Business

Ο Πυργιώτης Π. Δημητρόπουλος στην διοίκηση της αλυσίδας Bread Factory

Πάνος Δημητρόπουλος και Θάνος Κολοκυθάς τα διοικητικά πρόσωπα της αλυσίδας - Ο νέος ιδιοκτήτης και το σχέδιο του για νέα καταστήματα και concepts
Ακούστε το άρθρο

Να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή για την αλυσίδα Bread Factory επιχείρησαν το διοικητικό δίδυμο Πάνος Δημητρόπουλος (αριστ. στη φωτ.) και Θάνος Κολοκυθάς.

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου καταστήματος επί της Λ. Συγγρού, στο ΦΙΞ, οι δύο άνδρες αποφάσισαν να εμφανιστούν δημοσίως και να παρουσιάσουν τα σχέδια της αλυσίδας, περίπου ένα χρόνο αφότου είχε ανακοινωθεί η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Σχέδια, τα οποία πέραν των νέων επενδύσεων αφορούν και την αναδιάρθρωση της ίδιας της εταιρικής οντότητας προκειμένου να απλοποιηθεί το πολυδαίδαλο σχήμα των ΙΚΕ, που σήμερα υπάρχει, και να τεθούν όλες οι δραστηριότητες και τα καταστήματα κάτω από την ομπρέλα μίας Ανώνυμης Εταιρείας. Κάτι που όπως εξήγησαν θα παρέχει παράλληλα και περισσότερη διαφάνεια γύρω από την αλυσίδα.

Η νέα εποχή της αλυσίδας Bread Factory, όπως την περιέγραψαν χθες οι κ.κ. Κολοκυθάς και Δημητρόπουλος, δεν φέρνει αυτόματα και τη απόλυτη διαφάνεια με δεδομένο ότι ο νέος ιδιοκτήτης είναι μία κυπριακή εταιρεία ονόματι Thunesia Enterprises Limited. Παρά τα επίμονα ερωτήματα ο κ. Κολοκυθάς, που δήλωσε πως εκπροσωπεί το νέο ιδιοκτήτη ενώ ο κ. Δημητρόπουλος έχει αναλάβει απ’ τον περασμένο Μάιο τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της αλυσίδας, απέφυγε να κατονομάσει τους μετόχους της κυπριακής εταιρείας δηλώνοντας πως «αυτό θα γίνει εν καιρώ» και πως «πρόκειται για ευυπόληπτους Κύπριους επενδυτές». Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η Thunesia έχει εξαγοράσει το 70% της εταιρείας “Π & Κ Υπηρεσίες Εστίασης Ε.Ε”., εταιρεία που είχε όλα τα δικαιώματα, σήματα κοκ του Bread Factory. Το άλλο 30% κατά δήλωση του κ. Κολοκυθά το κατέχει επενδυτής εκ Μυκόνου ονόματι Μάνος Αναστασίου.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, εμφανίζεται ως ομόρρυθμος εταίρος και διαχειριστής της συγκεκριμένης εταιρείας. Σύμφωνα δε με την αλλαγή του καταστατικού που έχει αναρτηθεί, ως προηγούμενοι ιδιοκτήτες της Π & Κ Υπηρεσίες Εστίασης ΕΕ εμφανίζονταν οι Ηλίας Πετρόπουλος και Stella Migley, οι οποίοι και πούλησαν τις μετοχές στο νέο σχήμα των επενδυτών.

Χθες, οι κκ. Κολοκυθάς και Δημητρόπουλος ανακοίνωσαν ότι την επόμενη χρονιά, μαζί με τις νέες επενδύσεις θα γίνει και η μεγάλη αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήματος προκειμένου να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο σχήμα όλες οι ΙΚΕ. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κολοκυθάς εξετάζεται ήδη εάν κάποιοι μικρομέτοχοι που μπορεί να υπάρχουν σε κάποιες ΙΚΕ (πχ κάποιοι ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνει η αλυσίδα), είτε να τους προταθεί η πώληση του μεριδίου τους είτε η απόκτηση σαφώς μικρότερου μεριδίου στην ΑΕ. «Θα τα δούμε όλα αυτά, είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης και συγκρότησης του σχεδίου ανασχηματισμού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κολοκυθάς.

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, με καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας, είναι ιδιοκτήτης της θρυλικής μπουάτ «Απανεμιά» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: newsbeast

Ο στόχος του Bread Factory

Παράλληλα, στόχος της διοίκησης είναι η Bread Factory να τοποθετηθεί με νέα σημεία πώλησης όπου υπάρχει ανάπτυξη, στρέφοντας το βλέμμα της και σε περιοχές της περιφέρειας όπου σχεδιάζονται αναπλάσεις και νέες λιμενικές και άλλες τουριστικές αναπτύξεις, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός της αλυσίδας περιλαμβάνει – σε δεύτερο χρόνο – την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού όπου η γευστική κουλτούρα προσομοιάζει με την ελληνική.

Στις αρχές του μήνα εγκαινιάστηκε το ένατο κατά σειρά κατάστημα
Την 1η Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Bread Factory στην περιοχή του ΦΙΞ, το οποίο αναπτύσσεται σε έναν χώρο άνω των 800 τ.μ. και απασχολεί εβδομήντα άτομα προσωπικό. Διαθέτει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και λειτουργεί τέσσερα ταμεία. Αυτό είναι το ένατο κατάστημα της εταιρείας και το όγδοο στην Αττική, αφού η αλυσίδα διαθέτει και σημείο πώλησης σε κεντρικό σημείο της Λάρισας.

Τα καταστήματα Bread Factory αποτελούν πολυχώρους τροφίμων που λειτουργούν σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο και στους οποίους εργάζονται περισσότερα από 1.500 άτομα συνολικά.

Με πληροφορίες από newmoney.gr και insider.gr

Όλη η επικαιρότητα