Ψυχαγωγία

O Σιδερένιος Θρόνος του Game of Thrones… στην Παύλιανη Φθιώτιδας

Ακούστε το άρθρο

Στη σειρά-φαινόμενο του HBO, οι διάφοροι οίκοι της φανταστικής χώρας του Γουέστερος πολεμούν για την πολυπόθητη θέση στον Σιδερένιο Θρόνο. Στην Παυλιανή Φθιώτιδας, επίλυσαν αυτό το πρόβλημα, αφού έφτιαξαν τον δικό τους θρόνο! Στη συνέχεια, μάλιστα τον τοποθέτησαν σε υψόμετρο 1.260 μέτρων στην Οίτη.

Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλιανης, που αποτελείται από κυρίως νέους ανθρώπους του χωριού, ανέλαβαν τα έξοδα για τα υλικά του Σιδερένιου Θρόνου και μετά από δύο χρόνια το έργο τους ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με το pavliani.info, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά σίδερο, 250 κιλά σιδερένιες λάμες, 30 κιλά ξύλο, 10 κιλά μπογιές, 10 κιλά τσιμέντο και… 800 ώρες δουλειάς για τους μάστορες και τους εθελοντές

Για τη μεταφορά του θρόνου στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια για να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή.

Η ιστορία του Σιδερένιου Θρόνου

Ο Σιδερένιος Θρόνος δημιουργήθηκε μετά την διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής στον δράκο του, Βαλέριον, να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης (War of Conquest).

Σε αυτόν κάθεται ο Βασιλιάς των Andals και των πρώτων Ανθρώπων και από σήμερα θα στέκει επιβλητικός στην κορυφή του κόσμου, στην Παύλιανη.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα