Ο πολύτιμος και αναγκαίος ρόλος των Φροντιστηρίων Μ.Ε. – Οι καθηγητές μιλούν στην εφ. «Πατρίς»

Share

Άλλη μια απαιτητική χρονιά έλαβε τέλος για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά και την ανακοίνωση των Βάσεων. Οι νέοι φοιτητές ετοιμάζουν σιγά-σιγά τα όνειρά τους και τις αποσκευές τους, ώστε το Σεπτέμβριο να εγκατασταθούν στις πόλεις που είναι οι Σχολές τους.

Σε όλο αυτό τον αγώνα που έδωσαν μέχρι να τα καταφέρουν εκτός από τους γονείς τους και τους καθηγητές τους στο δημόσιο σχολείο, είχαν συμπαραστάτες και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, η συμβολή των οποίων είναι τεράστια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Από τη δεκαετία του 1920 που λειτουργούν τα φροντιστήρια μέχρι και σήμερα,  παρά τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί στη διάρκεια όλων αυτών των δεκαετιών, η επιβίωση και η εξέλιξη  τους οφείλεται εκτός από τις δυσκολίες της εξεταστικής διαδικασίας και τις όποιες αδυναμίες που μπορεί να παρουσιάζονται στα εκπαιδευτικά συστήματα και στην ελληνική οικογένεια η οποία έχει ως βασική επιδίωξη την απόκτηση ενός πτυχίου για την μετέπειτα εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας. Να σημειωθεί ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις ασφαλώς και αποτελούν ένα βήμα στην εξέλιξη των παιδιών αλλά όχι το μοναδικό.

Καθηγητές Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης από την Ηλεία μιλούν στην εφημ. Πατρίς, σχολιάζουν τα αποτελέσματα των Βάσεων και στέλνουν ευχές για καλή σταδιοδρομία στους μέχρι χθες μαθητές τους και σημερινούς πλέον φοιτητές.

Μάκης Κοπανιτσάνος «ΟΡΟΣΗΜΟ –ΘΑΛΗΣ»

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, τόσο σε αυτούς που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, όσο και σε αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν  κατάφεραν. Ο αγώνας για τη ζωή συνεχίζεται και δεν θα πρέπει να απογοητεύονται αλλά να συνεχίσουν να προσπαθούν και να ονειρεύονται. Ύστερα από μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική χρονιά, η προσπάθεια και οι κόποι των μαθητών μας ανταμείφθηκαν. Δεν υπάρχουν μυστικά για την επιτυχία. Είναι το αποτέλεσμα προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία. Όλοι οι καθηγητές είμαστε περήφανοι  που συνεργαστήκαμε μαζί σας και σας ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Τα καλύτερα έρχονται!

Σπύρος Βρίνας

Φροντιστήριο «ΑΛΜΑ»

Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές ήταν αναμενόμενα. Ακόμη και σε κάποιες σχολές όπως η Αστυφυλάκων που είχαν μεγάλη πτώση εξηγείται, αφού φέτος οι εισακτέοι είναι περισσότεροι. Οι ιατρικές σχολές είχαν μικρή πτώση και κάποιες από τις σχολές του 1ου Πεδίου. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές δεν υπήρχαν εκπλήξεις και οι υποψήφιοι κατάφεραν να περάσουν στις σχολές που είχαν επιλέξει.  Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και για όσα δεν κατάφεραν υπάρχουν και άλλοι δρόμοι είτε να δώσουν ξανά, είτε να γραφτούν σε κάποιο Ι.Ε.Κ. και να έχουν στο μυαλό τους ότι οι Πανελλαδικές είναι το πρώτο βήμα στη ζωή τους, όχι όμως το μοναδικό !

Νίκος Περδίκης-«ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Με την ανακοίνωση των βάσεων ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σαν Φροντιστήριο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»
θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές για τις επιτυχίες τους
καθώς και τους μαθητές του φροντιστηρίου μας που πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις και  Πρωτιές Πανελλαδικά, όπως ο Λάμπρος Κουτσαβίτης   1ος στη Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικων Υπολογιστων και Πληροφορικης του Πανεπιστημίου Πατρών. Καλή επιτυχία και να έχουν  να έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία !

