Media Ηλεία Ποδόσφαιρο

Ο Ντάνος και η… ποδοσφαιρική Ηλεία!

Ακούστε το άρθρο

Η εφ. «Πατρίς» σας είχε ενημερώσει πριν κάποιο διάστημα για την σχέση του Γ. Αγγελόπουλου με την Ηλεία καθώς ο γνωστός πλέον σε όλους «Ντάνος» έλκει την καταγωγή του από το Νομό μας και συγκεκριμένα από το Δούκα.

Από το χωριό της ορεινής Φολόης καταγόταν ο πατέρας του, Παναγιώτης, με τον Γιώργο και τον αδερφό του Χάρη, να περνούν εκεί αρκετά από τα καλοκαίρια τους αλλά και διακοπές Πάσχα και Χριστουγέννων. Για περίπου δυο χρόνια μάλιστα, είχαν μετακομίσει μόνιμα στο Δούκα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα τους και τα δυο νεαρά τότε αγόρια φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο του Λάλα.

Αυτό που ωστόσο πολλοί ξεχνούν ή τουλάχιστον το περνούν στα… ψιλά είναι πως ο μεγάλος νικητής του Survivor στο παρελθόν είχε να επιδείξει αξιοσημείωτη καριέρα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κυρίως στην Β’ Εθνική αφού ως κεντρικός αμυντικός και ενίοτε αριστερό μπακ κατέγραψε 71 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο (69 παιχνίδια πρωταθλήματος και 2 ματς κυπέλλου) και σημείωσε και 5 τέρματα (3 με σουτ και 2 με κεφαλιά). Φόρεσε τις φανέλες των Ολυμπιακού Βόλου, Εθνικού Αστέρα και Ρόδου.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή του στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο Σκιαθίτης – με καταγωγή από την Ηλεία – εκπαιδευτής θαλάσσιου σκι και ιδιοκτήτης βενζινάδικων τέθηκε είτε αντιμέτωπος είτε συμπαίκτης με γνώριμα πρόσωπα στο Νομό μας που είτε κατάγονται από εδώ είτε αγωνίστηκαν σε ομάδες της περιοχής.

Το ντεμπούτο του σε επαγγελματική κατηγορία καταγράφεται στο Περιστέρι εκεί όπου για την προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 2004-2005 και στον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου που βρήκε νικητές τους δεύτερους 0-3 ο Αγγελόπουλος μπήκε σαν αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο με προπονητή τότε τον νυν τεχνικό του Πανηλειακού Νίκο Κουρμπανά. Σε εκείνο το πρωτάθλημα, η ομάδα του Ντάνου είχε αντιμετωπίσει και τον Πανηλειακό.

Στη Ρόδο, κατά την πρώτη παρουσία του στην ομάδα, ο Ντάνος συνυπήρξε με τον Γιώργο Στράντζαλη τόσο ως συμπαίκτες όσο και ως παίκτης – προπονητής όταν ο δεύτερος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου και το σύντομο πέρασμα από το νησί του Αιγαίου, ο Αγγελόπουλος αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον Εθνικό Αστέρα (2006 -2009). Εκεί, βρέθηκε συμπαίκτης με τον Τάσο Φερεκίδη αλλά και με τον Πυργιώτη τερματοφύλακα Γιώργο Λαμπρόπουλο.

Η περίοδος αυτή παρά το σοβαρό του τραυματισμό στο γόνατο που τον εμπόδισε στο να κάνει το κάτι παραπάνω ήταν γενικά η καλύτερη στην καριέρα του. Αποκορύφωμα ,ένα παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα στην Καισαριανή για το πρωτάθλημα της τότε Β’ Εθνικής τη σεζόν 2007-08. Οι Καισαριανιώτες έχοντας τον Σίνισα Γκόγκιτς στον πάγκο τους θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την παραμονή.

Στο 62′ οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με πέναλτι του Τσουκαλίδη και οι γηπεδούχοι βλέπουν  τον βασικό τους τερματοφύλακα Γκίτκο να αποβάλλεται. Την θέση του πήρε ο δεύτερος τότε τερματοφύλακας Γιώργος Λαμπρόπουλος, ο οποίος μετά από πέντε λεπτά τραυματίζεται και δεν μπορεί να συνεχίσει. Τρίτος τερματοφύλακας δεν υπήρχε και ο Αγγελόπουλος προσφέρεται, παίρνει τα γάντια τα και κάθεται κάτω από την εστία. Στο 71′ ο Εθνικός Αστέρας ισοφαρίζει με πέναλτι και στο 89′ ο Ντάνος κάνει μια εκπληκτική απόκρουση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του από την στιγμή που πήρε θέση σε αυτή! Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι πετυχαίνουν το γκολ της νίκης με τον Παλαιολόγο και με το σφύριγμα της λήξης όλοι ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς.

Εκτός από αυτούς, ο «Survivor» Γιώργος Αγγελόπουλος έχει συνυπάρξει ή αντιμετωπίσει και άλλους πολλούς που πέρασαν από το Νομό Ηλείας. Ενδεικτικά, Μπάμπης Τεννές (πρώην προπονητής Πανηλειακού – συνεργάστηκαν στη Ρόδο), Bασίλης Βούζας (πρώην προπονητής Πανηλειακού – αντίπαλοι), Σούλης Παπαδόπουλος (πρώην προπονητής Πανηλειακού – αντίπαλοι), Πέτρος Μίχος (νυν προπονητής Αστέρα Αμαλιάδας – αντίπαλοι).

Όλη η επικαιρότητα