Αφιερώματα Ηλεία

Ο σατυρικός Πολιτικός Καζαμίας της «Πατρίδας του 2022»

Ακούστε το άρθρο

Ιανουάριος

– Με διάγγελμά του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Άγιος Βασίλειος κάνει
γνωστό ότι έχει προσβληθεί από τον ιό… ωμέγα και δεν θα κάνει κατ’ οίκον επισκέψεις. Το Μέγαρο Μαξίμου και η… Ηρώδου Αττικού του εύχονται και του… χρόνου.

–Με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου τα Θεοφάνεια θα γιορτασθούν στον Άγιο Ανδρέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

– Πολιτισμού προτείνει να γίνει πλωτός ο Αλφειός και να καθιερωθούν δρομολόγια ιπτάμενων δελφινιών.

– Στον Λάλα γυρίζεται ταινία για το πολυτεχνείο με πρωταγωνιστή τον πρ. Βουλευτή Μ. Μπαλαούρα. *

Νέο σχέδιο αξιοποίησης του Καϊάφα εξαγγέλλει η βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου. Ο δήμαρχος Ζαχάρως τελεί δοξολογία.

Παρέμβαση βουλευτή Κ. Τζαβάρα για την κατάργηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. * Ο δήμαρχος Πηνειού προσκαλεί τον Πρόεδρο της Γαλλίας στη Γαστούνη για ομιλία. * Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας θεμελιώνει το Αθλητικό Κέντρο στο Πελόπιο. * Στο Νοσοκομομείο Πύργου ιδρύονται 4 ΜΕΘ για
τον Κορωνοϊό. * Ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος γίνεται ηγούμενος της Μονής Σινά.

* Το Επιμελητήριο Ηλείας ζητεί την ίδρυση 7 επιχειρησιακών Πάρκων στην Ηλεία.
Κλείνουν και οι τελευταίες Βιοτεχνίες του νομού. * Τρεις πρώην δήμαρχοι της Ηλείας ανακοινώνουν την υποψηφιότητά τους για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

* Ο Οικουμενικός Παριάρχης Βαρθολομαίος απονέμει στον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη τον Σταυρό του Πανάγιου Τάφου. * Ο ΟΣΕ ξηλώνει τις γραμμές Πατρών – Πύργου και εκποιεί τα κτίρια – σταθμούς του σε όλη την
Πελοπόννησο. Ο υπουργός Μεταφορών εκφράζει τη συμπάθειά του στην Ηλεία γι’ αυτή την εξέλιξη. * Ξαναρχίζουν οι εργασίες κατασκευής της παρακαμπτήριας οδού Αγίου Ιωάννυ – Πύργου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας διαβεβαιώνει ότι το έργο θα έιναι έτοιμο σε 10 χρόνια.

Φεβρουάριος

· Στον Πύργο κυβερνητικό κλιμάκιο εγκαθιστά τον ανάδοχο εργολάβο του έργου κατασκευής της οδού Πατρών – Πύργου. Τριήμερες ευχαριστήριες εκδηλώσεις στο νομό μας. * Στους ποδηλατόδρομους της Πύργου – Κατακόλου τοποθετούνται και άλλα… γυάλινα παγκάκια, όπως προέβλεπε η… εμπνευσμένη μελέτη του έργου.

* Στον εορτασμό της Αγίου Χαραλάμπους παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μεγάλη εκδήλωση της ΕΑAΝ για τον Μιλτ. Ιατρίδη παρόντας της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και του ΥΕΘΑ. * Μεταφέρονται στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας – Πάτρα – και οι τελευταίες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλέιας. Το Κτίριο – Διοικητήριο βγαίνει σε πλειστηριασμό από το ΤΑΙΠΕΔ. * Δημοσιεύεται η μακέττα του Ναού Αγίου Χαραλάμπους η θεμελίωση του οποίου ορίζεται για τις 10-2-2050. Νέος επίσκοπος στην Μητρόπολη Ηλείας εγκαθίσταται στο Επισκοπείο Αμαλιάδας

* Ο Δήμαρχος Πύργου λύνει το πρόβλημα των ενταφιασμένων σκουπιδιών στο Ποτόκι. * Η Τράπεζα της Ελλάδος παραχωρεί το ακίνητό της πλατείας στον Δήμο για τη στέγαση σ’ αυτό Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων.
Μάρτιος

