Ηλεία

Ο Σταμάτης Κριμιζής στον Πύργο

Μια ακόμα σημαντική εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων νομού Ηλείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου (στις 8.30 μ.μ.), στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Φυσικός, συγγραφέας και ερευνητής, Σταμάτης Κριμιζής (σ.σ. η πρόσφατη παραίτηση του οποίου από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού απασχόλησε την δημοσιότητα).

Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διατέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία.

Ο κ. Κριμιζής θα αναπτύξει ομιλία με θέμα: «Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα: 54 χρόνια επί τόπου Εξερεύνησης», και με το πέρας αυτής ο διαπρεπής φυσικός θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Τον εξαιρετικό ομιλητή θα προλογίσει ο Ηλείος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, το θέμα της ομιλίας του οποίου θα έχει τίτλο «Ζωή σαν Διαστημική Οδύσσεια».

Αποσπάσματα από βιβλία του ομιλητή θα διαβάσει ο –επίσης Ηλείος-  ηθοποιός και πρ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Κώστας Καζάκος.

Θα συμμετάσχει επίσης και η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πύργου παρουσιάζοντας γνωστά τραγούδια.

Στο φουαγιέ , πριν και μετά την εκδήλωση και τις ομιλίες, θα λειτουργήσει έκθεση έργων Αστροναυτικής και Διαστήματος των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλη η επικαιρότητα