Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ο Μάκης Μπαλαούρας στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συριζα στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Με σημαντική παρουσία κοινού έγινε στον Πύργο στις 28.6 η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της κυβερνητικής παράταξης στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ανοικτή αυτή πολιτική εκδήλωση, ομιλητές ήσαν οι επτά υποψήφιοι βουλευτές του Ν. Ηλείας – με αλφαβητική σειρά: Διονύσης Καλαματιανός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Kατερίνα-Μυρτώ Νοταρά, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Παρασκευοπούλου, ΜαρίαΤζαμπάζη. Χαιρετισμό απηύθυνε η τ. βουλευτής, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν o Γιώργος Σαïτάς, Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και η Βούλα Λιανού, Συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πύργου. Η Αναστασία Πολίτη, επιστημονική συνεργάτης του Μ. Μπαλαούρα, ηθοποιός και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεάματος, Ακροάματος, Εικαστικών του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές καλωσορίζοντάς τους με αγωνιστικούς στίχους του Τάσου Κουράκη, τ. Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας. Με την ομιλία του, ο Γεράσιμος-Μάκης- Μπαλαούρας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε δυναμικό τόνο στην εκδήλωση.

Ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε απολογισμό του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου, τονίζοντας : Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ανέλαβε την κυβέρνηση μιας χώρας που βρισκόταν σε κατάσταση τραγική…

Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, ενάντια σε ένα διεφθαρμένο κράτος κι ένα επιθετικό, διαπλεκόμενο μηντιακό σύστημα, μέσα σε πλαίσιο επιτροπείας με εξαιρετικά ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες. Nαι μεν υπογράψαμε αναγκαστικά τρίτο μνημόνιο αλλά διαπραγματευτήκαμε, πετύχαμε όσο το δυνατόν καλύτερους όρους και εφαρμόσαμε το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας την κοινωνία όρθια και βγαίνοντας πρόσφατα και από τα μνημόνια. Δεν είναι λίγα όλα αυτά. Ο οικονομολόγος και συνδικαλιστής Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε: Έχουμε κάνει έργο.

Tι να πρωτοθυμήσω; Tην Υγεία, την Παιδεία, τις Υποδομές, το Κοινωνικό κράτος που στήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, την καταπολέμηση της ανεργίας και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης ; Σε ότι αφορά στην Ηλεία, είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δρομολόγηση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων και νομοθετικών ρυθμίσεων : για τους αγρότες, για την οικονομία και τις επενδύσεις, για τα σχολεία, για τα νοσοκομεία μας, για τα υποθηκοφυλακεία, για την αστυνομία, τον τουρισμό, τις υποδομές και τους δρόμους, βλέπε Πάτρα – Πύργος και πολλά άλλα.

Ο Μάκης Μπαλαούρας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές οφειλές, συμπλήρωσε: Διατηρούμε τα οράματα και το ήθος της Αριστεράς κι έχουμε πρόγραμμα. Οπλισμένοι με εμπειρία και γνώση, με αγωνιστικότητα και αισιοδοξία, έχουμε στήσει μια ευρεία Προοδευτική Συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά ούτε φασισμό ούτε κρίση. Μας ενδιαφέρει το κοινό καλό και η προάσπιση της Δημοκρατίας. Και χρειαζόμαστε άλλη μια τετραετία για να φέρουμε σε πέρας ότι έχει δρομολογηθεί και αποτελεί το όραμά μας, δηλαδή μια δίκαιη κοινωνία με βιώσιμη ανάπτυξη, με υγιή οικονομία που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με δίκαιο καταμερισμό του πλούτου, με υπεράσπιση των ασθενέστερων τάξεων αλλά και με στήριξη της μεσαίας τάξης και των επιχειρηματιών, και βέβαια, με ειρήνη και με στόχο το δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Tέλος, ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος Μάκης Μπαλαούρας που διεκδικεί πάλι επάξια την ψήφο των Ηλείων, κατέληξε ως εξής, προκαλώντας θερμό χειροκρότημα, : Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε για να μην ξαναπέσει η χώρα στα χέρια των όσων την κατέστρεφαν επί δεκαετίες. Για να αναχαιτιστεί η φασιστική ακροδεξιά. Για να συνεχίσουμε μαζί το

Όλη η επικαιρότητα