Ιωάννης Βόλλαρης – Φροντιστήρια «ΒΟΛΛΑΡΗΣ»

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις δόθηκε με την ανακοίνωση των βάσεων  νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Σε γενικές γραμμές οι βάσεις κινήθηκαν σε δυο κατευθύνσεις. Σημαντική πτώση παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα πεδία, κυρίως σε τμήματα όπως Νομική, Ιατρική και Οδοντιατρική, Οικονομικά, Πολιτικών επιστημών, κοινωνικής εργασίας ιστορίας κ.α. ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση σε πάρα πολλά τμήματα, κυρίως χαμηλής και μεσαίας βαθμολογίας, όπως αυτά τα οποία σχετίζονται με την εκπαίδευση, φιλολογίας, προσχολικής αγωγής, ξένων γλωσσών, πολιτικών μηχανικών, χημείας κ.α . Το βασικό συμπέρασμα που μπορεί να προκύψει είναι η ανάγκη για αποκατάσταση των νέων στο δημόσιο επιδιώκοντας την οικονομική εξασφάλιση, γι΄ αυτό το λόγο οι αντίστοιχες σχολές παρουσίασαν ιδιαίτερη ζήτηση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Ευχόμαστε στους νεοεισαχθέντες φοιτητές καλή φοίτηση και ευδόκιμη σταδιοδρομία

Δημήτρης Χρυσανθόπουλος-φροντιστήριο «Mathisis»

Η αγωνία για τους μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις έλαβε τέλος καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής. Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για πτώση των βάσεων στις σχολές υψηλής ζήτησης όλων των πεδίων, αλλά και η άνοδος των βάσεων στις σχολές μεσαίας και χαμηλής βαθμολογικής περιοχής  του  πεδίου οικονομίας και πληροφορικής.Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι για τους μαθητές μας, που έδωσαν τον αγώνα τους και στην πλειονότητα τους κατάφεραν να περάσουν στις πρώτες τους επιλογές. Εύχομαι καλές σπουδές σε όλα τα παιδιά που εκπλήρωσαν τις προσδοκίες τους. Να απολαύσουν αυτό το ταξίδι που τώρα ξεκινάει. Να κυνηγήσουν τα όνειρα τους!

Νεκτ. Αποστολοπουλος msc -φροντιστήριο «ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

Οι Βάσεις 2022 σε πολλές σχολές, κυρίως υψηλόβαθμες, σημείωσαν αισθητή πτώση ενώ κάποιες άλλες σχολές χαμηλότερης ή μεσαίας ζήτησης  κινήθηκαν ανοδικά. Οι βάσεις σε Νομικές, Ιατρικές, Στρατιωτικές, Αρχιτεκτονικές και άλλα τμήματα Πολυτεχνείων σημείωσαν σημαντική πτώση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  ότι η Ιατρική Αθήνας έπεσε κάτω από τα 19.000 μόρια και η Νομική Αθήνας κάτω από τα 18.000 μόρια. Κάτω από τα 18.000 μόρια και η Οδοντιατρική Αθήνας. Μαθητές με σωστή προετοιμασία και στις τρείς τάξεις του Λυκείου κατάφεραν και υλοποίησαν το στόχο τους αποτέλεσμα που δικαιώνει τις προσπάθειες του. Με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή πρόοδο σε όλους τους επιτυχόντες.

Κατερίνα Νικολοπούλου – φροντιστήριο «ΕΞΛΈΛΙΞΗ»

Στην πλειοψηφία των αποτελεσμάτων παρατηρήθηκε αισθητή πτωτική τάση των βάσεων εισαγωγής, αφού ακόμη και σε υψηλόβαθμα περιζήτητα τμήματα(λ.χ ιατρικής, νομικής, ψυχολογίας, παιδαγωγικών) οι βάσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι, βάζοντας τέλος στην αγωνία των μαθητών που καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς καλούνταν να ανταπεξέλθουν τόσο στην αυξημένη ύλη όσο και στη δύσκολη προετοιμασία τους εν μέσω  πανδημίας. Εμείς θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους υποψηφίους, επιτυχόντες και μη, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και με μεγάλη χαρά να ευχηθούμε στους εισαχθέντες σε τμήματα επιλογής τους να διαγράψουν μια φοιτητική ζωή γεμάτη γνώση και εχέγγυα για ουσιαστική παιδεία και σταδιοδρομία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές μας που μας εμπιστεύτηκαν για την καθοδήγησή τους στη πορεία προς τον επιθυμητό στόχο, με αποτέλεσμα να ευοδωθεί μέσα από τη κοινή προσπάθεια και την αρμονική συνεργασία.

Βασιλική Τράπαλη – «Επί-κεντρο»

Περίπου 62.000 είναι οι υποψήφιοι που εισάγονται φέτος ενώ πάνω από 40.000 έμειναν εκτός, κάνοντας τους ιδιοκτήτες των κολλεγίων να τρίβουν τα χέρια τους! Οι βάσεις των φετινών Πανελληνίων σημείωσαν σημαντική πτώση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές καθώς και κάποιες σημαντική αύξηση. Ενδεικτικά αναφέρω την αύξηση 2908 μορίων της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ). Από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι οι νέοι ενδιαφέρονται κυρίως για την αποκατάστασή τους στον δημόσιο τομέα και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα επαγγέλματα, αλλά και στα επαγγέλματα της ναυτιλίας, της εστίασης και του τουρισμού αλλά και στις «παραδοσιακές» σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι Νομικές και οι Ιατρικές. Ιδιαίτερα οι σχολές οι οποίες οδηγούν στη δημόσια εκπαίδευση, κυριολεκτικά, σάρωσαν.Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό των Πανελληνίων εξετάσεων και να ευχηθώ δημιουργικές σπουδές με ανοιχτό μυαλό και ορίζοντα!!

Πάνος Μπρίκος – «ΟΡΟΣΗΜΟ –ΘΑΛΗΣ»

Η διεύθυνση και οι συνεργάτες καθηγητές των φροντιστηρίων μας εύχονται από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία για τις επιτυχίες τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Χαιρόμαστε για τους μαθητές μας που σε μια δύσκολη περίοδο με τις επιδόσεις τους πέτυχαν σε σχολές της 1ης επιλογής. Επίσης θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς για την σημαντική βοήθεια που παρείχαν στα παιδιά στη δύσκολη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Καλή επιτυχία στην φοιτητική σας πορεία!

Αλέξανδρος Λίμουρας «ΑΝΟΔΟΣ»

Στο 1ο πεδίο η πτώση ήταν αναμενόμενη αφού είχαμε περίπου 4000 λιγότερους  υποψηφίους. Στο 2ο πεδίο είχαμε μικρή πτώση στα υψηλόβαθμα  τμήματα. Στο 3ο πεδίο είχαμε μικρή πτώση στις Ιατρικές σχολές και μικρή  άνοδο σε μεσαία τμήματα. Στο 4ο πεδίο είχαμε ανοδική πορεία στα περισσότερα  τμήματα, με τα οικονομικά να έχουν άνοδο 400 -500 μόρια  αναμενόμενο, αφού είχαμε  περισσότερους  υποψηφίους  στο πεδίο αυτό. Στο Πρότυπο Φροντιστηριακό Κέντρο «ΑΝΟΔΟΣ» είμαστε  ιδιαίτερα  χαρούμενοι αφού πάρα πολλοί μαθητές μας επέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και η πλειονότητα σε σχολές της πρώτης επιλογής τους. Σε όλους εύχομαι  ολόψυχα καλές σπουδές και όπως λέει ο Αλεξανδρινός ποιητής: “Πάντα  στο νου σου  να χεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις  το ταξείδι διόλου”. Τα παιδιά που δεν πέτυχαν το στόχο τους να μην θεωρήσουν αποτυχημένους τους εαυτούς τους, αφού σοφότεροι μπορούν να  έχουν  μια 2η ευκαιρία ή να ακολουθήσουν την κλίση σε αυτό  που τους αρέσει.

