Αθλητισμός

O Βασιλόπουλος επιστρέφει στα παρκέ για χάρη της Βαγιαδολίδ

vasilopoulos.jpg
Ακούστε το άρθρο
Επισήμως παίκτης της Βαγιαδολίδ είναι από την Δευτέρα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ επιστρέφει στην ενεργό δράση, μετά από απουσία ενός και πλέον χρόνου από τα παρκέ, λόγω εγχειρήσεων στη μέση και στο γόνατο. Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτησή του με μονοετές συμβόλαιο.

Η σχετική ανακοίνωση της Βαγιαδολίδ αναφέρει: «Πρόκειται για μία μεταγραφή επιπέδου Ευρωλίγκας, άλμα στην ποιότητα στη θέση “3”. Ο Βασιλόπουλος έχει ύψος 2.02 και είναι 29 ετών. Ανέπτυξε το ταλέντο του σε δύο ομάδες της πατρίδας του, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία ομάδα αγωνίστηκε μέχρι και το 2012. Ο παίκτης ξεπέρασε αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς που τον εμπόδιζαν να αγωνίζεται με συχνότητα από το 2011 και μετά. Πριν αρχίζουν τα προβλήματα τραυματισμών, ο Βασιλόπουλος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006 με την εθνική Ελλάδας.

»Επιπλέον, έχει κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια με την εθνική εφήβων, έχει αγωνιστεί στην εθνική νέων ανδρών, ενώ αγωνιζόταν αδιάλειπτα στα All Star Game του ελληνικού πρωταθλήματος από το 2005 μέχρι και το 2009. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού αναδείχτηκε κυπελλούχος Ελλάδας το 2011, πρωταθλητής Ευρωλίγκας και Ελλάδας το 2012.

»Στις 6 σεζόν που φόρεσε τη φανέλα του Πειραιά είχε μέσο όρο 5,4 πόντους και 3,1 ριμπάουντ σε συμμετοχή 95 αγώνων στην Ευρωλίγκα. Ο παίκτης αναμένεται στη Βαγιαδολίδ στα μέσα της εβδομάδας για να συμπεριληφθεί στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ρίκαρντ Κάσας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα