Patrisnews blog

Ο Πολιτικός Καζαμίας και τα… απρόβλεπτα

Όπως το απαιτούν οι ημέρες αυτές –ημέρες χαλάρωσης–, ο «Καζαμίας» δεν μπορεί να λείπει!

Ακόμη κι αν οι… «προβλέψεις» του είναι χιουμοριστικές, ακόμη κι αν αστοχήσει.

Γράφεται, όμως, με καλοπροαίρετη διάθεση και με την ελπίδα ότι οι… «στοχευόμενοι» είναι καλοί αποδέκτες του χιούμορ.

Ιδιαίτερα σε αυτούς, σε όλες και σε όλους ανεξαιρέτως, οι ευχές μας για τον καινούργιο χρόνο είναι από καρδιάς.

IANOYAΡΙΟΣ

* Με το «δεξί», ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια, μπαίνει ο καινούργιος χρόνος.

* Ο Κυριάκος, σηματοδοτώντας το «νέο», κάνει την έκπληξη και εκφωνεί το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του έχοντας στο πλευρό του την Κατερίνα… Καινούργιου.

* Ο Καραμανλής –μολονότι σιωπά (και) για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας– θέλοντας να ενισχύσει την υποψηφιότητά του για το Ύπατο Αξίωμα, μεταβαίνει στην… Υπάτη (για λουτρά).

* Σε ρόλο πραγματογνώμονα ο Ζουράρις –λόγω εμπειρίας σε οτιδήποτε αφορά σε «μέζεα»– καλείται να αποφανθεί εάν τα «τέτοια» της Πάολας είναι ή όχι από σιλικόνη.

* Με νεότερη –σχετική με τη Novartis– δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του… Συμφώνου της Βαρσοβίας!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

* Από τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έχουν τοποθετηθεί μεγάφωνα και ηχεία, ακούγεται το δημοφιλές άσμα. «Δεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω»!

* Ο Καστανίδης προτείνει την εγκατάσταση «φουφούδων» –αντί για υπαίθριες σόμπες– σε χώρους καφέ και εστίασης, λόγω σοβαρών νομικών επιφυλάξεων που διατηρεί για το πρόγραμμα επιδότησής τους.

* Τα κάστανα από τη φωτιά που άναψε (για τα σουβλάκια) επιχειρεί να βγάλει ο βουλευτής Γιαννούλης, προτείνοντας απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για όσους τρώνε… πιλάφι δίπλα από δομές φιλοξενίας.

* Ο Γιώργος Μίνος παθαίνει «εξάρθρωση» της… γλώσσας, στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ (που κατέχει ο ίδιος) των «φορών» εκείνων που θα πει ΠΑΟΚ μέσα σε ένα λεπτό της ώρας.

* Με νεότερη – σχετική με τη Novartis – δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της… UEFA!

ΜΑΡΤΙΟΣ

* Σε συνέντευξη της Επιτροπής Εορτασμού  των 200 Χρόνων, η Γιάννα ανακοινώνει την εγκατάσταση του επιτελείου της σε κτίριο επί της οδού Μπουμπουλίνας.

* Επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες το Mega, έπειτα από μακροχρόνια τηλεοπτική «μούγκα».

* Σε βαρυσήμαντη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρεται στις δυσλειτουργίες του VAR, αποδίδοντάς τες σε μάτιασμα του… Βαρούχα!

*Οι μεταφραστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν βρει τον μπελά τους με τις αγορεύσεις του Γεωργούλη και τον ρωτούν σε ποια… γλώσσα μιλάει.

* Με νεότερη – σχετική με τη Novartis – δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της… Ιεράς Εξέτασης!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

* Μετά τους «Ενήλικους στην Αίθουσα»,  ο Γαβράς γυρίζει και νέα ταινία -σε σενάριο βασισμένο στην καθημερινότητα των ΚΑΠΗ-, φέρουσα τον τίτλο «Αίθουσα για Υπερήλικες».

* Μετά τη Μαύρη Παρασκευή, καθιερώνονται και η… «Εκρού Δευτέρα» καθώς και η… «Σάπιο Μήλο» Τετάρτη.

* Η Ζωζώ Σαπουντζάκη (καλά να ‘ναι) κερδίζει ένσταση την οποία είχε υποβάλει για τον αποκλεισμό της από την Επιτροπή Εορτασμού των 200 Χρόνων.

