Ο θερινός κινηματογράφος μέσα στο δάσος της Μαραθιάς

Share

Ο θερινός Κινηματογράφος “Σινέ Μαραθιά”, είναι το μέρος, όπου γνώρισα και ερωτεύτηκα την έβδομη τέχνη. Δεν ήμουν η μόνη. Πολλά παιδιά της γενιάς μου ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, μέσα στο καταπράσινο δάσος της Μαραθιάς.

Ο κινηματογράφος δημιουργήθηκε το 1997, σε ένα ξέφωτο, μέσα στο πευκόφυτο παραλιακό δάσος της Μαραθιάς, δίπλα στη θάλασσα.

Ο χώρος λειτουργούσε με περίπου 500 καθίσματα, και παρουσίαζε διαλεχτές κινηματογραφικές παραγωγές. Η πρώτη προβολή πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1997. Ήταν η ταινία της Όλγας Μαλέα, «Ο Οργασμός της Αγελάδας».

Θυμάμαι πως τελευταία φορά που βρέθηκα στο “Σινέ Μαραθιά” ήταν το καλοκαίρι του 2009. Με είχε συνοδέψει η μητέρα μου, και είχαμε δει την ταινία “Δημόσιος Κίνδυνος”, με τον μοναδικό Τζόνι Ντεπ.

Ύστερα ο κινηματογράφος έκλεισε. Το αγαπημένο μου “θερινό σινεμά” είχε δυστυχώς την τύχη πολλών αντίστοιχων επαρχιακών υπαίθριων κινηματογράφων.

Το φως της μεγάλης οθόνης, αντικαταστάθηκε από βαθύ σκοτάδι, αφού έκτοτε ο θερινός κινηματογράφος της Μαραθιάς δεν λειτούργησε ξανά…

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του υπευθύνου του κινηματογράφου, Χρήστου Κανελλόπουλου