Αθλητισμός Ηλεία

Ο Ντανιέλ Μπατίστα στην κατασκήνωση Olympia Camp – “Τα αθλητικά camp προάγουν τις μεγάλες αξίες στα παιδιά”

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Άρη, Ντανιέλ Μπατίστα βρέθηκε στην κατασκήνωση OLYMPIA CAMP στην Φρίξα Ολυμπίας (δ.δ. Κρεστένων) και μας μίλησε και για την απόφασή του να ασχοληθεί με την εκμάθηση των μυστικών του ποδοσφαίρου σε νέα παιδιά, αλλά και για την εν γένει κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης μας τονισε πως είναι πραγματικά εντυπωσιασμένος απ’ το Olympia Camp, που είναι μια οργανωμένη κατασκήνωση μέσα στη φύση, με άψογες εγκαταστάσεις φιλοξενίας και άρτια εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

– Μετά από μια τόσο σημαντική πορεία που είχες στο χώρο του ποδοσφαίρου, απ’ αυτό τι έχει μείνει στην καρδιά σου;

Η συμμετοχή μου στην Εθνική Ελλάδας καθώς ήμουν ο πρώτος έγχρωμος αθλητής (ποδοσφαιριστής) που επιλέχθηκε να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα”.

– Τί άποψη έχεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αίγλη και αξιοκρατία. Δυστυχώς, για να μπει στο σύστημα ένας ποδοσφαιριστής δεν αρκεί μόνο το ταλέντο του. Χρειάζεται να διαθέσει χρήμα, ίσως και κάποιες γνωριμίες”.

– Τι πιστεύεις για την πορεία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μιας και συμμετέχουν δύο ομάδες που έχεις αγωνιστεί, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΑΕΚ;

Οι ελληνικές ομάδες (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) μπορούν να προχωρήσουν, ανάλογα και με τις κληρώσεις βέβαια, στο επίπεδο UEFA LEAGUE. Όσον αφορά το champions league, πιστεύω πως δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα. Και αυτό γιατί, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ακόμη σε χαμηλό επίπεδο, καθώς δεν έρχονται πρωτοκλασάτα ονόματα του ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου ποδοσφαίρου και έτσι δεν γίνεται να ανταγωνιστούμε ούτε τις μέτριες ομάδες του champions league”.

– Είναι γνωστό ότι με το που κρέμασες τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ασχολήθηκες με την προπόνηση μικρών ποδοσφαιριστών στην ακαδημία DANIEL BATISTA FOOTBALL CLUB που διατηρείς και είναι αναγνωρίσιμη απ’ όλους. Η ενασχόλησή σου μ’ αυτό το αντικείμενο σε γεμίζει ως άνθρωπο, ως παλιό ποδοσφαιριστή;

Είμαι όντως στην ευχάριστη θέση να ασχολούμαι πια καθημερινά με νεαρούς ποδοσφαιριστές και να μεταφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου προκειμένου να βελτιώσουν το επίπεδο τους για να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.  Παράλληλα, θεωρώ εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι συμβάλλω στην καλλιέργεια του ήθους, της συνέπειας και της πειθαρχίας τους σαν άτομα, που θα ενταχθούν αργότερα στην κοινωνία”.

– Ποιες οι εντυπώσεις σου από την κατασκήνωση Olympia Camp στη Φρίξα;

Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος απ’ το Olympia Camp. Είναι μια οργανωμένη κατασκήνωση μες τη φύση με άψογες εγκαταστάσεις φιλοξενίας και άρτια εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πισίνα κ.α.). Καθημερινά εξελίσσονται πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες καθοδηγούμενες από έμπειρους παιδαγωγούς, προπονητές, θεατρολόγους κλπ. και το βράδυ όλων στην κατασκήνωση κλείνει με live συναυλίες, parties και χορούς. Είναι πραγματικά, το ιδανικό μέρος για να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι τα παιδιά μας”.

– Τί προσφέρουν στα παιδιά τα αθλητικά camp σε τέτοιου είδους κατασκηνώσεις;

Τα αθλητικά camp προάγουν τις μεγάλες αξίες στα παιδιά, όπως την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη φιλία. Βέβαια, μπορούν να λειτουργήσουν σαν μια προετοιμασία του μικρού αθλητή-κατασκηνωτή ή ακόμη και ως ανίχνευση ταλέντων σε κάποιο άθλημα”.

– Τί θα ήθελες να πούμε στους γονείς που σκέφτονται να στέλνουν τα παιδιά σε τέτοιου είδους ποδοσφαιρικά αθλητικά camp;

Είναι μια ευκαιρία να κάνουν την προετοιμασία τους για την καινούρια χρονιά. Να δουλέψουν συστηματικά πρωί-απόγευμα πάνω στην τεχνική και τακτική του ποδοσφαίρου μαζί μου. Συγκεκριμένα, το Olympia Camp προσφέρει τη δυνατότητα στους μικρούς ποδοσφαιριστές να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου σύμφωνα με την εμπειρία μου και το πρόγραμμά μου και να βελτιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

– Ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Η δημιουργία μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου υψηλών προδιαγραφών, που να καλλιεργεί τους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό”.

Όλη η επικαιρότητα