Lifestyle

Ο σταρ του NBA, η πορνοστάρ και άλλοι διάσημοι που δήλωσαν ότι η Γη είναι φλατ

Ακούστε το άρθρο

Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, ναι, ζούμε στο 2017 και ναι, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη.

Και ανάμεσα τους, υπάρχουν ορισμένοι celebrities που ανά διαστήματα απασχολούν την κοινή γνώμη με τις “αιρετικές” τους απόψεις. Μιλάμε για μπασκετμπολίστες, τηλεοπτικές περσόνες, ηθοποιούς, ανθρώπους από όλους τους χώρους που αποδεικνύουν πως πράγματι, όλοι έχουμε τα ελαττώματα μας.

Πάμε να δούμε έξι μόνο από αυτούς.

Kyrie Irving

Ο αστέρας του NBA και point guard των Boston Celtics, δήλωνε τον Φεβρουάριο: “Όλο αυτό για την επίπεδη Γη δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Η Γη είναι φλατ. Το καταλαβαίνουμε αυτό κάθε μέρα. Μας λένε ψέματα”.

Τον Σεπτέμβριο ανασκεύασε με νέες δηλώσεις λέγοντας πως “όσα είπα για την επίπεδη Γη ήταν τρολάρισμα, ένα κοινωνικό πείραμα, για να αποδείξω πώς ο κόσμος χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα και ο ένας εκτοξεύει βέλη στον άλλο”. “Στο τέλος της ημέρας, μπορείς να πιστεύεις ό,τι θες εσύ και να μη δίνεις αναφορά σε κανέναν”.

Στο πλευρό του πάντως για τη θεωρία της φλατ Γης στάθηκε ο Draymond Green των Golden State Warriors και ο Wilson Chandler των Denver Nuggets. Ο δε Shaquille O’Neal είπε κάτι παρόμοιο, αναφέροντας όμως στη συνέχεια πως αστειευόταν.

B.o.B

“Κανείς δεν έχει πειστικές αποδείξεις ότι η Γη δεν είναι επίπεδη. Όλοι οι ορίζοντες είναι στο επίπεδο της ματιάς μας. Συγγνώμη αλλά αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή”. Τάδε έφη B.o.B, μιλώντας μάλιστα στον Guardian.

Αυτή την περίοδο μαζεύει χρήματα μέσω crowdfunding για να στείλει δικό του δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και να διαπιστώσει με τα δικά του μάτια τη μεγάλη αλήθεια.

Tila Tequila

Κανείς δεν ξέρει τι είναι η Tila Tequila και τι πραγματικά κάνει. Και γιατί είναι διάσημη. Έγινε γνωστή μέσω social media και από τα sex tapes της και τώρα συνεχίζει να διατηρεί ζωντανή τη φήμη της με αισθησιακές φωτογραφήσεις και αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Πέρυσι, μεσω Twitter διατυμπάνισε ότι η Γη είναι επίπεδη και ζήτησε αποδείξεις για το αντίθετο.

“I WILL STOP MY #FLATEARTH TALK IF SOMEONE CAN SEND ME A GOD DAMN PHOTO OF THE HORIZON WITH A CURVATURE!” έγραψε χαρακτηριστικά. Σε άλλο tweet διερωτήθηκε γιατί τα κτίρια της Νέας Υόρκης στέκουν όρθια και δεν πέφτουν, κάτι που… θα ίσχυε αν η Γη ήταν στρογγυλή και γύριζε. Εντάξει, κανείς δεν ξέρει αν η Tila μας τρολάρει. Αν τρολάρει πάντως, το κάνει καλά.

Freddie Flintoff

Διάσημος Βρετανός cricketer μας είπε προσφάτως, μέσω BBC 5: “Αν είσαι σε ελικόπτερο και πετάς, τότε γιατί η Γη δεν έρχεται κατά πάνω σου αν είναι στρογγυλή; Η μέση της Γης είναι ο Βόρειος Πόλος. Ο Νότιος είναι στην άκρη με ένα τείχος πάγου. Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις στήνουν εκεί τις βάσεις τους”.

A. J. Styles/Sherri Shepherd

Ο αστέρας του WWE, AJ Styles, δηλώνει για την ακρίβεια “αγνωστικιστής”. “Δεν λέω πως ο κόσμος είναι φλατ. Λέω πως δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις που να αποδεικνύουν τίποτα από τα δύο”, δήλωσε σε συνέντευξη του.

Η δε ηθοποιός Sherri Shepherd ήταν υπέρμαχος της θεωρίας της φλατ Γης, αλλά με τα χρόνια άλλαξε απόψεις. Μιλώντας με τη Whoopi Goldberg σε τηλεοπτικό show, δήλωσε: “Δεν είμαι σίγουρη, δεν ξέρω τι να πω στο παιδί μου. Ποτέ δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω”.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα