Ηλεία

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και το παραμύθι Βόλιος Εμβόλιος στη Ζαχάρω Ηλείας

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και το παραμύθι Βόλιος Εμβόλιος συνεχίζοντας το ταξίδι του ανά την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ζαχάρως, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 18:30 στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως στη Ζαχάρω Ηλείας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:

Ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος και συγγραφέας του παραμυθιού.

Η Φλώρα Κασσαβέτη, δημοσιογράφος και συσσυγγραφέας του παραμυθιού.

Η Αθηνά Σοκόλη, εκδότρια του παραμυθιού.

Στην εκδήλωση είχε σημαντικό ρόλο η εικονογράφος του παραμυθιού, Μαρία Κουτρουμπά, όπου με διαδραστικό τρόπο έκανε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Παναγιώτης Γκόγκας, αναπληρωτής Δημάρχου Ζαχάρως.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Ακριβή Κωτσάκη, πρώην Πρόεδρος και μέλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζαχάρως.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Μαρίνα Αντωνοπούλου, Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Κωστούλα Χριστοδουλοπούλου, Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Ζαχάρως.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Μπιτζούνης, Υπεύθυνος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων της τοπικής κοινωνίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της τ. Βουλευτή Ηλείας δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις στοχευμένες ερωτήσεις της και δεσμεύτηκε ως προς την ανάδειξη του θέματος όσον αφορά το ζήτημα των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το παραμύθι ‘’Βόλιος Εμβόλιος’’ που σκοπό έχει να μάθει σε μικρούς και μεγάλους την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της πρόληψης σε θέματα υγείας υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου.

Όλη η επικαιρότητα