* Ομάδα δυτών – ερευνητών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύργου ανακαλύπτει στον ‘Αγιο Ανδρέα (Φειά), βυθισμένα πλοία της Αθηναϊκής Συμπολιτείας. Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Πύργου εκδίδει ερμηνευτικό λεξικό των «Επικών» λόγων της Δημοτικής Αρχής. * Τρεις τουρίστες από την Ανατολή ψάχνουν να βρουν το Μουσείο Ήλιδας. Το Υπουργείο Πολιτισμού δημοσιεύει τον χάρτη με το στίγμα του. Οι Ηλείοι ιστορικοί Γ. Κουρκούτας και Θεοδ. Λάμπρος βραβεύονται από την Ακαδημία για τη συγγραφή τους για το 1821. * Κατεδαφίζονται στον Πύργο όλα τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου και του Δήμου. Η εγκατάλειψή
τους τα κατέστησε ετοιμόρροπα και άμεσα
κατεδαφιστέα.

*Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ζ. Υφαντής κλήθηκε από Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ να μιλήσει για τον Μ. Ιατρίδη.

* Ετήσιο μνημόσυνο σε Πύργο και Αμαλιάδα για την κατάργηση των ΤΕΙ. Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων κατέρχονται σε απεργία πείνας. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέπτεται τους απεργούντες. * Το Δημοτικό Κτίριο στην ΣΠΚ μετατρέπεται σε Κυνοκομείο. Προέλαση σκύλων μετά των κυριών τους στην Οδό Κατακόλου. * Παράγοντες της Αχαΐας προτείνουν να ονομασθεί η Πάτρα «Νέα Ολυμπία».

* Το ΝΑΤΟ συναινεί στη δημιουργία Πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα (επέκταση του στρατιωτικού). * Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναβαθμίζει τη
ΣΕΤΤΗΛ Πύργου μετατρέποντας την σε…στρατιωτική Ακαδημία. * Μνημείο Θυμάτων της ασφάλτου αναγείρεται στην είσοδο της Αγίας Φιλοθέης. Αρχίζουν ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδα, που είχαν διακοπεί προ 30ετίας! Κατάληψη των ΕΛΤΑ Πύργου από εκατοντάδες τσιγγάνους – δικαιούχους οικογενειακού και ευρωπαϊκού επιδόματος.

*Εμφάνιση νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. Εμβολιασμό κάθε εβδομάδα ζητούν οι επιστήμονες…

Απρίλιος

· Σε πρωταπριλιάτικο μήνυμα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγγέλλει το
τέλος της Πανδημίας. * Εθνικό μνημόσυνο για τους δεκάδες χιλιάδες θύματα του
ιού. * Σύρραξη σε συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Αμαλιάδας.

* Ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος ορίζεται πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ. * Ο αναπληρωτής δήμαρχος Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάτος προσκαλείται στον Λευκό Οίκο και παρασημοφορείται από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. * Σύρραξη στο Λάτσειο Μέγαρο μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

* Γαλλική Εταιρεία εκδηλώνει ενδιαφέρον για την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στο Κατάκολο. Οι φορείς του επινείου μας μ’ επικεφαλής το Λιμενικό Ταμείο διοργανώνουν συλλαλήτήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. * Καταπλέει στο Λιμάνι το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Κέννεντυ».

Μάιος

* Πολυήμερες εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα για τον Νίκο Μπελογιάννη. *Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαγγέλει τη «Ρωμιοσύνη» του Ρίτσου. *Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ηλείας καταθέτει στεφάνι στην Προτομή του Καραχάλιου. *Κατεδαφίζονται τα παλαιά κτίρια του εργοστασίου «Ξυστρή» και στη θέση τους δημιουργείται υπαίθριο θέατρο.

*Σε άσυλο φαντασμάτων και ερπετών μετατρέπεται το στοιχειωμένο παλιό κτίριο, του Μανωλοπουλείου Πύργου. * Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πύργου προτείνει να μεταλλαχθεί σε εκτροφείο φιδιών, νυφιτσών, και αρκάλων. *Ο δήμαρχος Πηνειού ορίζει 5 νέους αντιδημάρχους. Ο πρ. Δήμαρχος Αλεξ. Καστρινός προσκαλείται στο Μαξίμου.

