WEB tv Ηλεία Συνεντεύξεις

Ο Ναμπίλ Μοράντ στο Patrisnews: «Θα είμαι ξανά υποψήφιος… υπό προϋποθέσεις» (βίντεο)

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.
Ακούστε το άρθρο

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε στο Patrisnews, και την δημοσιογράφο Μαριάννα Μητροπούλου, ο τ. δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, γιατρός, και διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων, στην Μυρσίνη, Ναμπίλ Μοράντ. 

Ο κ. Μοράντ, μας υποδέχθηκε στο γραφείο του, με ένα ζεστό χαμόγελο. Στα ράφια της βιβλιοθήκης του, πολλά βραβεία, αλλά κυρίως, πολλές φωτογραφίες, των πιο αγαπημένων του ανθρώπων. Η σύζυγος, η κόρη, και τα εγγόνια του… Τα στηρίγματά του, όπως μας είπε χαρακτηριστικά. Τον τοίχο κοσμεί μια συλλογή από πανέμορφα και πολύ ξεχωριστά κομπολόγια από την Συρία. Αποκτήματα δικά του, αλλά και κειμήλια του πατέρα και του παππού του.

Η συζήτηση μας, ήταν αρκετά μεγάλη, και ίσως να χρειαζόμασταν άλλη μια εκπομπή για να χωρέσουμε όλα τα θέματα για τα οποία μιλήσαμε.

Ο κ. Μοράντ, ξετύλιξε το κουβάρι του χρόνου και μας αφηγήθηκε την ζωή του. Την διαδρομή από την Συρία, στο Παρίσι, κι από εκεί, στις Βρυξέλλες, έπειτα στην Βουλγαρία, μέχρι και την άφιξή του, στην Ελλάδα, και το πρώτο του ιατρείο, στα Λεχαινά. Μας μίλησε για την πολιτική του πορεία, τη μεγάλη νίκη, την ήττα, τον απολογισμό του, τον ρόλο του σήμερα από την πλευρά της αντιπολίτευσης και φυσικά ποιες είναι οι σκέψεις του για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στον δήμο του.

Μας αποκάλυψε ποια ήταν η πιο όμορφη και ποια η πιο άσχημη στιγμή στην διαδρομή του, ως δήμαρχος, μοιράστηκε μαζί του τους φόβους και τις ελπίδες του, ενώ δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για την δομή φιλοξενίας προσφύγων, στην Μυρσίνη, μια δομή πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ: 

Όλη η επικαιρότητα