Αθλητισμός

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλά για την κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία με τον Κορωνοϊό

Ακούστε το άρθρο

«Οι αθλητές πρέπει να είναι το παράδειγμα για την κοινωνία!»

Η Γερμανία είναι μία ακόμα χώρα που βρίσκεται στο… έλεος του κορωνοϊού καθώς μόνο χθες μέτρησε 3.800 νέα κρούσματα.

Μία από τις περιοχές που έχει πληγεί είναι και η Βεστφαλία, στην οποία εδρεύει η Μπόχουμ, ομάδα που αγωνίζεται ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο Πυργιώτης κεντρικός αμυντικός χθες το μεσημέρι ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΟPEN SPORT» του τηλεοπτικού καναλιού ΟPEN και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο διεθνής Έλληνας στόπερ:

Για την κατάσταση στη Βεστφαλία: «Μέχρι χθες τα πράγματα ήταν χαλαρά, υπήρχε κόσμος έξω, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας έβγαιναν να περπατήσουν όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά! Ακόμα και το ξενοδοχείο που μένω εγώ είναι άδειο και στους δρόμους πλέον δεν έχει πολύ κόσμο».

Για την καθυστέρηση της απόφασης αναβολής των Γερμανικών αγώνων:  «Οι Γερμανοί είναι λίγο πιο ήρεμοι σε όλο αυτό! Γενικά δεν έχουν την τρέλα που επικρατεί σε άλλες περιοχές που έχουν προσβληθεί απλά ο κλοιός έχει αρχίσει και στενεύει και εδώ αφού όταν υπάρχουν ομάδες των οποίων ποδοσφαιριστές έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό δε γίνονται να διεξάγονται παιχνίδια οπότε θεωρώ πως παρά την καθυστέρηση, καλώς αναβλήθηκαν οι αγώνες».

Για την ελεγχόμενη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμα η χώρα: «Δεν θεωρώ ότι παίζει τόσο ρόλο η πειθαρχεία καθώς ακόμα δεν έχει τεθεί θέμα καραντίνας ή απόφασης να μείνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Απλά το σύστημα υγείας τους είναι πολύ πιο προηγμένο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Παρ’ όλα αυτά είδα ότι σήμερα στην Βεστφαλία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 200 σε μια μέρα οπότε είναι λογικό να αρχίσουν και εδώ να σκέφτονται μέτρα τύπου καραντίνας».

Για τους Μπακασέτα και Τζαβέλλα που αγωνίζονται κανονικά στο τούρκικο πρωτάθλημα: «Κακά τα ψέματα, επειδή είμαστε αθλητές και τρόπον τινά δημόσια πρόσωπα, από εμάς έπρεπε να ξεκινά το παράδειγμα. Οι αθλητές και ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει να είναι το παράδειγμα για την κοινωνία. Από εκεί και πέρα, δεν αποφασίζω εγώ, αν ήταν στο χέρι μου εμένα, θα το είχα σταματήσει απ’ όταν ξεκίνησε ο ιός στην Κίνα για να μην εξαπλωθεί αλλά δυστυχώς δεν αποφασίζουμε εμείς και όλοι πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν ξέρεις που θα σε χτυπήσει, πότε και πως».

Για το αν έχει υποβληθεί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σε έλεγχο: «Ακόμα όχι. Νομίζω πως μόνο αν προσβληθεί κάποιος από μία ομάδα, υποβάλλουν τους υπόλοιπους σε έλεγχο. Το Αννόβερο ας πούμε που έχει κρούσματα και έπαιξε την περασμένη αγωνιστική με την Νυρεμβέργη, οι παίκτες της μπήκαν σε καραντίνα».

Όλη η επικαιρότητα