*  Καταβάλλονται, επιτέλους, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, χάρη στον ΕΡΜΗ, που είναι… ανάδρομος!

* Με νεότερη – σχετική με τη Novartis – δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της… Πτήσης Αθήνα – Λονδίνο!

ΜΑΪΟΣ

*Ανήμερα Πρωτομαγιά, με σχετική δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται στην ΕΛΑΣ να παρατήσει το… «Μαγιό-ξυλο»!

*Ανερχόμενος στο βήμα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Κλέων «κατεβάζει» από το κινητό του το γνωστό άσμα «Παραδώσου λοιπόν, άνευ όρων μωρό μου…».

Κυριάκος δηλώνει αποφασισμένος να σπάσει αυγά και οι επικοινωνιολόγοι του προτείνουν να επισκεφθεί τον Κρόκο Κοζάνης.

Ευκλείδης συναντάται, επιτέλους, με τη Σκάρλετ Γιόχανσον και της προσφέρει σκέτο τόνικ, δικαιολογούμενος ότι φοράει… τζιν!

* Με νεότερη – σχετική με τη Novartis – δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της… UNESCO!

ΙΟΥΝΙΟΣ

* Ο Καρατζαφέρης κάνει το πρώτο του θαλάσσιο μπάνιο, εν όψει του γεγονότος ότι αρχίζουν τα μπάνια του… ΛΑΟΥ!

* Ο Κατρούγκαλος υποστηρίζει, και πάλι, ότι οι καταλήψεις συνιστούν… πολιτιστική εκδήλωση, με τον Κουτσούμπα να… συμφωνεί μαζί του, επικαλούμενος ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει («παρανόμως») «κατάληψη» της Αριστεράς!

* Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία, γεγονός που επιφέρει έλλειψη ζαρζαβατικών στις λαϊκές αγορές.

* Ο σύντροφος βουλευτής Σ. Λάππας επιβραβεύεται (με ένα ολοκαίνουργιο Lap- top) από τους συναδέλφους του για την εργατικότητά του.

* Με νεότερη – σχετική με τη Novartis – δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του… Γ’ Ράιχ!

ΙΟΥΛΙΟΣ

* Γιορτάζουν ο Ιούλιος Καίσαρ, ο Ιουλιανός ο Παραβάτης και ο Χούλιο Λοσάντα.

* Κυκλοφορεί νέο μοντέλο κινητού τηλεφώνου, το οποίο, πέρα από τις γνωστές υπηρεσίες και εφαρμογές, διαθέτει μηχανή για… καπουτσίνο, σεσουάρ για στέγνωμα των μαλλιών και χαρτί τουαλέτας, επειδή όλοι έχουν… «ανάγκη» από ένα κινητό!

* Ο ΟΠΑΠ λανσάρει τα νέα παιχνίδια «Πού ‘ν’ το… πού ‘ν’ το, το δαχτυλίδι, «Μακριά Γαϊδούρα» καθώς και το ΞΥΣΤΟ «Φαγούρα να σου πετύχει.

* Ο σύντροφος Μπαλάφας, συμβουλευόμενος σχετικά τον Ζουράρι, επισκέπτεται (για επιτόπια αυτοψία) την περιοχή της… Καλαβρίας!

* Με νεότερη – σχετική με τη Novartis – δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως, στις ΗΠΑ, της… Ποτοαπαγόρευσης!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

*Αρχίζουν τα μελτέμια, γεγονός που δίνει στην κυβέρνηση του Κυριάκου άλλο αέρα.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, πάντα η προσπάθεια διεύρυνσης του κόμματος με τη Φώφη να σχολιάζει σκωπτικά ότι ο Γκλέτσος επιδίδεται στο κυνήγι… «Άγριων Μελισσών» (αφού έχουν ήδη μαζέψει όλους τους «κηφήνες» του ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να ευνοηθούν οι «8 Λέξεις»!

*Παρεμβαίνει, πάραυτα ο Αλέξης και της λέει (με 4 λέξεις) «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», για να ανταπαντήσει η Φώφη παραπέμπωντάς τον στο σίριαλ… «Το Σόι σου»!

