WEB tv Κινηματογράφος

Ο Ράιαν Τζόνσον ετοιμάζει νέα τριλογία «Star Wars» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στην περίπτωση που αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί ο σκηνοθέτης του «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» δεν ανέλαβε και το επόμενο επεισόδιο μετά την αποχώρηση του Κόλιν Τρέβοροου (τελικά στη θέση επέστρεψε ο Τζ.Τζ.Έιμπραμς του «Η Δύναμη Ξυπνάει»), τώρα έχουν απάντηση: ο δαιμόνιος Τζόνσον, σκηνοθέτης των «Brick» και «Looper», ετοίμαζε κάτι πολύ μεγαλύτερο, την ανάπτυξη μιας νέας τριλογίας!

Η Lucasfilm ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της και μετά το «Star Wars: Episode IX» το αφηγηματικό σύμπαν ενός γαλαξία πολύ, πολύ μακριά θα διασταλεί με μία ολοκαίνουργια τριλογία, το π΄ρωτο μέρος της οποίας θα σκηνοθετήσει ο Τζόνσον, με τον μόνιμο συνεργάτη του Ραμ Μπέργκμαν στην παραγωγή.

Ως σεναριογράφος-σκηνοθέτης του «The Last Jedi», φαίνεται πως ο Τζόνσον ικανοποίησε τις απαιτήσεις των Lucasfilm και Disney για να του δώσουν το ελεύθερο να προχωρήσει σε ξεχωριστά επεισόδια που απομακρύνονται από το saga της οικογένειας Σκάιγουοκερ και θα εισάγουν νέους χαρακτήρες και ιγωνιές του γαλαξία που δεν έχει ξαναερευνήσει το franchise του Star Wars.

«Όλοι λατρέψαμε το να δουλεύουμε με τον Ράιαν στους Τελευταίους Τζεντάι», δήλωσε η Κάθλιν Κένεντι, πρόεδρος της Lucasfilm. «Είναι μια δημιουργική δύναμη και παρακολουθώντας τον από κοντά από τη σύλληψη μέχρι την ολοκλήρωση του “The Last Jedi” ήταν μια από τις μεγάλες χαρές της καριέρας μου. Ο Ράιαν θα κάνει εκπληκτικά πράγματα με τον κενό καμβά αυτής της νέας τριλογίας».

Η αλήθεια είναι πως ο Τζόνσον με κινηματογραφικά διαπιστευτήρια το εφηβικό μετα-νουάρ «Brick», το ευφάνταστο «Looper» με το ερμηνευτικό δίπολο των Μπρους Γουίλις/Τζόσεφ Γκόρντον Λέβιτ και το σχετικά άνισο, μα διασκεδαστικό «The Brothers Bloom» με τους Ρέιτσελ Βάις, Μαρκ Ράφαλο και Έντριαν Μπρόντι, και τηλεοπτικά δείγματα τη σκηνοθεσία σε μερικά από τα καλύτερα επεισόδια του «Breaking Bad» (Ozymandias κ.α.), ίσως να είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για μία τονωτική ένεση σε έναν μακρινό γαλαξία.

«Περάσαμε εξαιρετικά κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας με τη Lucasfilm και τη Disney στο The Last Jedi», δήλωσαν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Τζόνσον και Μπέργκμαν. «Το Star Wars είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη μυθολογία και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που συμβάλαμε σ’ αυτό. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε με τη νέα σειρά ταινιών».

Επιπλέον ο πρόεδρος της Disney Μπόμπ Άιγκερ, ανακίνησε το ζήτημα μιας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στο σύμπαν του Star Wars και θα είναι live-action και όχι κινουμένων σχεδίων, όπως τα Clone Wars, Rebels. Ο Άιγκερ δήλωσε πως η ιδέα συζητιέται εκ νέου και είναι μία μεγάλη πιθανότητα.

Αν ανυπομονείτε λοιπόν να ταξιδέψετε σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά για να διαπιστώσετε αν η επιλογή του Ράιαν Τζόνσον είναι κατάλληλη, μετρήστε τις μέρες μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» κυκλοφορούν 14 Δεκεμβρίου από τη Feelgood.

Πηγή: cinemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα