Ηλεία

Ο Πύργος προσβλέπει σε έναν καλό συμπαραστάτη – Η επίσκεψη Φαρμάκη σε Αντωνακόπουλο  

Ακούστε το άρθρο

Στον χρόνο που πιέζει ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως ο Πύργος διαθέτει έναν αποτελεσματικό συνεργάτη στο πρόσωπο του κ. Φαρμάκη ώστε να καλύψει το χαμένο διάστημα των τελευταίων ετών…

Η συνάντηση των δύο ανδρών (σ.σ. και των συνεργατών τους), έγινε στο γραφείο του δημάρχου Πύργου στο Λάτσειο χθες το μεσημέρι και μετά από αυτήν προέβησαν σε δηλώσεις με ξεχωριστό βάρος…

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισε πως «Με τον δήμαρχο Πύργου συζητήσαμε σχετικά με το συντονισμό που χρειάζεται και εκ μέρους της Περιφέρειας και εκ μέρους της δημοτικής Αρχής για να ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση του επόμενου χρονικού διαστήματος που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι έχουμε να διαχειριστούμε ένα τρέχον πρόγραμμα που έρχεται στο τέλος του, με τις μικρές απορροφησιμότητές του, και φυσικά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του επόμενου προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027.Υπάρχει αρκετή πίεση χρόνου και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Πρέπει να υπηρετήσουμε τον πολίτη που βλέπει ότι έχουν περάσει χρόνια χωρίς να εκμεταλλευτεί το πολιτικό προσωπικό όσο θα έπρεπε ή όσο θα μπορούσε τις ευκαιρίες που δόθηκαν και τώρα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις της εποχής».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε ότι «Ο κύριος Φαρμάκης είναι φίλος μας όχι μετά τις εκλογές αλλά και πριν τις εκλογές και δικαιώνει τις εκτιμήσεις μας. Θεωρώ ότι αυτή η θητεία είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Πύργο που έχει μείνει χαρακτηριστικά πίσω όσον αφορά τις υποδομές και την οικονομία του γιατί προφανώς στο παρελθόν δεν είχε τη προσοχή που έπρεπε και από τους διοικούντες και από ανώτερες θεσμικές εκφράσεις. Επαναδιατυπώνουμε το ενδιαφέρον μας και κάνουμε πλέον συγκεκριμένες επιλογές με την ΟΧΕ. Σύντομα στην κεντρική πλατεία θα ξεκινήσουν τα έργα, οι αναπλάσεις στην πόλη θα γίνουν πέριξ του χώρου του Μουσείου και προς τον Άγιο Αθανάσιο καθώς επίσης και στο κτίριο του ΟΣΕ. θα προμηθευτούμε δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο λιμάνι του Κατακόλου. Ο κ. Φαρμακής είναι αρωγός στην αντιμετώπιση των ζημιών που συνέβησαν στα τελευταία κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν τον δήμο μας. Υπάρχουν κι άλλα που συζητήσαμε πλην όμως αναφερόμαστε σε όσο είναι δεδομένα. Πιστεύω ότι στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη η πόλη του Πύργου έχει βρει ένα καλό φίλο και αποτελεσματικό συνεργάτη και συμπαραστάτη. Η συνεργασία μας ξεκινά με καλούς οιωνούς και απ` ότι φαίνεται θα έχουμε αποφασιστική συμμετοχή για να αποκατασταθεί η αδικία που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας».

Πατρών – Πύργου, αποθήκες ΑΣΟ…

Απαντώντας σε ερώτηση της ΠΑΤΡΙΣ για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος ο κ. Φαρμάκης είπε ότι «Η άποψη μας είναι εκφρασμένη πολλές φορές κι έχω την αίσθηση ότι καθόμαστε μόνο και γκρινιάζουμε χάνει την ουσία του το αποτέλεσμα που δεν μπορεί να είναι άλλο από την υλοποίηση του έργου που στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές. Από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. ΚΑΡΜΑΝΛΉ κατέστη σαφές ότι για την Κυβέρνηση η υλοποίηση του έργου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Η πρόταση του ακούστηκε θετικά από την αρμόδια Επίτροπο. Ως Αυτοδιοίκηση αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε απολύτως κοντά βλέποντας ότι δεν θα πέσουμε θύματα ψεύτικων υποσχέσεων… κι αυτό θεωρώ ότι δεν θα γίνει».

Για την αναμόρφωση των κτιρίων των αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο και τη στέγαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου εκεί ο Περιφερειάρχης απάντησε πως «Η προηγούμενη κατάσταση είχε να κάνει με απλές σκέψεις και ασκήσεις επί χάρτου, εμείς καλούμαστε να τις κάνουμε πράξη. Και θα τις κάνουμε! Χρόνο χρειαζόμαστε για να αποτυπώσουμε στο χαρτί και να γίνει πράξη».

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος για το Πάτρα – Πύργος ανέφερε πως «Συνεχώς επιβεβαιώνουμε το ανυποχώρητο για το χρόνο εκτέλεσης του έργου και εξαντλούμε την θεσμική μας λειτουργία με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και συγκρότηση θεσμικού μετώπου. Μπαίνουμε επικεφαλής σε μια δυναμική που αναπτύσσεται στη τοπική κοινωνία για την αναγκαιότητα του έργου… προτιμούμε να πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις πολιτών για το έργο παρά σε κηδείες συμπολιτών μας. Είναι το μήνυμα που στέλνω σε κάποιους που προτιμούμουν να απέχουν και να πηγαίνουν σε κηδείες συμπολιτών και όχι σε συγκεντρώσεις πολιτών. Αν αργήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια, βάσει στατιστικής, θα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα 60-70 νεκρούς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Είναι ψευτοαντίθεση αυτή περί νότιας χάραξης του έργου. Και η νότια χάραξη μπορεί να γίνει και το έργο μπορεί να γίνει. Μην προσπαθούν κάποιοι να αναδείξουν αφασικές πολιτικές αντιθέσεις του παρελθόντος. Πιστεύω πως ο Πρωθυπουργός με την αξιοπιστία και το κύρος του θα εξαντλήσει ώστε να γίνουν όλα σωστά. Και χρήματα να μην χαθούν και το έργο να γίνει».

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους να γίνει θεσμός.

Όλη η επικαιρότητα