WEB tv Ηλεία Πολιτική

Ο Τρύφων Αλεξιάδης από την Ηλεία: «Η τωρινή κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο»

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) Τρύφων Αλεξιάδης, βρέθηκε χθες στην Ηλεία (σε Πύργο και Ζαχάρω) και μίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, βρέθηκε χθες στην Ηλεία, όπου είχε επαφή με πολίτες, επαγγελματίες, αλλά και φορείς του νομού.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξιάδης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας κ. Διονύση Καλαματιανό και τον Παναγιώτη Φλεβοτόμο συντονιστή της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, επισκέφτηκαν πρώτα τη Ζαχάρω όπου συνομίλησαν με επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής και ακολούθως μετέβησαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο όπου είχαν επαφή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Νικολούτσο καθώς και προέδρους εμπορικών συλλόγων και άλλων φορέων.

Ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης στις δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ακολουθήσει άλλη πολιτική από αυτή που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί βάση στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και να μπει ένα τέλος στην αύξηση τόσο της ενέργειας όσο και των καυσίμων και των προϊόντων πρώτης ανάγκης, που αυτή τη στιγμή περιορίζουν το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε κατά την παρουσία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ και να κουβεντιάζω με τους επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής για τα προβλήματά τους. Μαζί με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα κάνουμε την αντίστοιχη διαδικασία συζήτησης, διαλόγου, επαφής με την κοινωνία, γιατί καταλαβαίνουμε ότι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οι πολίτες, αλλά ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να λυθούν με προεκλογικά πυροτεχνήματα ή με πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί έως τώρα. Ο διάλογος αυτός είναι ζωντανός και ευχαριστούμε πάρα πολύ και το Επιμελητήριο και τους υπόλοιπους φορείς που μας έδωσαν τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό το διάλογο. Δεν ήρθαμε εδώ ούτε να δώσουμε κενές υποσχέσεις, ούτε να πούμε ότι έχουμε την απάντηση σε όλα τα προβλήματα. Η χώρα αντιμετωπίζει μία μεγάλη κρίση, δεν ξέρουμε πώς θα είναι η οικονομία και η κοινωνία μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, οι οποίες ελπίζουμε να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχουμε και την πολυπόθητη κυβερνητική αλλαγή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος μετά το συνέδριο του, είναι μπροστά στη σύνταξη και του προεκλογικού προγράμματος, διότι η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε πολύ σύντομα εκλογές. Η δική μας σταθερή πολιτική κατεύθυνση είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία, ειδικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, την ραχοκοκαλιά δηλαδή της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Με αυτή τη λογική ο διάλογος είναι εποικοδομητικός είμαστε εδώ κυρίως για να ακούσουμε και να κουβεντιάσουμε με τους πάντες».

«Η ακρίβεια είναι εδώ και αν δεν αντιμετωπιστεί θα έχουμε αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα»

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Πατρίς» για την μεγάλη ακρίβεια στην ενέργεια που ταλαιπωρεί τις ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως τις μικρές και τις μεσαίες, αλλά και τα νοικοκυριά ο κ. Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η σχέση πολιτικής και θρησκείας έχει ένα κοινό σημείο. Στην πολιτική και θρησκεία δεν κρίνεσαι για το τι πιστεύεις, αλλά για το τι κάνεις. Εδώ μπορεί να κρίνει ο πολίτης το τι κάναμε εμείς και το τι κάνει η τωρινή κυβέρνηση. Η τωρινή κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Για παράδειγμα εμείς από τον Αύγουστο του 21 προειδοποιούσαμε για το κύμα της ακρίβειας, δυστυχώς όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά έκανε λάθος εκτιμήσεις και υποσχόταν από την Έκθεση της Θεσσαλονίκης ότι είναι κάτι παροδικό που θα αντιμετωπιστεί. Η ακρίβεια είναι εδώ και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και στον τομέα της ενέργειας και στα επισιτιστικά προϊόντα, όπως και στον τομέα των μεταφορών που θα μετακυλήσει σιγά-σιγά το κόστος, θα έχουμε αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα. Χρειάζεται λοιπόν στον τομέα της ενέργειας η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που είναι ένα μέτρο που δεν θα αντιμετωπίσει 100% το πρόβλημα, αλλά θα δώσει ένα σαφές μήνυμα, ενώ χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά, χρειάζεται φορολογική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις που έχουν ωφεληθεί από αυτό το ράλι στην αύξηση τιμών. Οι ρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα».

Κώστας Νικολούτσος:  «Να διατηρήσουμε μία ζωντανή επαφή επ’ ωφελεία της ηλειακής επιχειρηματικότητας»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος τόνισε για την επίσκεψη του κ. Αλεξιάδη.

«Το Επιμελητήριο Ηλείας έχει την τιμή να υποδέχεται τον Υπουργό κ. Αλεξιάδη που είχε διαχειριστεί στο παρελθόν σημαντικά οικονομικά θέματα επί ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδεύεται από τον βουλευτή μας Διονύση Καλαματιανό καθώς και τον γραμματέα της Νομαρχιακής κ. Φλεβοτόμο. Στη συζήτηση που είχαμε, κάναμε μία σύντομη αναφορά πάνω στα θέματα της επιχειρηματικότητας στην Ηλεία και βέβαια ζητήσαμε τη συνδρομή του υπουργού στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Τον ευχαριστούμε για την επίσκεψη του και πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε μία ζωντανή επαφή επ’ ωφελεία της ηλειακής επιχειρηματικότητας».

