WEB tv Ηλεία Πολιτική

Ο «πράσινος ήλιος» επέστρεψε: Ψήφος εμπιστοσύνης από την Ηλεία – Πρωτιά Β. Φάμελου, δεύτερος ο Δ. Βάλαρης

Τα αποτελέσματα στην Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Σε πρωτοβουλίες διαρκούς αναβάθμισης του ρόλου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό θα επιχειρήσει να μετατρέψει ο Νίκος Ανδρουλάκης την «καθαρή εντολή» των μελών του κόμματος που σφράγισαν με μια απροσδόκητα μαζική προσέλευση στις κάλπες της εκλογικής διαδικασίας.

Η «καθαρή εντολή» περιγράφεται από τις περίπου 180 χιλιάδες πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ηγεσίας εκ των οποίων 5298 στην Ηλεία, από το ισχυρό «ναι» για την «επιστροφή» στη μαρκίζα του ΠΑΣΟΚ και του ήλιου- που συγκέντρωσε περίπου 95% θετικές γνώμες- και από την μαζική συμμετοχή στο εγχείρημα ειδικά των νεότερων γενιών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις ηλειακές κάλπες τόσο για την Νομαρχιακή όσο και για τις Τοπικές Οργανώσεις.

Συντριπτική νίκη φαίνεται ότι εξασφαλίζει επίσης ο νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη και στο πεδίο εκλογής των αντιπροσώπων στο Συνέδριο και των νέων ηγεσιών των οργανώσεων.

Η προχθεσινή εικόνα αποτελεί για την ηγεσία πλέον «διαβατήριο» για μεγάλες δόσεις ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού, που σχεδιάζει να αναπτύξει από τον επόμενο «σταθμό» του Συνεδρίου, στις 20-22 Μάη, σε συμπόρευση με όλες τις δυνάμεις, γενιές και τάσεις.

Στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ομολογούν ότι παρά τις αισιόδοξες ενδείξεις δεν ανέμεναν τόσο ισχυρή συμμετοχή στις κάλπες- τονίζουν μάλιστα ότι για τις ίδιες διαδικασίες εκλογής Συνέδρων και οργάνων, στη Νέα Δημοκρατία, προσήλθαν πρόσφατα περίπου 130 χιλιάδες και στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 40 χιλιάδες.

Εκτιμούν ότι η νέα ψήφος εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης στο νέο εγχείρημα προήλθε σε σημαντικό βαθμό από την πολιτική προίκα των 270 χιλιάδων που ψήφισαν τον περασμένο Δεκέμβρη για την ανάδειξη ηγεσίας, αλλά και από άλλους φίλους του κόμματος που γράφτηκαν μέλη για να ψηφίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές κάλπες, όποτε κι αν στηθούν.

Μέσα στην εβδομάδα, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του Ινστιτούτου του κόμματος Νίκος Χριστοδουλάκης θα παρουσιάσει το προγραμματικό κείμενο για διαβούλευση μέχρι το Συνέδριο.  Στη συνέχεια θα γίνουν αρκετές περιφερειακές συνδιασκέψεις και σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που συγκροτείται, θα διεξαχθεί Προγραμματική Συνδιάσκεψη τον Σεπτέμβρη, όπου θα παρουσιαστεί στο σύνολό του το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΕ Ηλείας, στις εκλογές πρώτος αναδείχθηκε ο Βασίλης Φάμελος με 1318 ψήφους ενώ τον ακολούθησε ο Δημήτρης Βάλαρης με 1218 ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι και ο νέος Γραμματέας της Νομαρχιακής.

Τα αποτελέσματα στην Ηλεία

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εξελέγησαν οι:

Βασίλης Φάμελος 1318

Δημήτρης Βάλαρης 1279

Παναγιώτης Σολωμός 1097

Πέτρος Γιαννακόπουλος 1036

Σωτήρης Κυπρούλης 992

Δήμητρα Ζαφειροπούλου 972

Ευθαλία Μαρτζάκλη 899

Σταύρος Δανιηλίδης 891

Σταυρούλα Λαμπροπούλου 834

Βασίλειος – Νικόλαος Ντούγκας 673

Θεόδωρος Συναδινός 615

Σοφία Κοτσαύτη 514

Κωνσταντίνος Κριετσιώτης 455


Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν:

Θεώνη (Φανή) Μαρτζάκλη 400

Γεράσιμος Αλεξόπουλος 362

Χριστίνα Δημητροπούλου 316

Γεώργιος Ζάρρας 265

Ιωάννης Κανελλόπουλος 229

Γεώργιος Μπακογιάννης 186

Χαρά Αλτούνη 138

Γεώργιος Λεωνίδας Σκουλαρίκης 52

Δημήτριος Μαρινόπουλος 45

Βασίλης Γιοβάνης 19

ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Πύργου: Ανδρέας Σταματόπουλος, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Γεώργιος Βαγγόπουλος, Λάμπρος Θεοδωρόπουλος, Αγγελική Κλωνάρη, Γεωργία Κλαυδιανού, Χρήστος Παναγούλης

