Super league

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την “επίθεση” για να κάνει δικό του τον Όντρεϊ Λινγκρ

Η περίπτωση του διεθνούς Τσέχου μεσοεπιθετικού ουδέποτε βγήκε απ’ το "μπλοκάκι" του Παναθηναϊκού, που ετοιμάζει την κίνησή του προς τη Σλάβια Πράγας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τσεχικής 1.Liga το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε πολύ και τον περασμένο Γενάρη… Το έψαξε, το πάλεψε, έπεσε σε… τοίχο, διότι η διοίκηση της Σλάβια Πράγας δεν ήθελε να αποδυναμώσει άλλο το ρόστερ της στη μάχη με την Σπάρτα για τη διεκδίκηση της τσεχικής 1.Liga, δεδομένου ότι πωλήθηκε ο Γίρα Σορ στην Γκενκ (6,5 εκατ. ευρώ) και είχε ήδη κλείσει ο Πίτερ Ολαγίνκα ως ελεύθερος στον Ερυθρό Αστέρα για το καλοκαίρι.

Ουδέποτε όμως έβγαλαν απ’ το “μπλοκάκι” τους οι “πράσινοι” το όνομα του Όντρεϊ Λινγκρ, διότι έχει ένα συνολικό αγωνιστικό “πακέτο” που ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό που ήθελε και θέλει κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη μεσοεπιθετική γραμμή του “τριφυλλιού” (και τις θέσεις “8” και “10”), έχοντας ανάψει εδώ και πολύ καιρό το “πράσινο φως” για τον διεθνή 24χρονο Τσέχο μεσοεπιθετικό.

Πολλές φορές όλα είναι και θέμα timing. Το συμβόλαιο του Λινγκρ με τη Σλάβια μπαίνει πλέον το καλοκαίρι στον τελευταίο χρόνο του (εκπνέει τον Ιούνιο του 2024) κι απ’ την στιγμή που δεν έχει δεχθεί τις δύο προτάσεις επέκτασης της συνεργασίας τους που του έχουν κατατεθεί απ’ την τσεχική η ομάδα (η δεύτερη μόλις προ δέκα ημερών) η πώλησή του δείχνει μονόδρομος για τη διοίκηση της Σλάβια, η οποία δεν θα ήθελε να “χάσει” και δεύτερο περιουσιακό στοιχείο της δίχως να καρπωθεί το παραμικρό, όπως έγινε και με την περίπτωση του Ολαγίνκα και του Ερυθρού Αστέρα.

Τον χειμώνα οι Τσέχοι συζητούσαν σε τιμές plus 5 εκατ. ευρώ για τον Λινγκρ, τώρα τα δεδομένα παραμένουν υψηλά, αλλά με πολύ πιο συνειδητοποιημένη κατάσταση πως θα χρειαστεί να “κατέβουν”, εφόσον υπάρξει σοβαρή πρόταση για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν φέτος με 15 γκολ και 8 ασίστ σε 40 αγώνες και νιώθει έτοιμος πια για το επόμενο βήμα εκτός Τσεχίας.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εδώ και καιρό “αθόρυβα” μία συνολική προεργασία γύρω απ’ την υπόθεση του Λινγκρ, έχει κάνει γνωστές τις σκέψεις του προς τον ατζέντη του και δείχνει έτοιμος για την τελική “επίθεσή” του, προκειμένου να βρει πεδίο συμφωνίας με τη Σλάβια. Τα playoffs της Τσεχίας ολοκληρώνονται το προσεχές Σάββατο (27/5).

Απόψε (23/5) η ομάδα της Πράγας παίζει στις 20:00 στην έδρα της Σίγκμα Όλομουτς και το Σάββατο (27/5) υποδέχεται τη Σλοβάτσκο. Μετά την ήττα της με 3-2 στο ντέρμπι της Πράγας στις 13 Μαΐου, είναι πια στο -5 από την Σπάρτα που θέλει μία νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο της 1.Liga.

Με το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει την επόμενη κίνησή του, καταθέτοντας πρόταση προς τη Σλάβια για τον Λινγκρ και έχει διάθεση να εξαντλήσει τα περιθώρια για την απόκτησή του.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι τον Λινγκρ (όπως και κάθε άλλο καλό Τσέχο ποδοσφαιριστή) τον παρακολουθούν με προσοχή κι άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ κι γι’ αυτό στο “τριφύλλι” κρατούν πολύ προσεκτικούς και χαμηλούς τόνους και δεν βγαίνουν πολλά προς τα έξω, μέχρι να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα, όπως έχει γίνει στην πλειοψηφία των μεταγραφών της ομάδας την τελευταία διετία.

Την ίδια ώρα υπάρχουν στην “πράσινη” λίστα κι άλλες δύο αξιόλογες περιπτώσεις μεσοεπιθετικών (με παρόμοια χαρακτηριστικά) οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και προκριθεί απ’ τους “πράσινους”, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος αν δεν βρεθεί πεδίο συμφωνίας για τον Λινγκρ. Ο Τσέχος όμως είναι αυτή την στιγμή μέσα στις πρώτες επιλογές για την συγκεκριμένη θέση.

Κάτι που ισχύει και για τον 25χρονο διεθνή με το Εκουαδόρ (και με παρουσία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο) δεξιό μπακ της Γκενκ, Άνχελ Πρεσιάδο, για τον οποίο υπάρχει αντίστοιχα πολύ θετικό report από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και περιμένουν να ολοκληρώσει πρώτα τις υποχρεώσεις του με τη βελγική ομάδα στην εφετινή Jupiler League.

Πηγή: sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα