Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ο Μάκης Μπαλαούρας στο εργοτάξιο της Intrakat στο Γεράκι για την κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος

Ακούστε το άρθρο

Το εργοτάξιο της Intrakat στο Γεράκι Αμαλιάδας, όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για τη 2η εργολαβία (τμήμα Αμαλιάδα-Δουνέικα) του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, επισκέφθηκε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας μίλησε με τον υπεύθυνο του εργοταξίου Βασίλη Ματσουλιάδη, ενημερώθηκε για το σχεδιασμό του εργοταξίου και για την πρόοδο των εργασιών, ενώ μετά το τέλος της κουβέντας τους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σημαντικό για την Ηλεία που μετά από τόσα χρόνια επιτέλους ξεκίνησε η κατασκευή του δρόμου. Συγχαίρω την εταιρεία που προχωράει με γοργούς ρυθμούς, που θα αναπτύξει εδώ ένα μεγάλο εργοτάξιο σε 18 στρ. και που θα απασχολήσει πολλούς από τους νομό μας και επιστήμονες και τεχνικούς. Τη συγχαίρω ακόμη γιατί όπως μου δήλωσε ο εργοταξιάρχης, θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει το έργο στη συμβατική του ημερομηνία.

Θέλω να σημειώσω όμως ότι οι εργολαβίες που συνδέουν την Κάτω Αχαγιά με τη Βάρδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα γιατί οι δύο αυτοί Δήμοι έχουν εναποθέσει σκουπίδια πάνω στη χάραξη του δρόμου και για να προχωρήσουν τα έργα θα πρέπει οι Δήμοι να βοηθήσουν και να τα μεταφέρουν.

Τέλος, θέλω να σημειώσω πως σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα των δύο εργολαβιών του Καλογρίτσα που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει νέες εγγυητικές επιστολές, υπάρχει μια πρόταση από την πλευρά του κ. Εμφιετζόγλου και μιας κοινοπραξίας που έχει με ιταλική εταιρεία, να αναλάβουν όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις του κ. Καλογρίτσα, με τις ίδιες ακριβώς εκπτώσεις.

Αλλά επειδή μίλησα με τον υπουργό κ. Σπίρτζη, μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση, πρέπει να απευθυνθούν με τη σειρά στους εργολάβους που είχαν μειοδοτήσει στο διαγωνισμό αυτό. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες ακόμη για να λυθεί κι αυτή η εκκρεμότητα, κάτι που είναι αρνητικό, αλλά που δεν δυσκολεύει την υλοποίηση του υπόλοιπου δρόμου.

Νομίζω ότι δείξαμε ότι κάνουμε έργα, ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών, όλοι οι μεγάλοι δρόμοι της Ελλάδας ολοκληρώθηκαν, άρχισε και ο δικός μας δρόμος, ο Πάτρα-Πύργος, όπου πριν από μας κυριολεκτικά δεν είχε γίνει τίποτα».

Όλη η επικαιρότητα