Αμαλιάδας: Γιάννης Παναγούλης, Κωνσταντίνος Μάσσαλας, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Αγγελική Ζαχαρόπουλου, Σπύρος Σαμψούνης, Γιάννης Λιακόπουλος, Χριστίνα Σωτηροπούλου

Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Όλοι μαζί θα νικήσουμε»

«Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε με την ψήφο και την εντολή των πολιτών»

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε .

Επιστρέφει με την ψήφο , την εντολή και τη συμμετοχή των πολιτών.

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή νομαρχιακών και δημοτικών επιτροπών αλλά και για την εκλογή συνέδρων, είναι ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα.

Είναι μία ακόμα μεγάλη νίκη.

Τα ‘’πέτρινα χρόνια’’ είναι πίσω μας. Το ΠΑΣΟΚ πλέον κερδίζει πλέον τη μία μάχη μετά την άλλη.

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή προέδρου, ήταν η πρώτη μάχη που δόθηκε και κερδήθηκε.

Στη Βουλή και στην κοινωνία κερδίζουμε κάθε μέρα τη μάχη της αξιοπιστίας, ασκώντας πραγματική αντιπολίτευση και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και στοχευμένες.

Χθες ήρθε μία ακόμα μεγάλη νίκη , μαζί με την επιβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ , ως έννοια και πολιτικό σύμβολο , δεν ήταν απλά πάντα στη ψυχή μας.

Ήταν και είναι η ψυχή μας.

Συγκινεί τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία που έζησε όμορφες και καλύτερες μέρες, εκφράζει τις ελπίδες και τις αγωνίες των νέων ανθρώπων, των δημοκρατικών πολιτών που δοκίμασαν και απέρριψαν τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΣΥΡΙΖΑ.

Για μία ακόμα φορά, η Ηλεία των δημοκρατικών αγώνων έστειλε το πιο ισχυρό μήνυμα για την προοπτική της παράταξης και την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού.

Θέλω να συγχαρώ όχι μόνο όσους εξελέγησαν, αλλά όσους έθεσαν υποψηφιότητα, ενισχύοντας την ενότητα και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ.

Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Ηλείας που στήθηκαν και πάλι στην ουρά για να ψηφίσουν αλλά κυρίως για να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.

Είμαστε εδώ.

Ενωμένοι και δυνατοί.

Επιστρέψαμε.

Και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη, δύσκολη αλλά νικηφόρα πορεία».

Bασίλης Φάμελος, νεοεκλεγέν μέλος ΝΕ Ηλείας

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει επιστρέψει»

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των νέων ανθρώπων στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή για το πολιτικό σκηνικό, η οποία θα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες των επόμενων εκλογών. Ο αριθμός των 5.500 συντρόφων που ψήφισαν χθες, ο οποίος αγγίζει σχεδόν τον ίδιο αριθμό με αυτούς που ψήφισαν τον περασμένο Δεκέμβριο για την εκλογή του προέδρου, έδωσαν το μήνυμα ότι συμμετείχαν στην εκλογή των οργάνων και θέλησαν να αναδείξουν μια νέα γενιά στελεχών τα οποία θα πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη της ανασυγκρότησης του κόμματος και της επανασύνδεσής του με την κοινωνία.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά κυρίως να ευχαριστήσουμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ασχολήθηκαν με την διεξαγωγή των εκλογών και κυρίως με αυτούς που είχαν την ευθύνη για να εξελιχθούν όλα ομαλά και με απόλυτη επιτυχία.

Συγχαρητήρια σε όλους του υποψηφίους που έθεσαν τον εαυτό τους σε αυτή την διαδικασία και έδωσαν έναν όμορφο αγώνα.

Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους που εκλέχθηκαν και είμαι σίγουρος ότι μέσα από ομαδική και συλλογική εργασία θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε οργανώσεις που θα αντιμετωπίσουν και θα αναδείξουν τα τοπικά ζητήματα και θα παλέψουμε για την επίλυσή τους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει επιστρέψει. Ο κόσμος αποφάσισε ότι το σύμβολό μας, ο ήλιος επέστρεψε. Ήταν μια  καθολική απόφαση. Θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για τα καλά στις καρδιές των ανθρώπων και των συντρόφων που όλα τα χρόνια το είχαν τιμήσει με την ψήφο τους».

Όλη η επικαιρότητα