Γυναίκα

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα

Ακούστε το άρθρο

Το να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι απαιτεί χρόνο, υπομονή και κινήσεις ακριβείας, όμως ακόμα και οι πιο έμπειροι colorists είναι πιθανό να κάνουν αυτό το λάθος. Να τους ξεφύγει δηλαδή λίγη ποσότητα βαφής μαλλιών, με αποτέλεσμα το δέρμα να γεμίσει κηλίδες.

Ο τρόπος για να τις αποφύγεις είναι λίγο πολύ γνωστός. Στην περίπτωση που δεν έχεις αγοράσει κάποιο ειδικό προϊόν που εφαρμόζεται περιμετρικά του κεφαλιού, τότε  η βαζελίνη είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση, καθώς δημιουργεί ένα εμπόδιο μεταξύ της βαφής και του δέρματος. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχεις ήδη λερωθεί και λίγες ώρες μετά πρέπει να βγεις έξω;

Πριν σε πιάσει πανικός και αρχίσεις και τρίβεις με μανία το δέρμα σου, σου προτείνω να δοκιμάσεις δύο προϊόντα που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σου και να τα εφαρμόσεις τοπικά για να εξαφανίσεις τους λεκέδες από τη βαφή μαλλιών, σε χρόνο dt. Αναφέρομαι στο scrub προσώπου και το ελαιόλαδο. Αρκεί να αναμείξεις μια μικρή ποσότητα από τα δύο αυτά θαυματουργά προϊόντα και να κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις εκεί που υπάρχουν οι ανεπιθύμητες κηλίδες. Το ελαιόλαδο βοηθά ώστε να ξεθωριάσει το χρώμα. Αφού κάνεις το απαλό μασάζ, καθάρισε το δέρμα σου με μια μαλακή πετσέτα και ξέπλυνε με νερό.

Να θυμάσαι απλά, πως όσο περισσότερη ώρα παραμένει η βαφή στο δέρμα, τόσο χειρότερο είναι το αποτέλεσμα και τόσο πιο δύσκολη η διαδικασία για να την αφαιρέσεις εκείνη τη στιγμή, οπότε με το που εντοπίσεις τον λεκέ, θα πρέπει να δράσεις άμεσα.

marieclaire.gr

Όλη η επικαιρότητα