*Ο Σουλτάνος δηλώνει ότι θα διεκδικήσει, με κάθε τρόπο, από την Ελλάδα τα δικαιώματα των Τούρκων από την ποικιλία σταφυλιού… «σουλτανίνα»

* Με νεότερη –σχετική με τη Novartis- δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του… Πατρινού Καρναβαλιού!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

*Η εκ Βορρά ορμώμενη Νοτο-πούλου, παρακολουθεί την αξέχαστη κινηματογραφική επιτυχία «Ανατολικά της Εδέμ» και εξερχόμενη της αιθούσης δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δύση του.

*Μετά τη «Διδώ» και τον «Ετεοκλή», η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι –μέχρι τέλους του χρόνου- ακολουθούν και θα πλήξουν τη χώρα ο «Λήσταρχος Νταβέλης», η «Πινακωτή» και ο «Μάγκας της Πειραϊκής».

Σουλτάνος απομονώνεται σε βουνό για περισυλλογή και θέτει ευθέως ζήτημα για τα «Τουρκοβούνια».

* Άμεση αντίδραση από τον… Μπαλαούρα, ο οποίος και «τουϊτάρει» την ένδοξη πολεμική ιαχή «Φρουρά…Φρουρά».

*Με νεότερη –σχετική με τη Novartis- δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της… Μαντολινάτας του Φώτη Αλέπορου!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

*Με αστραπιαίες κινήσεις, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μπουκάρουν στην κουζίνα γνωστού εστιατορίου και συλλαμβάνουν μια… ρέγκα, ύστερα από καταγγελίες ότι ο σεφ είχε την πρόθεση να την κάνει… «καπνιστή»!

*Η σύντροφος του Αλέξη προάγεται από επίκουρη σε τακτική καθηγήτρια, ενώ η σύζυγος του Κώστα –διακεκριμένη, ήδη, ιατρός- συνεχίζει να γράφει «ένσημα» για το Επικουρικό της Ταμείο.

*«Το καραβάνι προχωρά» επαναλαμβάνει ο Τασούλας, ενώ ο Ευκλείδης με το γνωστό του χιούμορ, δηλώνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν μόνο, αυταπάτες, αλλά και οφθαλμαπάτες.

*Με νεότερη –σχετική με τη Novartis- δήλωσή του ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της… Διώρυγας του Σουέζ!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Γιάννα, με εντατικούς ρυθμούς, «τρέχει» το πρότζεκτ για τα «200 χρόνια», πραγματοποιώντας αυτοψίες στα Δερβενάκια, στο Σούλι, στην Αλαμάνα και στο… Στάδιο «Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»!

*Καμάρας, Δομάζος, Αντωνιάδης –που είναι και πολύ καλοί φίλοι– καλούνται, κατεπειγόντως, από την εφεδρεία, λόγω της «φαιδρής» εικόνας που συνεχίζει να εμφανίζει το «Τριφύλλι».

*Με νεότερη –σχετική με τη Novartis- δήλωσή του, ο κ. Μίμης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της… Αχαϊκής Συμπολιτείας!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

* Ο αξιότιμος κ. Μίμης ενάγει τον συντάκτη του «Καζαμία», ο οποίος (ο συντάκτης, όχι ο… «Καζαμίας») δηλώνει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του «θεσμού» του «Καζαμία»!

*Στο υπόγειο γκαράζ της πλατείας Κλαυθμώνος εντοπίζεται, από παρκαδόρο, τροχήλατη βαλίτσα, εμπεριέχουσα τρία κιλά φάβα, μια ολόκληρη κεφαλογραβιέρα, δύο σκελίδες σκόρδο, μια γκραβούρα που απεικονίζει τον Μέτερνιχ, ένα αυτόγραφο της Πάολα(ς), μια αριστερή καλτσοδέτα, ολίγη από γιουβέτσι, μια φωτογραφία του Ψινάκη και πέντε αυγά (Τουρκίας).

*Κυκλοφορεί νέο ΞΥΣΤΟ, ονομαζόμενο «Τα ψεύτικα τα λ(αμ)όγια τα μεγάλα».

*Η Ελλάδα είναι πια πανέτοιμη να γιορτάσει τα «200 χρόνια» και –τοις λόγοις τούτοις- σύσσωμο το έθνος απανταχού της Γης αναφωνεί.

*Ζήτω η Ελλάς – Ζήτω το Έθνος, γνωστού όντως ότι…

*… «η Ελλάδα… ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και ξανά…

*….προς τη δόξα τραβά»!

Άντε, Καλή Χρονιά, με υγεία και δύναμη

 

Όλη η επικαιρότητα