Ηλεία Πολιτική

Ο Μάκης Βορίδης στην κοπή της πίτας της ΝΔ Ηλείας: «Έτοιμοι να αναλάβουμε την κυβέρνηση»

Ακούστε το άρθρο

Την παρουσία του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο εστιατόριο «Rotonda», πραγματοποίησε ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος άνοιξε ένα κύκλο εκδηλώσεων του κόμματος στην Ηλεία για το 2018. Ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, μετέφερε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εκλογές.

Φίλοι του κόμματος και πολιτευτές του, γέμισαν την αίθουσα του εστιατορίου. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων του τόπου. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η πρόεδρος της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εστίασε στην επέτειο των τριών χρόνων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως φέτος αποχωρούν με παταγώδη τρόπο, έχοντας αφαιρέσει από όλους τα πάντα, ενώ στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον κεντρικό ομιλητή κ. Βορίδη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε το 2018 ως καλή πολιτική χρονιά, αναφέροντας πως θα στηθούν κάλπες που θα αναδείξουν  νικήτρια τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα εστίασε στο «μύθο της αριστεράς» που πλέον τελείωσε, ενώ χαρακτήρισε ψεύτη και απατεώνα τον Αλέξη Τσίπρα. Θέλοντας να ενισχύσει περισσότερο τα λεγόμενά του, μίλησε και για εξαπάτηση του λαού με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως τον Αύγουστο του 2018 τελειώνουν τα μνημόνια, καθώς υπάρχει δέσμευση για μια δεκαετία ακόμα.

Δεν εστίασε όμως μόνο στην πολιτική κόντρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά αναφέρθηκε και σε σημαντικά θέματα που αντιμετωπίστηκαν λάθος και επηρεάζουν έντονα την καθημερινότητα όλων. Στο Μακεδονικό ζήτημα και στην εύρεση λύσης για την ονομασία των Σκοπίων, που αποτελεί το μεγαλύτερο βραχνά και που ο λαός ήδη έχει δείξει την επιθυμία του με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε αρχικά ο κ. Βορίδης υποστηρίζοντας πως η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ήταν «ανύπαρκτη». Οι ανακοινώσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για δέσμευση των Σκοπίων να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου και κάποιας ή κάποιων λεωφόρων, ενώ από πλευράς Ελλάδας αναλαμβάνεται η υποχρέωση να αρθούν δεσμεύσεις που έχουν ισχύσει με την ενταξιακή τους πορεία, γεγονός που ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε κακή διαπραγμάτευση διότι αν αρθεί η όποια επιφύλαξη και δέσμευση και το όποιο μπλοκάρισμα έχει βάλει η ελληνική πλευρά σε μια διαδικασία, μετά δεν μπορεί να επανατεθεί. Η θέση της ΝΔ έχει επανειλημμένα διατυπωθεί και είναι υπέρ της μοναδικότητας της Μακεδονίας με οποιοδήποτε κόστος. Η σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών θα έπρεπε να ξεκινάει από τα μέτρα οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και για να επιτευχθεί, πρέπει να «φύγουν» διατάξεις Συντάγματος που φανερώνουν επεκτατισμό από πλευράς Σκοπίων. Ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα είναι ανεύθυνος, καιροσκοπικός, φορτισμένος από μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Στο θέμα των προαπαιτούμενων του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα, αναφέρθηκε δευτερευόντως ο κ. Βορίδης θέτοντας ως επίκεντρο τα νοικοκυριά, που έχουν υποστεί τόσα χρόνια τα σκληρά μέτρα, τα οποία καμία βελτίωση δεν έχουν επιφέρει. Με καυστικότητα σχολίασε τις πολιτικές κινήσεις Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εξημερωμένο κατοικίδιο» που ακούει οτιδήποτε του λένε. Αποτέλεσμα αυτού τα σκληρά μέτρα που βάζει στον ελληνικό λαό. Ως υπεύθυνους για τη μη ανάπτυξη χαρακτήρισε αποκλειστικά τον ελληνικό λαό, που καλείται να βρει το αντίδοτο και να επανέλθει εκεί που πραγματικά του αξίζει. Πρέπει να σταματήσει η ύπαρξη αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων. Ζητήματα όπως η μετανάστευση Ελλήνων σε άλλες χώρες και η είσοδος προσφύγων και λαθρομεταναστών στη χώρα μας, πρέπει να σταματήσει και να δοθεί οριστική λύση, πράγμα που δε φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα τα 3 χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει προκαλέσει πολλά δεινά σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και έχει αυξήσει την ανεργία. Πρέπει να γίνει αλλαγή ρότας, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, που σύμφωνα με τον κ. Βορίδη θα επέλθει μόνο από την επιλογή της ΝΔ ως κυβερνών κόμμα. Έχει προετοιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια, προκειμένου ότι «βαρίδι» μας κρατάει κάτω να φύγει και να υπάρξει ανάπτυξη.

Όλη η επικαιρότητα