Κωνσταντίνος Ταυλόπουλος – φροντιστήριο «ΚΥΒΟΣ»

Με την ανακοίνωση των βάσεων έλαβε τέλος η αγωνία των υποψηφίων. Η εκπαιδευτική διαδικασία κύλησε πιο ομαλά τη φετινή χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη παρότι υπήρξαν και φέτος στιγμές που η πανδημία δυσκόλεψε το έργο μαθητών και καθηγητών. Είναι μεγάλη η χαρά μας στον ΚΥΒΟ που κατάφεραν οι μαθητές μας να περάσουν σε σχολές πρώτης επιλογής. Επίσης είναι ευχάριστη η είδηση ότι μεγάλο ποσοστό υποψηφίων πανελλαδικά πέρασαν σε σχολές που ήταν στην πρώτη δεκάδα προτιμήσεων. Υπάρχει όμως και ένα σεβαστό ποσοστό μαθητών που ίσως να μη βιώνει αυτή τη στιγμή αυτό το αίσθημα της χαράς και της επιτυχίας. Τα παιδιά αυτά να γνωρίζουν ότι έχουν υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια  πολλοί φοιτητές που ξεκίνησαν να φοιτούν σε σχολές που δεν τους «γέμιζαν» αρχικά αλλά στην πορεία λάτρεψαν το αντικείμενο και διακρίθηκαν. Αν πάλι είναι διστακτικοί, η επιλογή μιας δεύτερης προσπάθειας εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία της πρώτης, μπορεί του χρόνου να τους φέρει ένα πλατύ χαμόγελο. Καλές σπουδές σε όλους!

Κώστας Τσατσαμπάς – «StudioΜαθηματικών & Θετικών Επιστημών»

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνεται για κάθε μαθητή μια πορεία που είναι πολύ απαιτητική!Είναι όμως βέβαιο ότι τα αποτελέσματα είναι συνάρτηση της προσπάθειας χρόνων! Ήρθε λοιπόν η στιγμή της επιβράβευσης αυτής της προσπάθειας! Συγχαρητήρια σε όλους, καλές Σπουδές! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σημειώσουμε ότι όλοι οι μαθητές του φροντιστηρίου μας στόχευσαν και πέτυχαν με επιτυχία την επιλογή τους !

Γιώργος Αναστασόπουλος – φροντιστήριο «ΘΕΜΕΛΙΟ»

Η ανακοίνωση των βάσεων φέρνει χαμόγελα χαράς και ευτυχίας στους μαθητές για την επιτυχία τους και την εισαγωγή τους στις σχολές προτίμησής τους. Με μια πρώτη προσέγγιση γίνεται αντιληπτό ότι δεν παρατηρείται σημαντική ή μεγάλη πτώση των βάσεων ή τουλάχιστον δεν είναι γενικευμένο το φαινόμενο της πτώσης, όπως ακουγόταν λόγω των χαμηλών βαθμολογιών των υποψηφίων. Οφείλουμε για άλλη μια φορά να επισημάνουμε ότι η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απαιτεί σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και καθημερινή μελέτη σε συνεργασία πάντα με τους καθηγητές τους. Όλα αυτά τα χρόνια έτσι και φέτος οι μαθητές μας εκπλήρωσαν το όνειρό τους και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όπως και τις οικογένειές τους που μας εμπιστεύθηκαν και αυτήν τη χρονιά!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και σε όλους όσους πέτυχαν το στόχο τους! Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!

Παναγιώτα Τζαβάρα – φροντιστήριο «ΟΛΥΜΠΙΟ»

Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στους φετινούς επιτυχόντες αν αναλογιστεί κάνεις ότι είναι τα παιδιά που λόγω πανδημίας ουσιαστικά απείχαν από εξετάσεις δύο χρόνια και κλήθηκαν φέτος να δώσουν πανελλήνιες να διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια  και να πετύχουν τους στόχους τους. Εύχομαι λοιπόν σε όλους καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Αλλά και για όσους δεν τα κατάφεραν σε αυτή τη δοκιμασία υπάρχουν πάντα επιλογές και δρόμοι στη ζωή να διανύσουν. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη !