Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Ο Μ. Χριστοδουλάκης εξελέγη γραμματέας στο Κίνημα Αλλαγής

Ακούστε το άρθρο

Με 168 ψήφους υπέρ και 102 κατά ο νυν γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, επανεκλέχθηκε γραμματέας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Νωρίτερα υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο εκλογής της νέας Πολιτικής Γραμματείας. Η πλευρά Γεννηματά ζητούσε σταυροδοσία 100% κάτι που στην κομματική γλώσσα σημαίνει, επί της ουσίας, διορισμό του Πολιτικού Συμβουλίου. Αυτό το ποσοστό δεν ζητήθηκε, όπως λέγεται, σε σταυροδοσία για την εκλογή κομματικού οργάνου ποτέ από κανέναν άλλο πρόεδρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για λόγους αρχής δεν συμφώνησε από την αρχή στο σχέδιο αυτό και στην ομιλία του, αν και ενωτικός εξέφρασε τη διαφωνία του ζητώντας εκλογή με σταυροδοσία για το 40% και καταχειροκροτήθηκε.

Ποιος είναι

Ο 28χρονος Μ. Χριστοδουλάκης από την αρχή των σπουδών του διετέλεσε και γραμματέας της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ, ενώ είναι μέλος του Τομεα Παιδείας του κόμματος. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), ενώ έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό του στο London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Πολιτική Οικονομία και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Datamed, όπου εργάζεται από το 2015, ως Project Office Director, με ενασχόληση σε θέματα διαχείρισης έργων και συμβάσεων της εταιρίας. Ιδρυτής της Datamed, κάτοχος του 100% των μετοχών της εταιρείας, και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, είναι ο Τάσος Χριστοδουλάκης, ο οποίος στο παρελθόν, διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, στις χώρες Lome και Λατινικής Αμερικής. Επίσης, ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ από τον Απρίλιο του 1995 έως το 1997, με τότε υπουργούς τον Αθανάσιο Τσούρα (1994-1995), τον Ευάγγελο Βενιζέλο (1995-1996) και τον Χάρη Καστανίδη (1996 -1997).

Όλη η επικαιρότητα