Ζώα

Ο Πύργος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

dikasthria.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων γιορτάστηκε χθες Σάββατο σε όλο τον κόσμο κι όπως κάθε χρόνο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου συμμετείχε με τον δικό του τρόπο στον εορτασμό.


Από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων Πύργου, μέλη του συλλόγου άπλωσαν πανό και έστησαν τον πάγκο τους πάνω στον οποίο υπήρχαν ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στους περαστικούς.


Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από τους πολίτες που συζήτησαν με τους φιλόζωους  γενικότερα περί φιλοζωίας ενώ ενημερώθηκαν και για τις δράσεις του συλλόγου, ενισχύοντας τον οικονομικά με την αγορά ειδών 

Μιλώντας στο patrisnews.com για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου, επισήμανε πως … «η ημέρα αυτή έχει σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει και να μας υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα ζώα, οικόσιτα, ήρεμα και άγρια, να μας θυμίσει επίσης ότι ο άνθρωπος δεν είναι το μόνο δημιούργημα επί της γης αλλά υπάρχουν και άλλα πλάσματα και η φύση με τα οποία οφείλουμε να ζούμε αρμονικά. Τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αγάπη γιατί είναι έμβια όντα με συναισθήματα και έχουν κι αυτά δικαίωμα στη ζωή. Σαν φιλοζωικός σύλλογος αγωνιζόμαστε για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τα δικαιώματα των ζωών και για να σταματήσει η παντός είδους κακοποίηση τους. Στο θέμα των αδέσποτων σκύλων, ειδικότερα, ζητάμε από τους πολίτες να μας βοηθήσουν έμπρακτα, για να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας και να εκλείψει το φαινόμενο. Θέλουμε οι συμπολίτες μας να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης τους σε εμάς αλλά και στην αστυνομία. Τέλος, να δείξουν την ανθρωπιά τους με το να βοηθούν τα αδέσποτα και όχι να τα κακοποιούν και να τα δηλητηριάζουν δίνοντας τους έναν οδυνηρό θάνατο, πράγμα που δεν αρμόζει στον πολιτισμό μας!».

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα