Sexy

Ο «πιο σέξι χορός που έχει υπάρξει ποτέ»

Ακούστε το άρθρο

Ο χορός Κιζόμπα από την Αγκόλα θεωρείται από πολλούς ως «ο πιο σέξι χορός που έχει υπάρξει ποτέ»- και ως εκ τούτου πολλές γυναίκες και άνδρες (καθώς χορεύεται συνήθως σε ζευγάρια) ανά τον κόσμο σπεύδουν να τον μάθουν.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για έναν χορό που έχει…παρεξηγηθεί, καθώς έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με τον αυθεντικό χορό, την «πρώτη ύλη» στην Αγκόλα. Ένας από αυτούς που το υποστηρίζουν αυτό είναι ο τραγουδιστής C4 Pedro, γνωστός ως «βασιλιάς του Κιζόμπα». Όπως λέει, κάποιοι στην Αγκόλα αποφάσισαν να γίνουν δάσκαλοι, και αυτό που δίδασκαν δεν ήταν ακριβώς το ίδιο Κιζόμπα με αυτό της Αγκόλα, αλλά κάτι ευκολότερο. Επίσης, στην Αγκόλα είναι λιγότερο «σέξι» και είναι περισσότερο για οικογενειακές συναθροίσεις.

Στην Ευρώπη έγινε ευρύτερα γνωστό από το 1992 και μετά, όταν πολλοί χορευτές έφυγαν από τη χώρα λόγω πολέμου. Το 2012 πολλοί επέστρεψαν στη χώρα τους, ωστόσο ο χορός είχε γίνει ήδη δημοφιλής στην Ευρώπη, και πολλοί επίδοξοι χορευτές τον μάθαιναν μέσω βίντεο στο Ίντερνετ.

Όπως λένε πολλοί δάσκαλοι, είναι μάλλον ένας «κοινωνικός χορός», που ένας πατέρας μπορεί να χορέψει με τα παιδιά του. «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τη διαφορά. Είναι στην πραγματικότητα αισθησιακός, όχι σεξουαλικός» λέει ο Freezy Bruce, δάσκαλος Κιζόμπα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα