Ελλάδα

Ο Μεσσήνιος αντιστράτηγος Β.Καπέλιος νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

c1d0ffa09bd7130e41d87df9cb185a2e.jpg
Κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) επελέγη για τη θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Μεσσήνιος αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος.
 
 
Ποιος είναι ο νέος αρχηγός 
 
Ο Μεσσήνιος νέος υποστράτηγος Β. Καπέλιος γεννήθηκε το 1961 στο Κοπανάκι. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Σχολή Επιστημών της Διοικήσεως – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, αλλά και της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
 
Έχει επιμορφωθεί στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης – Τομέας Χωροταξίας και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού «Προστασία Δασών» και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων «Νέες Βασικές Δεξιότητες με Ψηφιακή Τεχνολογία».
 
Έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποιήσεων ως οικονομολόγος, διοικητικό στέλεχος του δημοσίου τομέα (ΑΕΙ) και ως επιθεωρητής κτηρίων και πυρασφάλειας.
 
Διαθέτει και διδακτική δραστηριότητα, καθώς έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας, του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας, ενώ έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το ΚΕΚ του Δήμου Καλαμάτας (Integration, Αγροτικό Δίκτυο ΡRΙΜ ΑΣΠΑ Α.Ε.).
 
Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.
 
 
Επιμέλεια: Κ.Διον.
 

Όλη η επικαιρότητα