Πολιτική

O Θ. Λεονταρίδης νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

leontaridis2.jpg
Ακούστε το άρθρο

O βουλευτής Σερρών, πολιτικός μηχανικός Θεόφιλος Λεονταρίδης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που αντικαθιστά τον Μάξιμο Χαρακόπουλο. Η μόνη σχέση του με τα αγροτικά, οι αγρότες γονείς του και οι καθημερινοί του αγώνες για τα «οξυμένα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων δίνοντας μάχες τόσο στη βουλή όσο και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων από το Δ’ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης», όπως γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.


Ο κ. Λεονταρίδης ορκίστηκε στις 3 το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο τέως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό το Σάββατο.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρακόπουλου, η παραίτηση είχε τεθεί στη διάθεση του κ. Σαμαρά απο την Τρίτη 18 Μαρτίου και προήλθε έπειτα από διαφωνία στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του «φρέσκου γάλακτος».

Σημειώνεται ότι μαζί με τον κ. Λεονταρίδη θα ορκιστεί και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα  Σταύρο Καλαφάτη.

Η πλήρωση των κενών θέσεων ανακοινώθηκε μετά την πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου και αποφασίστηκε να μην γίνει ανασχηματισμός σε αυτή την χρονική φάση.

Όλη η επικαιρότητα