Αγροτικά

O πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ χτυπά «καμπανάκι» για την Ξυλέλα!

«Καμπανάκι» για την Ξυλέλα χτυπά μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρος Μάμαλης, καθώς τόνισε ότι ουσιαστικά το επικίνδυνο βακτήριο είναι προ των πυλών της Ελλάδας και απαιτείται αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση από τους παραγωγούς και τους εισαγωγείς πολλαπλασιαστικού υλικού από την Ιταλία.

Διαψεύδοντας φημολογία που προέκυψε από παρερμηνευμένες δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μάμαλης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα Ξυλέλα στην Ελλάδα, ωστόσο επισήμανε πως του έχουν μεταφερθεί αναφορές από εισαγωγείς για «ύποπτο» πολλαπλασιαστικό υλικό που προοριζόταν για εξαγωγή προς την Ελλάδα και αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.

«Δεν έχουμε κρούσμα Ξυλέλα στην Ελλάδα και μας απασχολεί να μην έρθει, διότι ουσιαστικά είναι προ των πυλών διότι έχει εμφανιστεί στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε αυξημένο και εντατικό έλεγχο σε κάθε  πύλη εισόδου. Εμείς θα συμβάλουμε στην ενημέρωση των παραγωγών για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο  κ. Μάμαλης.

Όλη η επικαιρότητα