Διονύσης Καλαματιανός: «Συζητήσαμε πολύ σοβαρά θέματα με πολίτες και επαγγελματίες»

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός στην δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με χαρά υποδεχτήκαμε τον φίλο και με την ευρεία έννοια συντοπίτη μας Τρύφωνα Αλεξιάδη υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας από τη Ζαχάρω όπου συναντηθήκαμε με πολίτες, καταστηματάρχες, εμπόρους και στη συνέχεια είμαστε εδώ στο Επιμελητήριο Ηλείας όπου ευχαριστούμε τον πρόεδρο για τη φιλοξενία και τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων που παραβρίσκονται. Τέθηκαν ζητήματα και από τους πολίτες, αλλά και από τους ανθρώπους της αγοράς, ευρύτερα ζητήματα όπως αυτά της ακρίβειας που γονατίζει μαγαζιά επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επίσης τέθηκαν τα ζητήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, το ιδιωτικό χρέος που έχει εκτιναχθεί και τοπικά ζητήματα όπως οι υποδομές και οι ελλείψεις που έχουμε σε συγκεκριμένους τομείς. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πολίτες και τους φορείς, αλλά ταυτόχρονα και να τονίσουμε τη δική μας πρόταση έτσι ώστε να βοηθήσουμε τη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν συνεχώς».

Παναγιώτης Φλεβοτόμος: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην χώρα μας»

Τέλος ο κ. Παναγιώτης Φλεβοτόμος, συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας επισήμανε.

«Μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής ο βουλευτής Πειραιά και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας, ήρθε στο νομό για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα κυρίως των επαγγελματιών.
Κατανοώ και τα προβλήματα που έχουν οι επαγγελματίες του τόπου μου, οι συνάδελφοί μου δηλαδή και κυρίως αυτή τη στιγμή με την κατάσταση που είναι η χώρα, με την ακρίβεια που περνάει και την δύσκολη φορολογική πολιτική και την ενεργειακή κρίση. Η συνδρομή του Τρύφωνα Αλεξιάδη θα είναι σημαντική».

*** Παρόντες στην σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο Ηλείας ήταν ακόμη η κα. Αννίτα Λάκκα μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,
ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλίας Ξανθούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Αναστάσιος Καρνάρος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας κ. Γιάννης Γυφτοχρήστος και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Λάμπρου.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Στην ανάγκη άμεσης αλλαγής στην πολιτική σκηνή και έλευσης μιας νέας κυβέρνησης με σωστό σχεδιασμό προς όφελος των πολιτών, στάθηκε στην ομιλία που παραχώρησε σε φίλους αλλά και παλαιά και νέα μέλη του κόμματος στο Εργατικό Κέντρο του Πύργου ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, ασκώντας σκληρή κριτική στη διακυβέρνηση της ΝΔ που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον ελληνικό λαό.

Της ομιλίας του προηγήθηκε η συζήτηση με μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στα γραφεία του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου του παράθεσαν τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά ο πολίτης και όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Στην αίθουσα των εκδηλώσεων συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, με το Συντονιστή της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Φλεβοτόμο να επικεντρώνεται στις στάσεις που έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αλεξιάδη, στις συζητήσεις ανάμεσα στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό και τους πολίτες που είχαν ως βασικό τους αντικείμενο τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν επαγγελματίες και πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τη σημερινή κυβέρνηση ως τη χειρότερη που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός εστίασε στην καταιγιστική καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες και στους υπέρογκους λογαριασμούς που καλούνται συνεχώς να πληρώνουν με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να μην τους φτάνει, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και δεν ακολουθεί το πλάνο άλλων χωρών. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προτάσεις του κόμματός του για την ακρίβεια και για την επίλυση άλλων σημαντικών θεμάτων, επισημαίνοντας πως κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, άφησε σημαντικό αποθεματικό που σώζει τη χώρα και διατήρησε το ποσοστό δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα τη στιγμή που τώρα έχει ανέβει.

Τελευταίος έλαβε το λόγο ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Αλεξιάδης, ο οποίος τόνισε πως στόχος του κόμματος είναι να ακούσει τους πολίτες και τους προβληματισμούς τους, να ενημερώσει για όλα όσα μπορεί να αλλάξει το κόμμα του σε περίπτωση διακυβέρνησής του και από κοινού να βρουν τις κατάλληλες λύσεις προκειμένου ο κόσμος να ξεφύγει από το τέλμα. Επιπροσθέτως, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δε είναι ότι θέλει το κακό των πολιτών, αλλά έχει διαφορετικό ταξικό προσανατολισμό και θέλει να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα. Τέλος, ιδιαίτερη κριτική άσκησε στις ενέργειες της κυβέρνησης που γίνονται με κρατικά έξοδα, ενώ ακολούθως ανέλυσε κάθε τομέα που υπάρχει πρόβλημα.

Η όμορφη στιγμή ωστόσο της εκδήλωσης ήταν η συνάντηση του κ. Αλεξιάδη με τη Νίκη Γιάνναρου και την κόρη της, με τις οποίες συνδέεται με δεσμούς συγγένειας.

Όλη η επικαιρότητα