* Τον 9ο τόμο για τους Σισίνηδες της Γαστούνης εκδίδει ο Κ. Λούρμπας. *Νέα
μετάλλαξη του Κορωνοϊού που τιτλοφορείται ΧΨ1. Και 5η δόση εμβολίου γίνεται υποχρεωτική.

Ιούνιος

*Ο περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης ανακοινώνει νέο, το 10ο κατά σειρά –muster- galan για την Ηλεία. *Ο πρώην υπουργός Κ. Τζαβάρας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στις εκλογές του 2023. * Στην Νεμούτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για δεντροφυτεύσεις καμένων περιοχών. * Το αρχαιολογικό συμβούλιο αποφάσισε να «δανείσει» τον Ερμή του Πραξιτέλη στο Μουσείο της Βρετανίας. *Ο Δήμαρχος Γ. Γεωργιόπουλος στο Πεκίνο προς αναζήτηση της γέννησης του ιού της πανδημίας. * Βραβείο Γκίνες στον Σάκη Μπαλιούκο ως μακροβιότερο δήμαρχο της Ηλείας.

* Παρατείνονται για μια 10ετία οι εργασίες αποκατάστασης του Ναού Επικούρειου Απόλλωνα. *Ιδρύεται κόμμα πυροπλήκτων, δανειοπλήκτων, πλημμυροπαθών, ανεμβολίαστων, επιδοτούμενων Ρομά και Φυλάκων του Συντάγματος.

*Ανασχηματισμός σε κυβέρνηση και κόμματα:Υπουργοποιείται η βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου. Αναπληρωτής αρχηγός του νέου ΠΑΣΟΚ ο Μιχ. Κατρίνης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ο Θεοδ.
Βλαγκούλης, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός ο Νικ. Δένδιας.

Ιούλιος

*Αδειάζουν όλες οι ΜΕΘ στη χώρα, μηδενίζονται τα κρούσματα της πανδημίας και με διάγγελμα ο Πρωθυπουργός κηρύσσει το τέλος του κορωνοϊού. Το Υπουργείο Υγείας εκδίδει τη μαύρη Βίβλων των θυμάτων του ιού που ανέρχεται στις 30.000! *Ομοίωμα δημάρχου Ηλείας στο κέρινο Μουσείο Τισώ στο Παρίσι. *Συγχωνεύονται τα λιμάνια Κατακόλου και Κουρούτας. Γυρίζεται κινηματογραφικό έργο στην προκυμαία Κατακόλου με τίτλο «Φωτιά στο Λιμεναρχείο».

*Απαγορευτικό για λουόμενους των ακτών Επιταλίου, Σπιάντζας, Ντόζη κλπ. λόγω επιδρομής μεδουσών. * Στην Καλλιθέα αρχίζουν ανασκαφές για την ανεύρεση του
χαμένου αγάλματος της Αρτέμιδας. * Κηρύσσεται διατηρητέα πόλη η Ανδρίτσαινα μετά την φυγή και των τελευταίων κατοίκων της για την Αθήνα.

*Πυρκαγιά στο δάσος ΣτροφυλλιάςΚαϊάφα- Επιταλίου αποτελειώνει το εναπομείναν δάσος. *Σχέδιο επαναπλημμυρισμού της λίμνης Αγουλινίτσας παρουσιάζει στην Κομισιόν η Αναπτυξιακή Ολυμπίας.

Αύγουστος

*Διορίζονται είκοσι γιατροί στο νοσοκομείο Πύργου και δέκα πέντε στο Αμαλιάδας. *Στην Ιερά Μονή Κρεμαστής ο Οικουμενικός Πατριάρχης συν-λειτουργεί με τους εξ Ηλείας προερχόμενους Μητροπολίτες. *Από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτείται το κόψιμο των ελιών. Ο Ερυθρός Σταυρός αναζητεί την ύπαρξη της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας, την ΟΑΣΗ και τους αγρότες συνδικαλιστές.

*Το υπουργείο μεταφορών εξαγγέλλει έργα κατασκευής του αεροδρομίου Επιταλίου. Η Αερολέσχη Πύργου αποκτά τέσσερα εκπαιδευτικά αεροσκάφοι. *Ρυθμίζεται το κυκλοφοριακό του Πύργου. Καταργούνται όλα τα σήματα και η στάθμευση είναι ελεύθερη ακόμη και σε πεζοδρόμια.

