Lifestyle

Ο οργασμός πιο σημαντικός από τον έρωτα!

354cebcabc592d18084bda794127d4f6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τι και αν ο έρωτας είναι κάτι που χρειάζεται δύο, πρόσφατη έρευνα ότι τελικά ακόμα και τη στιγμή της ένωσης εκείνο που μετράει είναι η ευχαρίστηση –και συγκεκριμένα η κορύφωση- του ενός!
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας στους τέσσερις άντρες και μία στις πέντε γυναίκες χαρακτηρίζουν τον τακτικό οργασμό «πιο σημαντικό για την σχέση τους από το να είναι ερωτευμένοι».
 
Λιγότερα από ένα στα δύο ζευγάρια είναι στην ευχάριστη θέση να δηλώσουν «πολύ ικανοποιημένα» από τη συχνότητα των οργασμών που έχουν στην παρούσα σχέση τους. Όσο για τους άλλους; Η ίδια έρευνα έδειξε ότι κινδυνεύουν ακόμα και να μείνουν μόνοι ή μόνες τους. Με λίγα λόγια, παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ο οργασμός σε μια σχέση που περισσότερα από ένα στα δέκα ζευγάρια φτάνει ακόμα και στο χωρισμό, αν ο ή η σύντροφος του δεν τους «βοηθάει» προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Το πόσο πολύ μπορούν να επηρεάσουν τη γενικότερη σχέση ενός ζευγαριού οι επιδόσεις του στο κρεβάτι αποδεικνύεται και από το ότι τέσσερα στα δέκα ζευγάρια χωρίζει εξαιτίας… κακού σεξ – και όταν λέμε «κακού» χαρακτηρίζουμε την ποιότητα και όχι την ποσότητα! 

Και όλα αυτά σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας βρετανικής έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 3.800 άνδρες και γυναίκες και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την βρετανική Εθνική Ημέρα Οργασμού (31 Ιουλίου).
 
Τι και αν το 60% των συμμετεχόντων δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένοι από τη σχέση τους», μόλις το 17% των αντρών και το 6% των γυναικών έδωσε τον ίδιο… βαθμό και στη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους.
 
Το 16% των ανδρών και το 13% των γυναικών θεωρούν πιθανό ενδεχόμενο ακόμα και το να χωρίσουν λόγω… κακής σεξουαλικής επαφής, ενώ ένα 39% αποκάλυψε ότι το συνεκτιμά σα λόγο όταν αρχίζει να σκέφτεται ότι πρέπει να φύγει από αυτή τη σχέση.
 
Η κούραση είναι η κυριότερη αιτία που στερεί από το 20% των γυναικών και το 23% των ανδρών την κορύφωση, δηλαδή τον οργασμό, ενώ ακολουθούν για τις γυναίκες η έλλειψη αυτοπεποίθησης, αλλά και η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας. Για τους άντρες, τροχοπέδη για να νιώσουν το… απόλυτο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αποτελεί το ποτό, όπως δήλωσε το 15% των ερωτηθέντων, ενώ επίδραση έχει και το άγχος για τη δουλειά που επηρεάζει αρνητικά το 12%.
 
Ένας στους τέσσερις αισθάνονται υποχρεωμένοι να έχουν οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ, με 27% των ανδρών και 69% των γυναικών να παραδέχονται ότι κάποια στιγμή έχουν προσποιηθεί οργασμό.
 
Η εν λόγω δημοσκόπηση φαίνεται ότι έδωσε και λύση στο πρόβλημα: το 47% των γυναικών θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα σε οργασμό αν το ζευγάρι αφιερώσει να περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά, ενώ για το 54% των ανδρών παίζει σημαντικό ρόλο η σύντροφός τους να τους κάνει περισσότερο στοματικό σεξ.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα