Πολιτική

Ο Παύλος Χρηστίδης αποκλειστικά στην εφ. «Πατρίς»: «Δεν θα γίνουμε… πατερίτσες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Παύλος Χρηστίδης μιλά στην «Π» λίγες μέρες πριν τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες βρίσκονται οι 6 υποψήφιοι αρχηγοί για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο χρόνος για την αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου κυλά ήδη αντίστροφα αφού σε 5 ημέρες από τώρα οι ψηφοφόροι του κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ.

Με περιοδείες και ομιλίες οι υποψήφιοι απευθύνουν προσκλητήριο επιστροφής στην παράταξη, με τον νεότερο εξ’ αυτόν, τον Παύλο Χρηστίδη, μετά την συμμετοχή στo debate της περασμένης Δευτέρας να ολοκληρώνει από μέρα σε μέρα την προεκλογική του εκστρατεία.

Πέντε εικοσιτετράωρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, ο Παύλος Χρηστίδης παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς» για τις θέσεις του και το ΚΙΝΑΛ της επόμενης μέρας.

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα μια αύξηση στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ βάσει των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Πως μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός αυτό δεδομένου ότι η παράταξη αυτή τη στιγμή δεν έχει αρχηγό και τι πρέπει να κάνει το Κίνημα Αλλαγής την επομένη τον εκλογών για να συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία;

«Το ΚΙΝΑΛ της επόμενης μέρας πρέπει να είναι ισχυρό, να έχει αυτοπεποίθηση. Στόχος μας είναι να γίνουμε πρωταγωνιστές. Μιλάμε με τον κόσμο, αφουγκραζόμαστε τον παλμό της κοινωνίας, έχουμε σχέδιο και όραμα. Δεν θα συνεχίσουμε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως ένα κόμμα που είναι μικρομεσαίο. Επομένως δεν σκοπεύουμε να γίνουμε ούτε τα βοηθήματα κάποιων, ούτε να κάνουμε πίσω στις ιδέες και τις απαιτήσεις μας».

Ποιους καλείτε στην κάλπη της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου; Τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πικράθηκαν και αποχώρησαν, τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ή τους 11 εκατομμύρια πολίτες της χώρας; Και το ρωτώ αυτό διότι, οι προσεγγίσεις και οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα θα δημιουργήσουν πεδίο εσωτερικών συνεργασιών αλλά και συνεργασιών με άλλα κόμματα στην απλή αναλογική.

«Είναι σημαντικό κάθε δημοκράτης πολίτης που μπορεί να ψήφισε και κάποιο άλλο κόμμα, να γυρίσει και να συμπορευθεί μαζί μας. Αυτούς όμως που πήγαν να γίνουν υπουργοί δεν μπορούμε να τους δεχθούμε. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η οργανωμένη μετακίνηση και παρέμβαση ψηφοφόρων άλλων κομμάτων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ».

Ποιο είναι για εσάς το πολιτικό συμπέρασμα που θα πρέπει να βγει από αυτή την εσωκομματική διαδικασία; Θεωρείτε ότι η προεκλογική περίοδος διασφαλίζει την ενότητα και τη συνοχή της επόμενης ημέρας;

«Όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, η ενότητα του κινήματος δεν εξαρτάται ούτε από εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε και από τις προσωπικές κινήσεις και στρατηγικές κάποιων στελεχών. Η εκλογική βάση είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις, στηρίζει και ισχυροποιεί ή αποδυναμώνει τον χώρο και χτίζει επί της ουσίας την ενότητα. Ας μην ξεχνάμε ωστόσο ότι ο χώρος μας επιβίωσε και ξεπέρασε πολύ μεγάλες κρίσεις και πολλά εμπόδια.  Μέσα από αυτή μας την πορεία λοιπόν έχουμε γίνει πιο δυνατοί, πιο ώριμοι και έχουμε συνειδητοποιήσει πια το ρόλο μας ως 3η δύναμη του κοινοβουλίου. Η επόμενη μέρα λοιπόν θα μας βρει ενωμένους, έχοντας μια νέα δυναμική να γίνουμε  ξανά πρωταγωνιστές, να καλύψουμε το πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα από το διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει την Ελλάδα πίσω. Σε αυτή την πορεία, θα είμαι πάντα εδώ, επειδή το πιστεύω».

Πώς απαντάτε στις ερωτήσεις περί συνεργασίας με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και ποια η στάση σας σε όλη αυτήν συζήτηση που έχει ανοίξει περί σημάτων και χρωμάτων;

«Όπως έχω πει ξανά στο παρελθόν, δεν είμαστε εδώ για να είμαστε τα βοηθήματα ή οι πατερίτσες ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς μιλάμε με την κοινωνία και με τους πολίτες με παρρησία, δύναμη και αποφασιστικότητα, θέτοντας νέες σχέσεις και νέα θεμέλια εμπιστοσύνης, πολιτικού λόγου και ηθικής. Μπορούμε και θα ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές. Εμείς μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα. Ανοίγουμε τη συζήτηση και θέτουμε στο τραπέζι θέματα της καθημερινής ζωής, τους αφανείς ήρωες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Επομένως, οποιαδήποτε πρόταση για συνεργασία με τη ΝΔ ή με το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε πως μας προσβάλει και μας αποπροσανατολίζει από το στόχο μας».

Στη συνείδηση του κόσμου, η δική σας υποψηφιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία εντός ΚΙΝΑΛ της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Νιώθετε συνεχιστής της συγκεκριμένης πολιτικής και της παρακαταθήκης που άφησε ή θέλετε να αφήσετε και το δικό σας στίγμα στην πολιτική σκηνή του τόπου;

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν ο μέντοράς μου και δίπλα της έμαθα πολλά. Έμαθα πως καμία μάχη δεν είναι χαμένη και πως πρέπει να αγωνιζόμαστε πάντα δίκαια, με ήθος. Έμαθα να μην το βάζω κάτω και να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, και για το μέλλον της παράταξης.  Αυτές τις αξίες πρεσβεύω και για αυτές θα αγωνίζομαι».

 

Όλη η επικαιρότητα