*Στα Λεχαινά επεκτείνεται ο συνοικισμός των αλλοδαπών οικογενειών και πέραν της κεντρικής πλατείας. *Μεταφέρεται η έδρα του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης στην Π. Μανωλάδα. *Ιδρύεται στην Ολυμπία Σχολή Ξεναγών και αρχαιοφυλάκων.

*Ανέγερση μνημείου θυμάτων πυρκαγιάς του 2007 στην Αρτέμιδα. *Απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αξίας ενός εκατομμυρίου και
πάνω.

Σεπτέμβριος

*Το ξενοδοχείο Aldemar μετατρέπεται σε δομή προσφύγων. Προς τούτο επεκτείνει τις κτηριακές εγκαταστάσεις του μέχρι την παραλία του Κορακοχωρίου.
*Συνέδριο στο Κτήμα Μερκούρη της Ένωσης Εμφιαλωμένων Κρασιών, παρουσία
της πρώην Καγκελαρίου Μέρκελ. Νέος προπονητής στον Πανηλειακό ο Ότο Ρεχάγκελ.

* Η ΕΠΣ Ηλείας στήνει στο μπαλκόνι των γραφείων της την προτομή του εν ζωή
ισόβιου προέδρου της. *Κλείνουν άλλα τρία υποκαταστήματα Τραπεζών στον Πύργο και όλα τα καταστήματα της οδού Ερμού.

* Τρεις αντιπεριφερειάρχες της Ηλείας σε από κοινού δηλώσεις τους κάνουν γνωστή την υποψηφιότητά τους για την Εθνική Βουλή. * Ο πρώην υφυπουργός Γιαν. Ζαφειρόπουλος εκδίδει το βιβλίο με τίτλο: «Ο τελευταίος της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη». * Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας με υπόμνημά του ζητεί την μεταφορά  της Νομικής Σχολής στου Λάλα για λόγους ιστορικούς. * Εκλέγεται Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τύπου ο διευθυντής της «Πατρίδας» Λεων. Βαρουξής. Ο πρόεδρος Πούτιν με μήνυμά του στο messenger τον συγχαίρει εγκαρδίως.

*Εκδρομή γυναικών του Πύργου στο Αφγανιστάν. Η πρόεδρος Ανδριάννα Αγγελακοπούλου γίνεται δεκτή από τον Αρχηγό των Ταλιμπάν.

Οκτώβριος

*Μουσειακή αξία αποκτούν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια των πρώην εργοστασίων
«Αιγαίο» και «Παπαγιάννη» στο Επιτάλιο και Αγιάννη, αντίστοιχα. Το κτίριο της «Κεράμικα» καταγράφηκε στον οδηγό των φαντασμάτων. *Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις, μετατρέπουν τους κεντρικούς δρόμους του Πύργου σε λίμνες. Αυτοψία του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών με βάρκα.

* Σε άρθρο του ο πρώην Υπουργός Βασ. Κοντογιαννόπουλος προτείνει να ονομασθεί η Νέα Δημοκρατία σε «Παράταξη Μητσοτάκη».

*Εντείνεται η εκλογολογία και η υποψηφιολογία. Πέντε Ηλείοι- κάτοικοι Αθηνών ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους με την Ν.Δ. Σημαντικό κομματικό στέλεχος της κυβερνούσας παράταξης προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

*Έντονη φημολογία για υποψηφιότητα Δημάρχου Πύργου του Βουλευτή Διον. Καλαματιανού. *Σε συλλαλητήριο αγροτών της Ηλείας η πολιτευτής της ΝΔ Μαριάννα Σταθοπούλου. *Ημερίδα του Πανεπιστημίου Πατρών στον Πύργο με ομιλητή τον Πρύτανή του Χρ. Μπούρα με θέμα: Η Ηλεία δικαιούνται αυτοτελές πανεπιστήμιο.

* Στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
πραγματοποιείται φεστιβάλ Καραγκιόζη. *Μεγάλος Δήμος της Ηλείας διεκδικεί έπαθλο για το ρεκόρ αναθέσεων που έχει κάνει στην διαρρεύσασα διετία.

