Ομογένεια

Ο ομογενής Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος τελετάρχης της Παρελάσεως ΝΥ (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ο ομογενής πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας «Regeneron» Δρ Γιώργος Γιανκόπουλος εκλέχτηκε τελετάρχης της μεγαλειώδους παρέλασης της 26ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα είναι ο μόνος τελετάρχης γέννημα και θρέμμα της Ομογένειας.

Ο Δρ Γιώργος Γιανκόπουλος, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες και ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης φαρμακοβιομηχανίες και με τα επιτεύγματά του έχει τιμήσει και συνεχίζει να τιμά την Ομογένεια.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Προ ενός περίπου μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», ανέδειξε ως τελετάρχη τον ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία και μεγαλομέτοχο και πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας κατά τη διάρκεια της 12ης πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση, που συγκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια ανήγγειλε ότι το αργότερο μέχρι τις 2 Μαρτίου θα ανακοινώσουν και το όνομα του τρίτου τελετάρχη, που δεν θα είναι Αμερικανός.

Παράλληλα, ανήγγειλε ότι από την Ελλάδα δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη απάντηση για τους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και ότι ο μόνος που δήλωσε ότι θα συμμετάσχει είναι ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Πετράτος, Νομική Καστανά, Αθανάσιος Αρώνης, Βασίλειος Γκουρνέλος, Πέτρος Γαλάτουλας (πρόεδρος), Μάνος Κουμπαράκης (πρόξενος Ελλάδας), Χριστίνα Κωστάκη και Αρης Κουρκουμέλης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο κ. Γαλάτουλας τόνισε επίσης ότι όσοι επίσημοι έρθουν από την Ελλάδα δεν θα φέρουν τη ζώνη του επίτιμου τελετάρχη -όπως γινόταν ανέκαθεν- αλλά του επίσημου προσκεκλημένου. Ανέφερε επίσης, ότι τα έξοδα για την έλευση και φιλοξενία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς θα τα καλύψει εξ ολοκλήρου η Ομοσπονδία και ότι δεδομένων των χαμηλών τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων προτίθενται να καλέσουν και φιλοξενήσουν μια φιλαρμονική, καθώς επίσης και ένα τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων.

Αναφερόμενος στη θεματολογία της παρελάσεως, τόνισε ότι κεντρικό θέμα της παρέλασης θα είναι ο ελληνικός τουρισμός και ότι το κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας που θα αναλάβουν θα το επωμιστεί το υπουργείο Τουρισμού.

Στην πανομογενειακή συγκέντρωση παρέστη και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του γενικού προξένου Κωνσταντίνου Κούτρα, συνεχάρη το συμβούλιο και την Επιτροπή Παρελάσεως για τις άοκνες προσπάθειες και για το πάθος με το οποίο εργάζονται. Στη συνέχεια, κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στην παρέλαση και υπενθύμισε ότι όσο πιο δυναμική είναι η παρέλαση τόσο πιο ηχηρά θα είναι τα μηνύματα υπέρ της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Αργύρης Γυφτόπουλος, Μαρία Πασελή, Γεώργιος Αλεξίου, Τιμολέων Κόκκινος, Γιώργος Αβραμόπουλος, Ελευθερία Τσεκερίδη, Γιώργος Καλύβας και Ηλίας Τσεκερίδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλης Γκουρνέλος, μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την πώληση των λαχείων και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και τόνισε ότι συνεργάζονται άψογα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης.

Σχετικά με τα λαχεία, είπε ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.200 λαχεία. «Είναι δύσκολο να φτάσουμε αλλά προσπαθούμε. Και χωρίς τη δική σας βοήθεια όμως δεν θα το πετύχουμε», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος συνεχάρη την Επιτροπή Παρελάσεως και τόνισε ότι η Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης εργάζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και ότι οι σύλλογοι και οι κοινότητες θα παρελάσουν μαζί με τη Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Για το λεύκωμα ενημέρωσε η υπεύθυνη της Επιτροπής, Χριστίνα Κωστάκη, η οποία τόνισε πως «αργά αλλά σταθερά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε» και ευχαρίστησε τον επιχειρηματία και εκ των τελεταρχών της παρέλασης του 2016, Δρα Σπύρο Σπυρέα, για την προθυμία να αναλάβει την τελευταία σελίδα του λευκώματος.

Ο γραμματέας Βασίλης Πετράτος ανέγνωσε τα πρακτικά των δύο προηγούμενων πανομογενειακών συγκεντρώσεων.

Η γενική γραμματέας Νομική Καστανά αναφέρθηκε στο έργο της γραμματείας. Τόνισε ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και κάλεσε τους ομογενείς να παροτρύνουν τα κορίτσια να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», που θα λάβει χώρα στις 5 Μαρτίου στο Σταθάκειο Κέντρο.

Ο Αθανάσιος Αρώνης, ταμίας της Επιτροπής Παρελάσεως είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 27 φορείς, ότι οι κοινότητες δηλώνουν γρηγορότερα την συμμετοχή και ότι μέχρι στιγμής έχουν εισπραχτεί 11.332 δολάρια και από το λεύκωμα $4.820.

Ο τέως πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενημέρωση των κομητειών Πούτναν και Ουστατσέρ της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και του Κονέκτικατ.

Ο Λου Κάτσος, ο οποίος εκπροσώπησε την ΑHEPA τόνισε ότι η οργάνωση θα πρωτοστατήσει και θα στηρίξει οικονομικά την παρέλαση και ότι έχει μεγάλη σημασία η προσέλκυση και η κινητοποίηση της Ομογένειας για την παρέλαση.

Στην πανομογενειακή συγκέντρωση παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλατανιωτών «Αγία Μαρίνα» και κυβερνήτης της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Νικολόπουλος, ο οποίος θα παρελάσει με άλογο και θα υποδυθεί τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

ekirikas.com

Όλη η επικαιρότητα