Ηλεία

Ο νέος δήμαρχος Πηνειού, Α. Μαρίνος στην εφ. «Πατρίς» – Τα 10 βήματα για την ανάπτυξη του δήμου

Ακούστε το άρθρο

«Σηκώνουμε τα μανίκια και είμαστε έτοιμοι για σκληρή δουλειά» δηλώνει στην εφ. «Πατρίς» ο νέος δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος σε συνεργασία με τον συνεργάτη του Πάνο Θεοδωρακόπουλο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Εποχή έχουν έτοιμο το σχέδιο των 10 βημάτων για ανάπτυξη του δήμου Πηνειού.

Ο νέος δήμαρχος Πηνειού που την δεύτερη Κυριακή πήρε μεγάλη νίκη από τον συνυποψήφιό του είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη με την καθημερινότητα του πολίτη και να ενισχύσει εκείνους τους τομείς του δήμου Πηνειού που καθορίζουν την επόμενη μέρα.

 Ο Ανδρέας Μαρίνος παραχώρησε σύντομη συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς»:

«Δήμος Πρότυπο»

Ερ: Ποιο είναι το σχέδιό σας, το εφικτό όραμά σας για τον Δήμο Πηνειού του οποίου από 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνετε επίσημα το τιμόνι;

Απ: Κατ’ αρχήν θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου στους συμπατριώτες μου του δήμου Πηνειού, στους ανθρώπους που ταυτίστηκαν και μοιράστηκαν την αγωνία και τα προβλήματα τους μαζί μας, ότι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την καλυτέρευση του τόπου μας. Για εμάς πάνω από όλα είναι  ο Άνθρωπος, οι Ανάγκες του και η Ποιότητα της ζωής του.

Σε αυτήν την λογική είμαστε πείσμωνες και ανυποχώρητοι. Με γνωρίζετε τόσα χρόνια από μικρό παιδί για το ποιος είμαι και από πού προέρχομαι. Είμαι πάντα δίπλα στους δημότες με ειλικρίνεια και πιστεύω στα έργα και όχι στα λόγια..Θα ανταποδώσουμε σε όλους  την εμπιστοσύνη με την οποία, ήδη μας περιβάλλουν  σε κάθε επαφή, σε κάθε συναναστροφή. Τώρα απαντώντας στην ερώτησή σας και χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, που θα κουράσουν, σας λέω μόνο ότι το σχέδιό μας για έναν «Δήμο Πρότυπο» περιλαμβάνει αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για ενίσχυση σε κρίσιμους τομείς, περιλαμβάνει αποφασιστικές παρεμβάσεις όπου είναι απαραίτητο, καινοτόμες πρωτοβουλίες, πρακτικές λύσεις και «έξυπνες» δράσεις, που μπορούν με χαμηλό κόστος να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Η στρατηγική της νέας δημοτικής αρχής

 

Ερ: Σε ποιες κατευθύνσεις κινείται η στρατηγική  σας για την επόμενη μέρα, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

Απ: Η στρατηγική μας κινείται προς κάθε κατεύθυνση και αυτές είναι: 1/Τοπική οικονομία και Απασχόληση, στηρίζοντας καθημερινά τις τοπικές επιχειρήσεις με την προβολή των τοπικών προϊόντων και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.2/ Κοινωνική πολιτική Υγεία και Παιδεία. 3/ Αγροτική ανάπτυξη. Πρέπει επιτέλους να παραχθούν ποιοτικά προϊόντα, βάσει των αναγκών της αγοράς. 4/Τουριστική ανάπτυξη με προβολή ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων του δήμου. 5/ Πολιτισμός και Αθλητισμός δύο τομείς που αποτελούν  προτεραιότητα για ένα σύγχρονο δήμο. 6/ Βελτίωση της διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. 7/ Ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού σε Γαστούνη και Βαρθολομιό  8/ Πόσιμο νερό σε ολόκληρο τον δήμο Πηνειού 9/ Κοινωνική φροντίδα και 10 Ανάδειξη της αρχαίας ιστορίας και της πολιτιστικής αξίας του Δήμου.

 Συνεργασίες και συνεννοήσεις

Ερ: Η διοίκηση του δήμου κ. Μαρίνε προϋποθέτει συνεργασίες. Πώς θα προχωρήσετε;

Απ: Από το βράδυ των εκλογών υποκλινόμαστε ρεαλιστικά  στο εκλογικό αποτέλεσμα σεβόμενοι το πνεύμα εντολής του λαού του δήμου μας. Η εντολή που μας επιβάλατε για αλλαγή και συνεργασία  ήταν ξεκάθαρη. Η άμεση αποκωδικοποίηση του αποτελέσματος  ήταν η εντολή για συνεννόηση. Μαζί με τον Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο πάμε όλοι μαζί από την 1η Σεπτέμβρη για μια «Για μια νέα εποχή που έρχεται για την κοινωνία των πολιτών του δήμου μας”. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. 
Προς το παρόν σηκώνουμε τα μανίκια και είμαστε έτοιμοι για σκληρή δουλειά σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε κάθε γειτονιά.

Όλη η επικαιρότητα