Εκκλησία Ηλεία

Ο θαυματουργός όσιος Δαυίδ ο εν Ευβοία στα Λεχαινά

Α􏰀πολυτ􏰁κιον οσίου Δαυίδ
Ακούστε το άρθρο

To Σάββατο 13 Μαΐου τα Λεχαινά υποδέχθηκαν την Τίμια Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία από το μοναστήρι του Οσίου στην Εύβοια. Με τη χάρη του Θεού ευλογήθηκε από την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’ καθώς και πλήθους Ιερέων. Η Τίμια Κάρα έφτασε στο Δημαρχείο Λεχαινών, παρουσία των Αρχών, αλλά και πλήθους πιστών που συμμετείχε στην περιφορά και στο προσκύνημά της.

Πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτόγνωρο για την Ηλεία γεγονός, καθώς ο Νομός υποδέχθηκε για πρώτη φορά τα ιερά λείψανα του Οσίου. Κατά τη διάρκεια που η Τίμια Κάρα του Οσίου φιλοξενή θηκε στον Ιερό Ναό, επί τριημέρο τελούνταν λατρευτικές εκδηλώσεις, με τον χώρο του Ναού να παραμένει ανοικτός όπου oι πιστοί προσεύχονταν συγκινημένοι, ζητώντας τη θεία ευλογία.

Α􏰀πολυτ􏰁κιον οσίου Δαυίδ

Μέγαν εύρατο, Εύβοια κλέος, τον πανένδοξον, Δαβίδ τον θείον, ως ιεράς αρετής καταγώγιον, και του Χρίστου οπαδόν αληθέστατον, και των Όσίων απάντων εφάμιλλον. Διό Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθε ημίν το μέγα έλεος.

Όλη η επικαιρότητα