Πολιτική Συνεντεύξεις

Ο Παύλος Γερουλάνος αποκλειστικά στην «Πατρίς»: «Να δώσουμε ξανά προοπτική στη χώρα και τον χώρο μας!»

Σήμερα σε Κρέστενα, Αμαλιάδα & Ανδραβίδα.
Ακούστε το άρθρο

Σε Ηλεία και Κορινθία περιοδεύει σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Πιο συγκεκριμένα, θα κατευθυνθεί προς Κρέστενα, όπου στις 9 π.μ. θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο και κατόπιν θα συνομιλήσει με στελέχη του κόμματος και υποστηρικτές του, στο καφέ Akis Alchemy στις 9.30 μ.μ.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Γερουλάνος θα βρεθεί στην Αμαλιάδα, στις 11:30 π.μ., όπου θα περιοδεύσει στην πόλη και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη και στελέχη, στο καφέ Marrone, στις 12:30 μ.μ.

Το απόγευμα στις 5 μ.μ., θα επισκεφτεί την Ανδραβίδα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του, στο καφέ Vampra.

Στις 7.30 μ.μ., ο Παύλος Γερουλάνος θα βρίσκεται στην Λυκοποριά Κορίνθου, όπου θα συναντηθεί με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Ο υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την σημερινή του επίσκεψη στην Ηλεία μίλησε στην εφ. «Πατρίς» και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στις 5 Δεκεμβρίου, οι δημοκρατικοί πολίτες ψηφίζουμε για την προοπτική του χώρου μας. Ψηφίζουμε για να γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα και να διεκδικήσουμε την εξουσία με ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης που θα πάει τη χώρα μας μπροστά. Ηγεσία με προοπτική τί σημαίνει; Να διαθέτεις 3+1 συγκεκριμένα πράγματα: Πολιτικό σχέδιο, εμπειρία διοίκησης, γνώση της αγοράς και διάθεση ενότητας. Αυτά εκφράζει η υποψηφιότητά μου. Είναι η ώρα να πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις του Έλληνα και της Ελληνίδας, να καταλάβουμε ότι αυτή η χώρα διαχρονικά έβρισκε προκοπή μόνο όταν επενδύαμε στις δικές μας παραγωγικές δυνάμεις. Όσο τα χρήματα διαχέονται μόνο στους ίδιους λίγους ισχυρούς, που έχουν τα συμφέροντά τους εκτός της χώρας μας, όσο δεν επενδύουμε στη δική μας παραγωγική βάση, οδεύουμε σε νέα χρεοκοπία.

Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται σε ένα ρεαλιστικό, μελετημένο σχέδιο, την Αναγέννηση, που επεξεργάζομαι χρόνια με σημαντικούς συνεργάτες και φορείς της κοινωνίας και αφορά όχι τους λίγους, αλλά τους πολλούς. Προτείνουμε τη ριζική αποσυγκέντρωση της εξουσίας και των πόρων σε φορείς όπως τα επιμελητήρια, τα πανεπιστήμια, οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα εργατικά κέντρα. Να τους δώσουμε τα χρήματα και τα εργαλεία, να τους δείξουμε εμπιστοσύνη και να τους αφήσουμε να συνεργαστούν μεταξύ τους συντεταγμένα και να δημιουργήσουν πλούτο για την τοπική κοινωνία. Πόσο θα ωφελούταν η Ηλεία, ένας νομός με πλούσια αγροτική παραγωγή, αρχαίο πολιτισμό, σημαντικούς υδροβιότοπους και άφθονες άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, εάν, αντί οι θεσμοί της να συνωστίζονται σε Υπουργικά Γραφεία και να παρακαλάνε για μπαλώματα εδώ κι εκεί, συνεργάζονταν μέσω περιφερειακών προγραμμάτων για να αναδείξουν συνολικά την αξία της περιοχής, στο πλαίσιο της στρατηγικής που αποκαλώ πατριωτική οικονομία; Αυτό είναι το σχέδιο μου για τις περιφέρειες της χώρας μας, και με αυτό ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, για να ξαναδώσουμε προοπτική στη χώρα και τον χώρο μας».

 

Όλη η επικαιρότητα