*Καταργούνται οι εκδηλώσεις του εορτασμού του ΟΧΙ. *Επέκταση της πολεοδόμησης του βουνού Κατακόλου μέχρι την αιγιαλίτιδα ζώνη. Το δασαρχείο Πύργου δημιουργεί μεγάλες αντιπυρικές ζώνες στο πευκόδασος Αγίου Ανδρέα.-

Νοέμβριος

*Εορτάζει μετ’ αρτοκλασίας ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας. Ο Πρόεδρός του σε ομιλία του καλεί τα ανεμβολίαστα μέλη – συναδέλφους του να κάνουν και τις τρεις δόσεις μαζί. *Χρυσό Ιωβηλαίο του Προσκοπισμού στον Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κων. Τριανταφυλλόπουλο. *Σε δημοσιογραφικό φόρουμ στην Ελβετία μετείχαν οι δημοσιογράφοι της «Π» Χρ. Πλευριάς, Γιούλη Ηλιοπούλου και Νάντια Μανιάτη.

*Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ηλεία καταστρέφουν ό,τι πρασινίζει και… κολυμπάει. Τηλεγραφήματα των Ηλείων πολιτευομέντων στους πλημμυροπαθείς. Το Κ.Κ.Ε. ζητεί την παραίτηση όλων των αυτοδιοικητικών του νομού. Νέα μετάλλαξη του ιού που προσβάλλει μόνο τους αιωνόβιους. *Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» δωρίζει στο Μουσείο Λούβρου καριοφίλια και φουστανέλλες του ‘21. *Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στη Φειά από την Ένωση Αποστράτων Ναυτικού. *Κατασκευή του δρόμου Κρέστενας – Ανδρίτσαινας ανακοινώνει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί κονδύλιο τριών δισ. ευρώ. Το έργο θα ξεκινήσει το 2080!

*Στην Cosco παραχωρείται το Λιμάνι Κατακόλου, η οποία διορίζει διευθύνοντα
σύμβουλο τον πρ. Αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π. Σάκη Αντωνόπουλο.

Δεκέμβριος

*Δύο πρώην δήμαρχοι Αμαλιάδας και ένας της πρώην Πηνείας ανακοινώνουν τη συγκρότηση δημοτικής Παράταξης και την κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές. Δύο άλλοι αντιδημάρχοι της παράταξης Λυμπέρη ανεξαρτητοποιούνται και δηλώνουν υποψηφιότητα δημάρχου Ήλιδας. *Στον Πύργο το διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου γυρίζει ντοκυμαντέρ για την Υπουργό Πολιτισμού.

* Αρχιεπισκοπικό μνημόσυνο στην Πλατεία Καραϊσκάκη Πύργου για τον Μίκη
Θεοδωράκη. *Πρώην Αντιδήμαρχος Πύργου μπαίνει επικεφαλής μεγάλης δημοτικής ομάδας. *Μαραθωνο- δρόμοι και Ολυμπιονίκες στην εκδήλωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας *Η παραποτάμια περιοχή Μακρισίων λόγω υπερχείλισης του Αλφειού, μετατρέπεται σε λιμνοθάλασσα. Ο οικείος δήμαρχος με μονόξυλο κάνει αυτοψία. *Η Ιερά Μητρόπολη Ολυμπίας – Τριφυλλίας αποκτά Επίσκοπο με έδρα την Καλλιθέα.

*Στο Μετόχιο Αγίου Διονυσίου Πύργου εγκαθίσταται ο ανευ θρόνου Μητροπολίτης
Χρυσόστομος. Αναπλάθεται ο χώρος του ναΐσκου Αγίου Χαραλάμπους. *Γίνεται διεθνές το Ολυμπιακό Ράλλυ Αυτοκινήτου. *Η Α.Ο.Λ.Α.Π. απονέμει τιμητικές πλακέτες στους επώνυμους χορηγούς της.

*Η πολιτευτής της Ν.Δ. Ευγενία Νικολοπούλου Πρέσβυρα της Ελλάδας στην ΟΥΝΕΣΚΟ. *Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Άγιος Βασίλης χαρίζει τα εξής βιβλία με τις ευχές του στους κατωτέρω: Δήμαρχο Πύργου: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη: «Για ποιον χτυπά η Καμπάνα» του Χεμινγουαίη, Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας: «Η έρημη Χώρα» του Έλιοτ, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: «Κραυγές και ψίθυροι», του Μπέραμαν, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ «Η Βασίλισσα Βικτώρια», του Χούσμαν, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας: «Ο Νόμος και η αρετή», του Ε. Παπανούτσου, Δημοσιογράφους Ηλείας: «Τα κατά συνθήκη ψεύδη», του Μαξ Νορντάου.

Όλη η επικαιρότητα