Κόσμος

Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

mthzxjknzq531992c001774.jpg

Ένα βίντεο το οποίο έχει, ήδη, γίνει viral, με γύρω στα 4 εκατομμύρια views σε μία μόνο μέρα από την κυκλοφορία του στο YouTube, έρχεται στο πιο κατάλληλο σημείο, για να θυμίσει σε όλους, ότι τα μεγαλύτερα θύματα της παράνοιας του πολέμου είναι οι αθώοι. Και τι πιο αθώο από τα παιδιά;

Πρόκειται για το τελευταίο δημιούργημα του οργανισμού Save the Children (Σώστε τα Παιδιά), ο οποίος παλεύει για τα δικαιώματα των παιδιών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στο βίντεο, διάρκειας μόλις ενάμιση λεπτού, πρωταγωνιστεί ένα μικρό κοριτσάκι. Ένα αγγελούδι γύρω στα 9.

Από την ανεμελιά και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, η πρωταγωνίστρια καταλήγει να βλέπει τη ζωή της να γίνεται κομμάτια, να καταρρέει γύρω της, από τη μια στιγμή στην άλλη. Μαζί της, μέσα από τα γλυκά της μάτια, βιώνει και ο θεατής όσα προκαλεί ο πόλεμος στα παιδιά.

Ζει κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε ένα από τα τελευταία μέρη που θα περίμενε κανείς να συμβεί κάτι παρόμοιο με όσα διαδραματίζονται στο βίντεο. Η παρατήρηση στο τέλος του κλιπ χτυπά σαν γροθιά στο στομάχι: “Μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαίνει εδώ, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει”.

 

Όλη η επικαιρότητα