Κόσμος

Ο Τραμπ «κλείδωσε» την υποψηφιότητα και περιμένει Σάντερς ή Μπάιντεν

Ακούστε το άρθρο

Ήταν τυπικό κι έγινε… πράξη. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ ξεπέρασε την Τρίτη (17.03.2020) το όριο των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που χρειαζόταν για αναδειχθεί νικητής στην εσωκομματική διαδικασία και να πάρει το χρίσμα ως υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, που πλέον έχει αναδειχθεί υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές», έγραψε στο Twitter η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, η πρόεδρος του GOP.

«Η πολιτεία του, η Φλόριντα, μόλις του έδωσε τους αντιπροσώπους που χρειαζόταν. Το κόμμα μας είναι ενωμένο, οι οργανώσεις βάσης μας είναι γεμάτες ενέργεια, είμαστε έτοιμοι για ακόμα τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ακόμα τέσσερα χρόνια» (σ.σ. σύνθημα που χρησιμοποίησε και ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα) με κεφαλαία γράμματα για έμφαση.

Στις ΗΠΑ, για να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος χρειάζεται η έγκριση των οργανώσεων του κόμματός του σε κάθε πολιτεία, έστω κι αν συνήθως πρόκειται για τυπική διαδικασία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του τον Νοέμβριο, ουδέποτε απειλήθηκε από τους τρεις πολιτικούς που κατέβηκαν στην κούρσα.

Οι δυο από τους αντιπάλους του εγκατέλειψαν την κούρσα κι έμεινε μόλις ένας αντίπαλος του Τραμπ, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ, που κατέγραψε απογοητευτικές για τον ίδιο επιδόσεις.

Ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού, αρκετές πολιτείες αποφάσισαν να μην οργανώσουν καν εσωκομματικές ψηφοφορίες. Οι κομματικές οργανώσεις και οι αρχές στη Φλόριντα και στο Ιλινόι αποφάσισαν ωστόσο να διεξαχθούν, παρά την ανησυχία για την πανδημία του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει πάνω από 100 ζωές στις ΗΠΑ.

via

Όλη η επικαιρότητα