Πολιτική

Ο Πάνος Καμμένος θα πάει στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ακούστε το άρθρο

Οξύτατοι αναμένεται ότι θα είναι οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά και την απόφαση του Πάνου Καμμένου να δώσει το «παρών».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα παραστεί αντί του βουλευτή Κώστα Κατσίκη, που είναι και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Με δεδομένη την στάση του κ. Κατσίκη, που θεωρείται από τους πιστούς βουλευτές του κ. Καμμένου και η επιλογή του προέδρου των ΑΝΕΛ να παραστεί σε συνεδρίαση επιτροπής, γεγονός ασυνήθιστο για αρχηγούς κομμάτων μαρτυρά τις άγριες προθέσεις του τέως υπουργού Άμυνας, που τις τελευταίες ημέρες οξύνει την κριτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Casus belli» η παραμονή Κουίκ και Χρυσοβελώνη στην κυβέρνηση

Μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος έχει υιοθετήσει οξείς τόνους, ενώ την Κυριακή τόνισε ότι αποτελεί γι’ αυτόν Casus belli η διατήρηση στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και δεν είναι εκλεγμένοι βουλευτές.

«Εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ έστω και αν δεν έχουν κάνει ανταλλαγή ψήφου, ειδικά αυτούς, όπως η Χρυσοβελώνη και ο Κουίκ, είναι αιτία πολέμου», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ και απείλησε μάλιστα ότι «Εάν τους κρατήσει δεν περνάει νομοσχέδιο, η κοινοβουλευτική ομάδα θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

«Η παραμονή στελέχους με ανταλλαγή καρέκλας, είναι θέμα αυτού που την ανταλλάσσει, αλλά η παραμονή αυτών που δεν έχουν ανταλλαγή, για να χτυπούν εμένα, είναι αιτία πολέμου», ξεκαθάρισε.

«Η Χρυσοβελώνη παρακάλαγε το καλοκαίρι να μπει υπουργός εμένα, τη γυναίκα μου, και μπήκε. Ο Κουίκ έλεγε “εγώ με τον Τσίπρα ποτέ”, “κομμουνιστές” τους ανέβαζε “εαμοβούλγαρους” τους κατέβαζε και τώρα μου λέει “με έχει διορίσει ο Τσίπρας”, τι να πω εγώ», είπε για τους πρώην συνεργάτες του.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα