Αχαϊα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Μητσοτάκης παίρνει … πάνω του τον σιδηρόδρομο στη Δυτ. Ελλάδα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση του τμήματος Ρίο – Πάτρα και κατ’ επέκταση το τμήμα Πάτρα – Πύργος.
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στη Δυτική Ελλάδα, είναι η επέκταση του σιδηροδρόμου από το Ρίο προς την Πάτρα και από εκεί στην Κάτω Αχαΐα, τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και αρκετό καιρό και οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν σύντομα την έναρξη των εργασιών, παρά τα δημοσιεύματα τα οποία έχουν υπάρξει για την τύχη του και κυρίως για την επέκταση του σιδηροδρόμου από το Ρίο στην Πάτρα, με την υπόγεια διέλευση του τρένου, για να φτάσει στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Εν τούτοις φαίνεται πως αυτό το έργο, το παίρνει πάνω του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα τόνισε ότι «θα γίνει οπωσδήποτε» και με δική του πρωτοβουλία θα καταφέρει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να το χρηματοδοτήσει.

Μάλιστα το έργο του σιδηροδρόμου συνδέεται και με τον δρόμο Πάτρα-Πύργος, όπου αν και είχαμε και εκεί κάποιες ενστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν τούτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, κατάφεραν να «ξεπαγώσουν» αυτό το μεγάλο έργο πιέζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για χρηματοδότηση της ενιαίας εργολαβίας, κάτι που τελικά έγινε.

Η χρηματοδότηση και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πάτρα

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τώρα, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχτεί την χρηματοδότηση του έργου, που έχει … σκοντάψει και στην Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, αλλά και σε πολλούς ακόμη τομείς.

Μάλιστα στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, μια από τις εξαγγελίες του για τα σημαντικά έργα και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και που ελπίζουν στο Κυβερνών κόμμα να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση, αφού η περιοχή είναι πλέον πολύ δύσκολη πολιτικά για τη Νέα Δημοκρατία, είναι το σιδηροδρομικό έργο Ρίο – Πάτρα, Πάτρα – ΒΙΠΕ – κάτω Αχαΐα – Πύργος το οποίο αναμένουν οι Ηλείοι να δημοπρατηθεί για να κατασκευαστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Περισσότερες εξελίξεις θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και πάντως πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Όλη η επικαιρότητα