Πολιτική

Ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος για το δημοψήφισμα

koutsoukos846.jpg
Φίλες και φίλοι, 
 
Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια με απροσδιόριστες συνέπειες. 
 
 
Ο κ. Τσίπρας απέτυχε να διαχειριστεί την εντολή που ζήτησε και έλαβε στις 25-01-2015. Δεν μπόρεσε να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία και να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, όπως υποσχέθηκε.
 
 
Αφού σπατάλησε πολύτιμο χρόνο δήθεν διαπραγματευόμενος, την τελευταία στιγμή (23-06-2015) φόρτωσε τη χώρα με επαχθή μέτρα σε βάρος των πολιτών, ύψους 8,1 δισ. και έδωσε δικαίωμα στους πιο ακραίους κύκλους της Ε.Ε. να ζητούν και κάτι παραπάνω.
 
 
Την ευθύνη του «Ναι» ή  του «Όχι», την μετέφερε στους πολίτες με ένα «Δημοψήφισμα ΕΞΠΡΕΣ», και με ένα ανύπαρκτο ερώτημα, αφού πλέον η  Ελλάδα βρίσκεται εκτός προγράμματος (έληξε 30-06-2015).
 
 
Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ήξερε τι ακριβώς θα συμβεί αν η Ελλάδα βρεθεί απροστάτευτη και το απέκρυψε από τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος τώρα ζει σκηνές που ουδέποτε είχε φανταστεί ότι θα γνωρίσει.
 
 
Πανικόβλητος ο κ. Τσίπρας υπέβαλε χθες νέα πρόταση για πρόγραμμα ύψους 29 δισ., το οποίο θα συνοδεύεται από νέα δυσβάστακτα μέτρα (μνημόνιο) και παρά ταύτα επιμένει στο διχαστικό και ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα.
 
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, 
 
Το ερώτημα της Κυριακής δεν είναι πλέον τα επαχθή μέτρα των δανειστών ύψους 8,5 δισ., ούτε τα αντίστοιχα του κ. Τσίπρα ύψους 8,1 δισ.  Δεν είναι ούτε μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, γιατί αυτό έχει καταρρεύσει μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα.
 
Το ερώτημα είναι αν ο Ελληνικός Λαός, θα προστατεύσει το κεκτημένο της συμμετοχής του στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, με ότι αυτό σημαίνει για τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ-ΚΑΠ κλπ.), την Εθνική ασφάλεια και το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.
 
 
Το ερώτημα είναι αν ο λαός, θα προστατεύσει τα κεκτημένα που διασφάλισε με δικές του θυσίες την προηγούμενη πενταετία, χάρη στις οποίες η χώρα έμεινε όρθια και απέφυγε τη χρεοκοπία.
 
 
 Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα μπορέσει από τη Δευτέρα να διαπραγματευθεί ενωμένη μια νέα συμφωνία προοπτικής και εξόδου από την κρίση με τους εταίρους μας και δανειστές, ή θα οδηγηθεί σε πλήρη ρήξη υπακούοντας στις διαρκείς  ψευδολογίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -Χρυσή Αυγή που πήραν την απόφαση για το δημοψήφισμα.
 
 
Το Ναι την Κυριακή δεν σημαίνει ναι στα μέτρα του κυρίου Τσίπρα και των Δανειστών.
 
Σημαίνει Ναι στη δυνατότητα μιας νέας διαπραγμάτευσης.
 
Σημαίνει Όχι στην περιπέτεια της εξόδου της χώρας από την  Ευρωζώνη και στα σχέδια των συμφερόντων της Δραχμής.
         
                
 

Όλη η επικαιρότητα