Κόσμος

Ο Πάπας αγιοποίησε τη Μητέρα Τερέζα, αναγνωρίζοντάς της «δεύτερο θαύμα»

mitera-tereza-arxeiou.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζεται δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στη Μητέρα Τερέζα, ανοίγοντας το δρόμο για την αγιοποίηση – το ερχόμενο έτος – της γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στο να βοηθάει τους φτωχούς στην Ινδία και στον κόσμο, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Ο Άγιος Πατέρας εξουσιοδότησε τη Συνέλευση για τους Αγίους να θέσει σε ισχύ τα διατάγματα που αφορούν το θαύμα που αποδίδεται στη μεσιτεία της ευλογημένης Τερέζας της Καλκούτας», ανέφερε η Αγία Έδρα.

Πρόκειται για την ανεξήγητη θεραπεία ενός άνδρα που υπέφερε από πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο.

Η ημέρα της ανακήρυξής της σε αγία θα πρέπει να επικυρωθεί από εκκλησιαστικό συμβούλιο, αλλά η ημερομηνία της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου του 2016 δείχνει να είναι σχεδόν βέβαιη: το πρόγραμμα για το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας που ανακοινώθηκε πριν από εβδομάδες προβλέπει ότι η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην Μητέρα Τερέζα στη Ρώμη.

Η γεννηθείσα το 1910 από αλβανική οικογένεια της σημερινής ΠΓΔΜ, η Μητέρα Τερέζα αναχώρησε σε ηλικία 18 ετών για ιεραποστολή στην Ινδία και αφιέρωσε τη ζωή της «στους φτωχότερους από τους φτωχούς», στους ασθενείς και στους ετοιμοθάνατους, αρχικά στην Καλκούτα και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 1950 ίδρυσε τους Ιεραποστόλους της Φιλανθρωπίας, ενώ το 1979 τής απονεμήθηκε σε αναγνώριση της προσφοράς της το Νόμπελ Ειρήνης. Πέθανε το 1997 στην Καλκούτα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλη η επικαιρότητα