Στη συνέχεια, αντί για πετσέτα χρησιμοποιήστε ένα t-shirt ή μία πετσέτα με μικροΐνες. Θα απορροφήσουν το νερό και δεν θα κάνουν τα μαλλιά σας να «φριζάρουν».

Και τέλος, όπως λέει η Everett, ο αέρας είναι πάντα ο υγιέστερος τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. «Καθώς σπάνια έχουμε χρόνο, προτείνω να βάλετε μία κρέμα μαλλιών που δεν ξεβγάζεται, στη συνέχεια να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε ένα t-shirt και να τα αφήσετε να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας,» εξηγεί.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα