Κόσμος

Ο Τραμπ κατηγορεί -χωρίς στοιχεία- σύμβουλο του Ομπάμα για «έγκλημα»

Ακούστε το άρθρο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία, είπε την Τετάρτη ότι θεωρεί πως η Σούζαν Ράις, η πρώην σύμβουλος του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, διέπραξε ένα έγκλημα, καθώς αναζήτησε τις ταυτότητες των συνεργατών του Τραμπ που αναφέρονταν στις επικοινωνίες που υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έγραψαν οι New York Times.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στους New York Times εάν ο ίδιος ήλεγξε τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών προκειμένου να στηρίξει τους ισχυρισμούς του σε βάρος της Ράις, ενώ τόνισε ότι θα δώσει εξηγήσεις «τη σωστή στιγμή».

«Είναι μια τόσο σημαντική υπόθεση για την χώρα μας και τον κόσμο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες της εποχής μας» απάντησε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Ράις, η οποία διατέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, διέρρευσε τα ονόματα των συνεργατών του Τραμπ που αποκαλύφθηκαν κατά την παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ξένων στόχων.

Από την πλευρά της η Σούζαν Ράις απέρριψε τις πληροφορίες ως «απόλυτα ψευδείς» σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC την Τρίτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα