Lifestyle

Ο Πύργιος που διαπρέπει στη Νέα Υόρκη

3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

Ο Γιώργος Αβραμόπουλος έφυγε από την Ηλεία και τον Πύργο πριν περίπου 20 χρόνια για να βρεθεί στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη. Την πόλη που στο σύγχρονο Lifestyle θεωρείται ως… το κέντρο του κόσμου! Στο «Big Apple» μένει ακριβώς δίπλα από το Cental Park και ασχολείται με την αγοραπωλησία γης και ακινήτων στην Νέα Υόρκη, στην Ελλάδα και στην Καραϊβική.

Αυτοδημιούργητος και πνεύμα ανήσυχο, ο Γιώργος ξεκίνησε από τα χαμηλά και κατάφερε να έχει φτάσει στα ψηλά! Το πελατολόγιο του είναι παγκόσμιας κλίμακας και στην δουλειά του κατέχει εξαιρετική φήμη για την αξιοπιστία του, την αποτελεσματικότητα και τον προσιτό του χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την Ενεργειακή Ιατρική έχοντας ταυτόχρονα ενεργό ρόλο σε εθελοντικές δραστηριότητες. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στο NYU και Parsons University στους τομείς του Graphic Design και Web Architecture.

Αγαπάει τη θάλασσα, τα ταξίδια, ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και απολαμβάνει να περνάει χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια του. Με την βοήθεια της τεχνολογίας είχαμε μια «Εν Οίκω» συζήτηση μαζί του όπου μας εκμυστηρεύτηκε πράγματα και σκέψεις για την –άκρως ενδιαφέρουσα- ζωή του…

Λείπεις πολλά χρόνια από την Ηλεία, την οποία επισκέπτεσαι κάθε καλοκαίρι… πιστεύεις ότι η απόφαση που πήρες για να πας στην Αμερική ήταν κάτι το θετικό για σένα;

Αγαπώ ιδιαιτέρα τον τόπο μου και ειδικά το κτήμα μου στο χωριό μου, στον Άγιο Γεώργιο. Όπως κάποτε ήθελα να φύγω, τώρα σκέφτομαι πόσο θα ήθελα να γυρίσω. Θα ήθελα να ζήσω κοντά στην οικογένεια μου ύστερα από τόσα χρόνια. Έχω νοσταλγία για τα πανέμορφα καλοκαίρια! Ψαροντούφεκο όλη την ημέρα με τον πατέρα μου και το βράδυ το σπίτι να μυρίζει υπέροχα από τα φαγητά της περίφημης μαγείρισσας, της μητέρας μου! “Ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν”… Στο τέλος αυτό που αναζητείς είναι η απλότητα… Όταν έχεις την ευτυχία μέσα σου τα πάντα γύρω σου γίνονται με ευτυχία. Μονό και μονό να έχεις τον αδερφό σου να σε πειράζει δεν θέλεις τίποτα άλλο! Θέλω να δω τ’ ανίψια μου να μεγαλώνουν… Θυμάμαι την πρώτη μου δουλειά όταν πρωτοήρθα στην Αμερική, δεν είχα χαρτιά και χρειάστηκε να δουλέψω σε εργοστάσιο κολλώντας σίδερα από τις 4 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα! Φάμπρικα my friend! Πέρασαν σχεδόν είκοσι χρόνια από τότε… Τώρα δεν δουλεύω μονό στην Πέμπτη λεωφόρο αλλά ζω και στην Πέμπτη λεωφόρο! Επίσης μου δόθηκε η ευκαιρία και ταξίδεψα αρκετά σε πολλά πανέμορφα μέρη του κόσμου. Το μονοπάτι που διάλεξα στην ζωή μου είναι ευλογημένο και το τιμώ στο κάθε μου βήμα. Αν δεν ήμουν αποφασιστικός δεν θα άλλαζε ριζικά η ζωή μου. Πέρασα δια πύρος και σιδηρού! Όλα είναι εύκολα αρκεί να πιστέψεις ότι ΕΙΝΑΙ!

Έχεις σκεφτεί πότε θα γίνει η επιστροφή σου στα πάτρια εδάφη;

Θα το ήθελα πάρα πολύ και πιστεύω τουλάχιστον σε πέντε χρόνια από τώρα. Όταν θα έχουν φτιάξει και λίγο τα πράγματα στην Ελλάδα… Ίσως όμως και πιο νωρίτερα… Άρχισα πρόσφατα μια πολύ καλή συνεργασία με το κτηματομεσιτικό γραφείο ELITE CASA στην Αθήνα. Ειδικά τώρα που είμαι και ελεύθερος! Εξάλλου η κόρη μου λατρεύει την Ελλάδα, μιλά άπταιστα Ελληνικά και αισθάνεται 100% Ελληνίδα! Άλλωστε ο σκοπός μου πάντα παραμένει ο ίδιος από τότε που ήρθα στην Αμερική. Να γυρίσω στην πατρίδα μου! Η οικογένεια της μητέρας μου ήρθε στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα και ακολούθησε λίγα χρόνια μετά ο αδελφός του πάππου μου από την οικογένεια του πατέρα μου. Και οι δυο οικογένειες γύρισαν στην Ελλάδα! Τρείς αιώνες έχουμε που πηγαινοερχόμαστε στην Αμερική!

Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο ζώντας στην Νέα Υόρκη;

Η απλότητα, το φως, η πέτρα, ο αέρας, η θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο της πατρίδας που γεννήθηκα!

Η Ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης έχει έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της;

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην Αμερική που είναι τόσο πατριώτες όσο δεν θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Όσο για το αίσθημα της αλληλεγγύης χρειαζόμαστε σαν λαός πολύ δουλειά ακόμη και μέσα όσο και έξω από την Ελλάδα.

Πόσο απαιτητικό είναι το επάγγελμα του real estate σε μια πόλη σαν την Νέα Υόρκη;

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που δεν υπάρχουν ωράρια… Την ημέρα είσαι στο δρόμο, να ενημερώνεσαι και να μαθαίνεις για το προϊόν που πουλάς. Το βράδυ πρέπει να δηλώνεις παρόν σε κοινωνικά γεγονότα ώστε να καλύπτεις τις ταχύτητες της πόλης που απαιτούνται για την διαδικτύωση σου και συμβάλουν ώστε να είσαι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Πρέπει να απαντάς στα τηλέφωνα ακόμη και στη μια η ώρα την νύχτα!

Έχεις κάποιους επώνυμους πελάτες;

Εντάξει, δεν χρειάζεται να δημιουργούμε εντυπώσεις… “Παν μέτρον άριστον”. Ίσως όμως έχω πιο πολλούς διάσημους, φίλους πρώτα, και μετά πελάτες…

Μίλησε μας για την ασχολία σου με την Ενεργειακή Ιατρική, μια κατηγορία σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα…

Το αντίθετο θα έλεγα! Η ενεργειακή θεραπευτική γεννήθηκε στην Ελλάδα! Από τον Ασκληπιό μέχρι τον πατέρα της μοντέρνας ομοιοπαθητικής σήμερα Γεώργιο Βυθούλκα που λειτουργεί το θεραπευτικό του κέντρο στην Αλόννησο και έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ! Εγώ άρχισα να ασχολούμαι το 2003 διότι ο γιος μου γεννήθηκε τετραπληγικός και η δυτική ιατρική δεν μπορούσε να τον βοηθήσει καθόλου. Διότι δεν έχουν γίνει έρευνες επάνω σε παιδιατρικά εγκεφαλικά επεισόδια εμβρύων. Όποτε στράφηκα σε εναλλακτικές μεθόδους οι οποίες βοήθησαν το παιδί μου πάρα πολύ και τον κράτησαν στην ζωή για 4,5 χρόνια. Βασικά ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου γι’ αυτό και είδα τα πράγματα με πιο ανοιχτό μυαλό αλλά ταυτόχρονα και με διάκριση. Η θεραπευτική τέχνη που πρωτοξεκίνησα λέγεται Jin Shin Jyutsu, ξανά ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία και αυτή έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Το JIN SHIN JYUTSU σημαίνει κατά λέξη: JYUTSU = Τέχνη, SHIN = Δημιουργός, JIN = Άνθρωπος της Γνώσης και της Ευσπλαχνίας. Δηλαδή η Τέχνη του Δημιουργού μέσω του σοφού και φιλεύσπλαχνου ανθρώπου. Είναι μια τέχνη που γέννησε τον βελονισμό αλλά αντί για βελόνες χρησιμοποιούνται αγγίγματα των χεριών σε συγκεκριμένες ενεργειακές κλειδώσεις του σώματος. Κάθε μήνα και εις μνήμην του γιου μου κάνω εθελοντικές θεραπείες σε βαρεία ασθενείς όπως καρκινοπαθείς στο Ronald McDonald House και στο Hope Lodge στο Μανχάταν. Βλέπω επίσης ασθενείς σε νοσοκομεία ακόμη και στα σπίτια τους. Έχω μυηθεί στις θεραπευτικές τέχνες των Σαμάνων των Άνδεων, Ίνκα του Περού. Αυτή η μέθοδος φροντίζει για την ίαση του ενεργειακού μας σώματος που βρίσκεται απ’ έξω και γύρω από το φυσικό μας σώμα. Επίσης αυτό το μήνα τελειώνω τις σπουδές θεραπευτή λουλουδό-Ιαμάτων Bach. Είμαι πεπεισμένος ότι η ενεργειακή Ιατρική και οι εναλλακτικές θεραπείες γενικότερα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας. Βασικά εξετάζουμε τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Και ότι ισχύει για τον ένα δεν ισχύει απαραίτητα για τον άλλο. Το όνειρο μου είναι να γυρίσω στην Ελλάδα και να ασχοληθώ αποκλειστικά μ’ αυτές τις θεραπείες και να βοηθήσω όσο μπορώ τους συνάνθρωπους μου. Το γνώθι σ` αυτόν στην κυριολεξία… κοιτάζοντας παράλληλα προς τα μέσα στην χώρα που πήρα την πρώτη μου πνοή!

Όλη η επικαιρότητα