Ηλεία Πολιτισμός

Ο Πύργος… Καρναβαλίζει! – Σήμερα η μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση!

Ακούστε το άρθρο

Με συμμετοχή άνω των 3.000 καρναβαλιστών

Ημέρα αστείρευτου κεφιού και Αποκριάτικης διασκέδασης αναμένεται να είναι η σημερινή για την πόλη του Πύργου. Η καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 4 μμ από τα Χαλικιάτικα και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία Σάκη Καράγιωργα (αφού πρώτα διασχίσει την οδό Ερμού), θα προσφέρει ενθουσιασμό στους πολίτες όλων των ηλικιών που θα έχουν την ευκαιρία είτε να συμμετάσχουν είτε να παρακολουθήσουν τις χιλιάδες των καρναβαλιστών.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα πάνω από 3.000 πολίτες θα βγούνε στους δρόμους του Πύργου εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό μια διοργάνωση που στοχεύει να γίνει θεσμός για την πόλη. Την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού τη ΔΗΚΕΠ και τη ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ θα παρουσιάσει η Ειρήνη Κολιδά ενώ η πόλη θα «πλημμυρίσει» με μουσικές που θα ξεσηκώσουν το κόσμο.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τα Χαλικιάτικα (πλατεία Ηφαίστου) και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Πύργου μέσω της οδού Ερμού. Θα συμμετάσχουν 46 συνολικά πληρώματα με πρώτα τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ και τα μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ “ΗΛΙΣ” που θα δώσουν τη σκυτάλη στους παιδικούς σταθμούς-δημοτικούς και ιδιωτικούς-όπως και τα νηπιαγωγεία.

Θα ακολουθήσουν τα δημοτικά σχολεία της πόλης, οι σχολές χορού, τα δημοτικά σχολεία από τις έδρες των τριών δημοτικών διαμερισμάτων, αθλητικοί σύλλογοι, γυμνάσια και γκρουπ με μαθητές κέντρων ξένων γλωσσών θα ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος της παρέλασης.

Η συνέχεια της παρέλασης θα έρθει με τους ενήλικες και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ετοίμασαν τις στολές τους, ενώ δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις με πανέξυπνες κατασκευές.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου όπου το party θα συνεχιστεί με τη μοναδική συναυλία που θα δώσει το δημοφιλές συγκρότημα των ONIRAMA παρουσιάζοντας αγαπημένες επιτυχίες του καθώς και διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές γεμάτες ένταση!

Αντωνακόπουλος: «Φέτος βρίσκουμε όλοι το χαμένο μας κέφι!»…

Το στίγμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς δίνει ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που τονίζει πως «Ο δήμος Πύργου τολμά και ξαναφέρνει το κέφι, τη χαρά και το ρυθμό της ζωής στους κατοίκους της πόλης που αξίζουν το καλύτερο. Φέτος τις Απόκριες είμαστε όλοι εδώ και στηρίζουμε την πόλη μας. Βάζουμε τα θεμέλια σε ένα ακόμα μεγάλο γεγονός που θα γίνει θεσμός. Φέτος βρίσκουμε όλοι το χαμένο μας κέφι!».

Όλη η επικαιρότητα